Úgy érzem, hogy közeleg az idõ, amikor tárcsafékkel fogok szaladgálni, csak nem értek a tárcsákhoz, de szeretném én összeválogatni és összerakni, légyszíves segítsetek néhány kérdésben.
Alapvetõen csak azért szeretnék tárcsát, mert egy évben párszor dagonyázok

Tárcsaméret. Nyilván nagyon függ, hogy milyen a féktest. Elsõre úgy gondolom, hogy elég a 160-as tárcsa. A tárcsa melegedés hatás, nem tudom mennyire lehet intenzív, ha száguldozok lefelé a Gellért-hegyrõl, mondjuk aszfaltom, és meg kell állni. Nem tudom mennyi az annyi. SM-RT63 centerlock tárcsát szemeltem ki. Elésõre úgy látom, hogy a CL jobb technológia, mint a 6csavaros. Cáfoljatok, ha nem így gondoljátok.
Féktest. Bowdenes rendszerben nem gondolkodtam. BL-M486 + BR-M486 szettet néztem ki magamnak, több helyen is dicsérték, és jó árban van.
Mi a helyzet a tárcsafék csavaró hatásával? Nem egy bika az elsõ telóm, félek, hogy szétszadizhatja. RST Gila telóm van. A váz birná a tárcsát, jócskán van benne anyag. A bringa 15kg körül lehet, én 65. Tehát mind a 80+ kilót meg kéne állítani. Egy teló csere még beleférne. Amúgy mindkettõ IS-es.
Sokkal drágább fékrendszert nem szeretnék, mert ha erre rájön egy teló, meg egy pár kerék, akkor elgondolkodok egy új kerékpáron.
Amúgy a montim: http://people.inf.el...cs/s6000796.jpg 2003-as Gepida karaton, de csak a váz, villa, kerék az eredeti.
Tahát,
* mi a véleményeket a BR-M486-rõl a fenti felhasználásra
* tárcsaméretrõl
* a teló alkalmasságáról
* összegezve, egyáltalán érdemes-e õt tárcsásítani
* miért kell rendszeresen fékfolyadékot cserélni?
Elõre is köszönöm!