Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Szervusztok! Konkrétan az Elixir Cr kar elox nyomáspont állító tekerentyûje és a roppantó gyûrû közötti alu idomon található o-gyûrû
a gondok okozója. A robbantott ábrán nincs cikkszáma,a csillaggal jelölt dologról van szó. Mérete 10×1.20 és epdm70,
a normál szilikonkaucsuk nem jó a dot miatt.

Köszi a tippet AGA de már túl vagy ok az elérhetõbb helyeken, a kívánt anyagból 10×1.00 ill. 1.50ami kapható,
ami nekem kellene az németó.-ból jön(jun. óta...:() Eddig a kisebb keresztmetszetûvel használtam, mostanra fogyott el az anyag.
Amúgy én teflon szalagon a víz-gáz szerelõk által menettömítésre használt fehér, egész puha szig.szalagszerûen tekercsben tárolt
anyagot értettem.

Jelen esetben gyakorlatilag egy o-gyûrû "vastagítás" lenne a feladata nyomás alatt, savas közegben. Csavarmenetben ez a cucc szinte bármit elvisel,
de ott ugye van x réteg a menetemelkedéstõl függõen.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Szerelõ szakikhoz lenne kérdésem. Van valakinek Tapasztalata Dot fékfolyadék, és teflon szalag (gáz-víz stb menet tömítõ)
elviselik egymást hosszabb_1-2 hónap_távon. Szükségmegoldás lenne, amíg lesz megfelelõ méretû o-gyûrû.

Mihez kell o gyûrû?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Pár éve tesztelgettem különbözõ tömítéseket, hogy dotban meg ásványiban mi történik velük. Teflonos szalagokat nem próbáltam, de az szerintem túlzás lenne, nagyon kemény oda.. kikopna a féktest.
Itt sincs? Náluk elég sok mindent találni.

Ride everywhere.

.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Szerelõ szakikhoz lenne kérdésem. Van valakinek Tapasztalata Dot fékfolyadék, és teflon szalag (gáz-víz stb menet tömítõ)
elviselik egymást hosszabb_1-2 hónap_távon. Szükségmegoldás lenne, amíg lesz megfelelõ méretû o-gyûrû.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Véletlen behúztam a fékkart LX hátsó tárcsaféken mikor nem volt bent a kerék. Elment a nyomáspont, szinte teljesen be kell húzni a kart mire fogni kezd. Mit csináljak?

A vasárnapi túrán megjavult! Öröm, bódottá! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én használok XT (775) fékszettet is, meg Deore-t (595) is, az XT egy kicsivel könnyebb, meg egy kicsivel finomabban adagolható, de nem nagy a különbség. Itthonra, aki nem élversenyzõ, a Deore bõven jó. Persze ha az XT van jó akcióban, akkor azt kell megvenni

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

A xt fék lett a nyerõ alig várom h fejre áljak vele!köszi a sok jo tanácsot

Én is a héten vásároltam be az XT-bõl.
Ma mentem egy próbakört Dobogókõre, és harap mint az ökör!
Vigyorgósak voltak a féktávok :)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
A xt fék lett a nyerõ alig várom h fejre áljak vele!köszi a sok jo tanácsot

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akkor a Bringabutkos linken található fék tökéletes merem ajánlani.
vagy de itt annyi mit a BB-be az xt
Shimano SLX Disc Brakes M665 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
80kg,maraton,rs recon sl,és kerekenként értettem a sett/20eft,ugyhogy a linket köszönöm illetve a sok jótanácsot is

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Hallott már valaki arról, hogy lehet kapni-e kicsiny fõvárosunkban valahol-e avid road féket? Esetleg bármilyen országúti fékkarral mûködõ tárcsát? Cyclocross-t tárcsafékesítenék, de eddig mindenhol max rendelnek, és valamikor megjön. A másik meg nem biztos, hogy ide, de 130-as tárcsás agy létezik egyáltalán? Vagy szedjek szét egy 135-öst, és cseréljek tengelyt?

Ez a fékszett elnevezés szerintem korrektül így menne:
Elsõ-hátsó fékszett
Fékszett.
Gondolom így érthetõbb.
De az itt kérdezõ srác elsõ-hátsóra gondolt.

Ride everywhere.

.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Az a kérdés, hgoy ki, mit ért szett alatt.
Van ahol a szett = fékkar+fékvezeték+féktest (csak elsõ vagy hátsó)
máshol a szett = a fenti kombo elõlre és hátulra!
Szóval mire gondoltál?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Neki pont a fele áll rendelkezésére. de egyébként igen ez jó. Mivel ugye 2db szett kell.

"20 rigóm lenne 1 settre mit vegyek?"

"SHIMANO XT HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKSZETT
Szett tartalma= fékkar + féktest + fékvezeték + rögzítõ csavarok + fékbetét + adapter
21ezer"

akkor, hogy is van ez?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

tudom ajánlani ezt is: SHIMANO XT HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKSZETT - HÁTSÓ (125 cm) - Bringa Butik Webáruház

Neki pont a fele áll rendelkezésére. de egyébként igen ez jó. Mivel ugye 2db szett kell.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Kérdés: 22"-os bringához (Merida Matts HFS) milyen hosszú hidrós fékbovden kell a hátsó fékig?
A "Mérd meg!" válaszokat megelõzve, nem vagyok biztos a dolgomban, hogy mekkora ívet hagyjak a kormánynál a fékkartól a váz elsõ felfogatási pontjáig.
Esetleg létezik valami táblázat, vagy ez téynleg csak "érzésre" mûködik?

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

sziasztok,segitsetek pls 80 kg-os vagyok szeretnék váltani hidra fékekre,szeretek lefelé állat módjára utazni kb 20 rigóm lenne 1 settre mit vegyek?

tudom ajánlani ezt is: SHIMANO XT HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKSZETT - HÁTSÓ (125 cm) - Bringa Butik Webáruház

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ettõl tartottam, köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
légtelenítés

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Véletlen behúztam a fékkart LX hátsó tárcsaféken mikor nem volt bent a kerék. Elment a nyomáspont, szinte teljesen be kell húzni a kart mire fogni kezd. Mit csináljak?

Picasa _Alex_

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1. mi vagy? maraton netalán DH-s
2.súlyod?
3.villád?
4.és ha majd meg lesz a magasabb összeg az mekkora mert ezeket kitalálni:) vagy fordulj a telejósdához 06-90-XXXXXX