Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

XT fékhez, ha még nem lenne tárcsám biztos a gyári XT venném abból van talán 6 csavaros is nem csak CL

én a shimano fékemet hope tárcsával használom, mert ez volt itthon nincs problémám vele fog/nem melegszik, de ha cserélek akkor az tuti XT tárcsa lesz

Szép estét mindenkinek!

Köszönöm a tárcsákkal kapcsolatos kérdéseimre hogy néhányan válaszoltatok! Próbáltam utánanézni és olvasni több hozzászólást is,de konkrétan senki nem mondta hogy a "kiszemeltjeim" közül csak ez vagy csak az a jó. Shimanora is mondtak melegedést,és a csapszegek "elhagyását" illetve kiszakadását a 6csavaros/5-6csillagos verziókban,az avidoknál is voltak akik melegedésre panaszkodtak,a hayes v tárcsái meg hajladoznak és hajlamosak a beégésre is ,pár ember szerint.
Ezek után már csak az avidon (g2 vagy g3) illetve a shimano-n gondolkodom 6csavarosban. Csak hát nem adják olcsón õket,s attól tartok ezek az árak a jó idõ beköszöntével majd,csak feljebb fognak menni.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Szép estét!

Szeretném megkérdezni,hogy másnak velük mi a tapasztalata? Még idevenném UeMeF fórumtárs által ajánlott Shimano tárcsákat is.
Melyiküket érdemesebb megvenni? Esetleg még az Alligator tárcsák jöhetnének szóba?

Köszi a segítséget!

XT fékhez, ha még nem lenne tárcsám biztos a gyári XT venném abból van talán 6 csavaros is nem csak CL

én a shimano fékemet hope tárcsával használom, mert ez volt itthon nincs problémám vele fog/nem melegszik, de ha cserélek akkor az tuti XT tárcsa lesz
Sei, soku Si.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Erre gondolok.
Ez egy fék.
Fékezek,nehogy már gondolkozzam fékezés közben,hogy mit lehet és mit nem...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Esetleg nem kérdezted meg emberünket h mit csinált, hogy használta a féket

Mit lehet egy fékkel csinálni ?? Hogyan KELL egy féket használni ? Hova van ez pontosan leírva ? Úgy elolvasnám.
Marci

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Jogos észrevétel, de szerintem nem mindegy h hogyan

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Gege egy fékkel fékeznek.:)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Az úszkáló cucc az gondolom úgy van ahogy írtad az a kopásokból adódik. Hát ezt a melegedés meg ugy gondoltam h rendeltetés szerüen volt használva, de a határon.
Esetleg nem kérdezted meg emberünket h mit csinált, hogy használta a féket

U.i: azért ez szomorú, h ilyen lett/lesz az olaj egy év alatt

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Hali.
Lehetne,de akkor mi indokolja az olajban úszkáló szmötyit?
Illetve az idõnkénti elmelegedés szerintem a normális mûködés részét kellene,hogy képezze nem?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hali

Bringavarázs, attól nem lehet h egyszer kétszer elmelegítette az olajat? És ettõl lett ilyen szörnyû színe?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Egyre inkább azt gondolom,a dot-os olaj valamiképp vonzza a mocskot,illetve nincs annyi kenõ képessége,mint az ásványinak.Hayes fékben is láttam már hasonlót,illetve Formulában.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát nem az a szép szín az tuti....

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Most?

Hozzá kell tennem,Shimano fék esetében nem láttam még ennyi mocskot az olajban soha.

Ha leülepszik,csinálok megint képet róla,hátha jobban látszik a cucc benne.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az az milyen? mert itt csak a fehér alap látszik.
Mód.
Most már látom, nekem másfél év után még mindig tea színû volt néhány sötétebb folttal mondjuk én 2 havonta ránéztem és ekkor már az idõ miatt és nem a koszolódás miatt döntöttem a csere mellett . (XTR dual) Szintén 5-6000km.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szevasztok fiatalok.
Nem sokkal korábban fecsegtünk róla,hogy kell-e évente 2x,3x tárcsafékben olajat cserélni.
Sokan mondtátok,hogy felesleges,elmegy az több évig is.
Nos.
Ma cseréltem egy Juicy 5-ben.
Egy éve vették nálam,idei versenyeken futott,illetve a felhasználó munkába is jár idõnként a kecskével.
Óra szerint 6000 Km van benne.
Ilyen:

http://picasaweb.goo...934190519252162

Azt gondolom,mindaz a mocsok,ami benne úszkál,nem tesz jót a tömítéseknek,mert a java vagy homok,vagy alu forgács(fényben olyan mintha csillámmal lenne tele az olaj).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
g3 tárcsákkal használok xt-ket én is, eddig nem volt gond, bár igazán megmelegíteni még nem volt alkalmam.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Jó mindegyik igazából amit linkeltél, fognak majd vele, csak alligator-ból ne ezeket a kikönnyített darabokat vedd...

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Szép estét!

Tárcsákban szeretnék kérdezni. Pár oldalt visszaolvastam de a kérdéseimre nem nagyon kaptam választ!
Olyan kérdésem lenne,hogy XT tárcsafékhez (gyári fékbetét van benne) keresek jó és új tárcsákat. Ti mit ajánlotok?
203 méretben keresnék!
Amiket kinéztem azok Avid G2 vagy a G3 illetve a Hayes V8.
Köszönöm a segítséget!

Szép estét!

Szeretném megkérdezni,hogy másnak velük mi a tapasztalata? Még idevenném UeMeF fórumtárs által ajánlott Shimano tárcsákat is.
Melyiküket érdemesebb megvenni? Esetleg még az Alligator tárcsák jöhetnének szóba?

Köszi a segítséget!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
BB7
Isten.
99 Kg vagyok.
Az a fék ,amivel még sose volt bajom.
Sokat végig próbáltam...
Frankón be lehet állítani.Nem nehéz.
Fix oldalhoz hozzá érésrõl annyit,minél közelebb van,annál jobb.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Próbáltam keresgélni, de hiába, BB7-re nem ad ki semmit a keresõ. A BB7 mennyire hajlamos hozzáérni a tárcsához, mennyire lehet könnyen beállítani, mennyire válik be a két állítható fékpofa, elég széles tartományban állíthatók, hogy ne súrolják a tárcsát menet közben? Mivel hatvannyolc-hetven kiló vagyok, gondolom, hogy a két százhatvanas tárcsával biztosítja a kellõ fékerõt és adagolhatóságot, de persze ez csak feltételezés. Szóval egy kis infót kérnék ebben a témában, ha valaki sok tapasztalattal rendelkezik ez ügyben. Ja, Juicy7-rõl váltanék, mert légteleníteni nem tudom, és az itteni szervizesek is úgy állnak hozzá, hogy ajjaj, nincs légtelenítõ szettjük nekik se.

2fecskendõvel meg egy kis mókolással van légtelenítõ szetted. ezért a helyedben nem cserélnék rendszert.
bb7-bb5 párosítást használ egy ~198 magas, 80kilós cimborám. szereti nem panaszkodik rá. ettõl függetlenül még mindig a fecskendõvel játszanék.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem bb5 volt, de elég jól be lehetett állítani. Ha esetleg nyolcas van a tárcsában, akkor harapj rá és hajlítsd vissza. :)