Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2011. január 18. - 16:37
Én csak a Shimano mechanikust ismerem, azon is mindkét pofa állítható és azt gond nélkül be lehet állítani, nem súrolja a tárcsát. Gondolom, az Avid sem lehet rosszabb.
Légtelenítõ szet amúgy kapható. Sok haverom maga csinálja otthon.
Légtelenítõ szet amúgy kapható. Sok haverom maga csinálja otthon.
Marci
Írta 2011. január 18. - 15:42
Próbáltam keresgélni, de hiába, BB7-re nem ad ki semmit a keresõ. A BB7 mennyire hajlamos hozzáérni a tárcsához, mennyire lehet könnyen beállítani, mennyire válik be a két állítható fékpofa, elég széles tartományban állíthatók, hogy ne súrolják a tárcsát menet közben? Mivel hatvannyolc-hetven kiló vagyok, gondolom, hogy a két százhatvanas tárcsával biztosítja a kellõ fékerõt és adagolhatóságot, de persze ez csak feltételezés. Szóval egy kis infót kérnék ebben a témában, ha valaki sok tapasztalattal rendelkezik ez ügyben. Ja, Juicy7-rõl váltanék, mert légteleníteni nem tudom, és az itteni szervizesek is úgy állnak hozzá, hogy ajjaj, nincs légtelenítõ szettjük nekik se.
Írta 2011. január 17. - 10:11
Szerinted ha gond lenne nem cserélné a bolt?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. január 17. - 02:43
XT fékhez szerintem tökéletesen dukál a Shimano tárcsa, SM-RT76, alubakos, merev, jó a hõelvezetése, tökéletes... Avid G2 és G3 sem rossz, bár kicsit könnyebben melegednek, a Hayes pedig hááát.. nekem ilyen van és folyamatosan görbül, fékezek egy komolyabbat már van benne egy hajlás, ha jól találom el a kövi fékezést, megint egyenes lesz
szóval a Hayes felejtõ mindenképp, az én ajánlatom az SM-RT76!
Nos,elgondolkodtató amit írtál! Köszönöm mindenesetre a tanácsod! Mástól is kíváncsi lennék,hogy kinek,mi a tapasztalata a 6 csavaros kiválasztottjaim közül! (hayes V8,avid G2 és G3)
Valamiért kicsit tartok a shimano tárcsáktól a csapszegek miatt.Mert amiket felsoroltam,azok mind egy anyagból vannak,ott nincs csapszeges kötés sehol.
Írta 2011. január 17. - 00:41
XT fékhez szerintem tökéletesen dukál a Shimano tárcsa, SM-RT76, alubakos, merev, jó a hõelvezetése, tökéletes... Avid G2 és G3 sem rossz, bár kicsit könnyebben melegednek, a Hayes pedig hááát.. nekem ilyen van és folyamatosan görbül, fékezek egy komolyabbat már van benne egy hajlás, ha jól találom el a kövi fékezést, megint egyenes lesz
Írta 2011. január 16. - 22:01
Én most tavasszal adtam el, de úgy fogott mint a kurvaélet.....ott mással van gond akkor, nem az idõvel..
Írta 2011. január 16. - 21:31
Szép estét!
Tárcsákban szeretnék kérdezni. Pár oldalt visszaolvastam de a kérdéseimre nem nagyon kaptam választ!
Olyan kérdésem lenne,hogy XT tárcsafékhez (gyári fékbetét van benne) keresek jó és új tárcsákat. Ti mit ajánlotok?
203 méretben keresnék!
Amiket kinéztem azok Avid G2 vagy a G3 illetve a Hayes V8.
Köszönöm a segítséget!
Tárcsákban szeretnék kérdezni. Pár oldalt visszaolvastam de a kérdéseimre nem nagyon kaptam választ!
Olyan kérdésem lenne,hogy XT tárcsafékhez (gyári fékbetét van benne) keresek jó és új tárcsákat. Ti mit ajánlotok?
203 méretben keresnék!
Amiket kinéztem azok Avid G2 vagy a G3 illetve a Hayes V8.
Köszönöm a segítséget!
Írta 2011. január 16. - 21:18
Nekem volt saintem, ha egyrõl beszélünk (br-m800). Alligator fémes betéttel nagyon meg voltam vele elégedve; próbáltam bbb betéttel is, meg vmi shimano gyantással, de elég gyatrák voltak. Szerintem egyáltalán nem járt el felette az idõ, nagyon jó kis fék. Dehát ízlések ...
Írta 2011. január 16. - 21:03
baja nincs,mindene mûködik,csak egyre több új féket húzogattam mostanában,annál inkább úgy érzem hogy e felett eljárt az idõ..
gooooooodridge drága,a két csõ több mint az egész fék, esetleg betét tapasztalatok? enduró használat,90kg körül,sok lefelével
gooooooodridge drága,a két csõ több mint az egész fék, esetleg betét tapasztalatok? enduró használat,90kg körül,sok lefelével
“A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp”
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2011. január 16. - 20:35
Nekem volt ilyenem....jó kis fék
Az szokta a halálát jelenteni a féknyeregnek, hogy ferdén mozog a dugattyú kifelé, széteszi a tömítést, ez sajna nemigen javítható, csak féknyeregcserével....
Ha ilyen baja nincsen, akkor egy szakszerû légtelenítés, esetleg új betétek...
Az szokta a halálát jelenteni a féknyeregnek, hogy ferdén mozog a dugattyú kifelé, széteszi a tömítést, ez sajna nemigen javítható, csak féknyeregcserével....
Ha ilyen baja nincsen, akkor egy szakszerû légtelenítés, esetleg új betétek...
Írta 2011. január 16. - 20:33
Hát max egy olajcserével kezdeném a "javítást". Aztán egy óvatos próbával, ha nem engedi az olajat akkor nincsen semmi baja.
Ha meg van vmi gebasz vele, vannak itt boltosok, akik lehet tudnak neked hozzá tömítéseket szerezni!
Csak óvatosan majd vele
Ha meg van vmi gebasz vele, vannak itt boltosok, akik lehet tudnak neked hozzá tömítéseket szerezni!
Csak óvatosan majd vele
Írta 2011. január 16. - 20:30
Írta 2011. január 16. - 20:28
van egy szett régi saint fékem..mivel macera lenne cserélni /agy+tárcsa a féken felül/ hogy lehetne kicsit "gatyába rázni" felújítani, kihozni belõle a maxot..
“A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp”
Írta 2011. január 15. - 21:14
Segítséget szeretnék kérni, hogy ki mit tud a Formula RX fékekrõl.
Fékerõ, szervizelés stb... minden érdekel!
Csak pár hozzászólást (2-3 oldalnyi) olvass vissza, mindenre választ kapsz. De ha nem akarsz: erõs fék és a javítása is megoldható. Bõvebb infóért olvass vissza kicsit.
Írta 2011. január 15. - 21:03
Üdv minden kedves fórumlakónak!
Ja és iszonyatosan sürgõs!
Köszi
Milán
Ja és iszonyatosan sürgõs!
Köszi
Milán
The best part of racing: the adrenalin rush...
Írta 2011. január 14. - 17:34
a v-fék is néha vonyít....de hat na, ritka ha minden helyzetben csendes egy fék.
De hadd visitson amig fog....
De hadd visitson amig fog....