Mosd át saját olajával. Nem hiszem hogy sok kell hozzá.
nekem is ez jutott eszembe elõször, de sajnos véges az olajkészletem
Mosd át saját olajával. Nem hiszem hogy sok kell hozzá.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Ezeket nem igazán kell kenni.
Ki mondta, hogy kell kenni ?
A sár V-fék nélkül is össze tud gyûlni.Alapvetõen csak azért szeretnék tárcsát, mert egy évben párszor dagonyázok
és élvezném is, ha a v-fékek nem gyûjtenék be a sarat. Tehát nem kell extrém jó cucc, de lehetõleg legyen valamivel jobb, mint a mostani deore v-fékem, amivel egyébként meg volnék elégdve, mert ha beletépek, akkor azért fog. Sokáig országútiztam, most vonzani kezd a montizás, azért egy maratonon vagy egy Mátra-bérc túrát gond nélkül bírjon már ki.
Tárcsaméret. Nyilván nagyon függ, hogy milyen a féktest. Elsõre úgy gondolom, hogy elég a 160-as tárcsa. A tárcsa melegedés hatás, nem tudom mennyire lehet intenzív, ha száguldozok lefelé a Gellért-hegyrõl, mondjuk aszfaltom, és meg kell állni. Nem tudom mennyi az annyi. SM-RT63 centerlock tárcsát szemeltem ki. Elésõre úgy látom, hogy a CL jobb technológia, mint a 6csavaros. Cáfoljatok, ha nem így gondoljátok.
Féktest. Bowdenes rendszerben nem gondolkodtam. BL-M486 + BR-M486 szettet néztem ki magamnak, több helyen is dicsérték, és jó árban van.
Ezeket nem igazán kell kenni.BB7 egy avid straight jacket bowdenszettel van felrakva. A kérdés az az, hogy ezt valamiféle kenõanyaggal illett volna bekenni, vagy az ilyen normálisabbakat nemigazán kell...? Eladó azt mondta h nem kell, más meg azt mondja h kell. Ezért érdeklõdöm. Egyébként bowdenházba TF2 teflonos spray mehet, vagy inkább zsírozni illik?
A teleszkóppak kb. erre számítottam. Csudát fogok látni, tehát a BR-M486 fékkel kapcsolatban pozitív véleményed van, vagy a Gilához képest tapasztalok csodát?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Helló!
Úgy érzem, hogy közeleg az idõ, amikor tárcsafékkel fogok szaladgálni, csak nem értek a tárcsákhoz, de szeretném én összeválogatni és összerakni, légyszíves segítsetek néhány kérdésben.
Alapvetõen csak azért szeretnék tárcsát, mert egy évben párszor dagonyázokés élvezném is, ha a v-fékek nem gyûjtenék be a sarat. Tehát nem kell extrém jó cucc, de lehetõleg legyen valamivel jobb, mint a mostani deore v-fékem, amivel egyébként meg volnék elégdve, mert ha beletépek, akkor azért fog. Sokáig országútiztam, most vonzani kezd a montizás, azért egy maratonon vagy egy Mátra-bérc túrát gond nélkül bírjon már ki.
Tárcsaméret. Nyilván nagyon függ, hogy milyen a féktest. Elsõre úgy gondolom, hogy elég a 160-as tárcsa. A tárcsa melegedés hatás, nem tudom mennyire lehet intenzív, ha száguldozok lefelé a Gellért-hegyrõl, mondjuk aszfaltom, és meg kell állni. Nem tudom mennyi az annyi. SM-RT63 centerlock tárcsát szemeltem ki. Elésõre úgy látom, hogy a CL jobb technológia, mint a 6csavaros. Cáfoljatok, ha nem így gondoljátok.
Féktest. Bowdenes rendszerben nem gondolkodtam. BL-M486 + BR-M486 szettet néztem ki magamnak, több helyen is dicsérték, és jó árban van.
Mi a helyzet a tárcsafék csavaró hatásával? Nem egy bika az elsõ telóm, félek, hogy szétszadizhatja. RST Gila telóm van. A váz birná a tárcsát, jócskán van benne anyag. A bringa 15kg körül lehet, én 65. Tehát mind a 80+ kilót meg kéne állítani. Egy teló csere még beleférne. Amúgy mindkettõ IS-es.
Sokkal drágább fékrendszert nem szeretnék, mert ha erre rájön egy teló, meg egy pár kerék, akkor elgondolkodok egy új kerékpáron.
Amúgy a montim: http://people.inf.el...cs/s6000796.jpg 2003-as Gepida karaton, de csak a váz, villa, kerék az eredeti.
Tahát,
* mi a véleményeket a BR-M486-rõl a fenti felhasználásra
* tárcsaméretrõl
* a teló alkalmasságáról
* összegezve, egyáltalán érdemes-e õt tárcsásítani
* miért kell rendszeresen fékfolyadékot cserélni?
Elõre is köszönöm!
A teló amennyire tudom nem rendelkezik csillapítással. Ha igazam van, akkor egy pl. egy RockShox Recon beszerzése után csudát fogsz látni. Ezzel arra céloztam, hogy azt a teleszkópot nemcsak tárcsásítani, de hosszabb távon használni sem érdemes.
A csapszegeket miért kell WD-40-nel befújni?
RAUH-Welt
B E G R I F F