Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás

A 'hogyan' engem is érdekelne...
tárcsaegyengetõ szerszámom van, leginkább arra lennék kiváncsi, hogy azt hogy állapítjátok meg, hogy hol üt a tárcsa, a villaszárhoz szorítotok egy kis drótdarabot, aminek a vége a tárcsához ér s megforgatjátok a kereket? vagy van valami tuti módszer?

a fékpofák tökéletes alapot biztosítanak a mûvelethez. ahol hozzáér, ott az ellenkezõ oldalra nyomod picit a tárcsát. hogy mennyire? pont hogy jó legyen. :) gyakorlás!

Segítséget kérnék!
Avid Elixir R G3-as saját tárcsáival babább,vagy az alubakos XT-t is komázza?
Köszi!

szerinted az avid a saját tárcsáját alapul véve tervezi a fékei, vagy konkurenciáét?
na ugye.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha csak valami szennyezõdés miatt ragad a bowden a házban, akkor talán van esélyed a kitisztításra, de ha a bowden és/vagy a ház belsejében lévõ mûanyag csõ kopása miatt történik ez, akkor sokkal jobb, ha cseréled az egész cuccot (ami évente egyszer egyébként is javasolt).
...de amúgy a WD40 megfelel a célra.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Féktárcsát egyengetni mivel\hogyan érdemes?

A 'hogyan' engem is érdekelne...
tárcsaegyengetõ szerszámom van, leginkább arra lennék kiváncsi, hogy azt hogy állapítjátok meg, hogy hol üt a tárcsa, a villaszárhoz szorítotok egy kis drótdarabot, aminek a vége a tárcsához ér s megforgatjátok a kereket? vagy van valami tuti módszer?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Én féktárcsából csak alubakosat vennék, bár vannak olyanok, akik megjárták vele, de engem a merevsége meggyõzött. Amúgy szerintem fékpofa függõ ez a melyik tárcsafék melyik tárcsát szeretni.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Segítséget kérnék!
Avid Elixir R G3-as saját tárcsáival babább,vagy az alubakos XT-t is komázza?
Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gondolom tárcsafékegyengetõd nincs, akkor franciakulcs vagy egyéb hasonlóan sima felületû erõsebb fogó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok!

Féktárcsát egyengetni mivel\hogyan érdemes? Ha egyáltalán az.

Fura módon a téli holtszezonban került egy-egy apró kis 8-as mindkét Hayes tárcsámba, pedig alig használtam a gépet, akkor sem ütöttem-vágtam, szállítva sem volt... Nem olyan vészes, de ahhoz bõven elég, hogy ne tudjam rendesen belõni a féknyergeket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De miért lóg túl? Nem a BB7-hez való a G3, vagy csak direkt ilyen a tervezése?
(Amúgy a Shimano M415 is ugyanúgy túllógott)

Jó lenne tudni. A hayes-ek is ugyanígy túllógnak a saját tárcsáikon.

A sebesség mindent megold.

Mr.Miniszter

Mr.Miniszter

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
De miért lóg túl? Nem a BB7-hez való a G3, vagy csak direkt ilyen a tervezése?
(Amúgy a Shimano M415 is ugyanúgy túllógott)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hi, felraktam elõre egy BB7-et meg kicseréltettem a bovdenezést, mostmár bringa. :)
Viszont ezzel is túlnyúlik a fékbetét a tárcsán kicsit, lehet látni, hogy a szárait is megfogta. https://picasaweb.go...294652881552146
Pedig a tárcsa egy Avid G3. Van G2-m, annak vmivel szélesebb a fogófelülete, tegyem fel inkább azt? Gondolom azért nem túl szerencsés, hogy kisebb felületen kapaszkodik a fékbetét, bár lehet nem számít, nem tudom (azért kérdezem)

Bõven belefér ez így.

A sebesség mindent megold.

Mr.Miniszter

Mr.Miniszter

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hi, felraktam elõre egy BB7-et meg kicseréltettem a bovdenezést, mostmár bringa. :)
Viszont ezzel is túlnyúlik a fékbetét a tárcsán kicsit, lehet látni, hogy a szárait is megfogta. https://picasaweb.go...294652881552146
Pedig a tárcsa egy Avid G3. Van G2-m, annak vmivel szélesebb a fogófelülete, tegyem fel inkább azt? Gondolom azért nem túl szerencsés, hogy kisebb felületen kapaszkodik a fékbetét, bár lehet nem számít, nem tudom (azért kérdezem)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

BB7-es fékhez milyen bovdenházat? jó a sima egyszerû Shimano bovdenház vagy érdemes valami okosabbat keresni? Avid Straight Jacket nem tudom megéri-e az árát? bovdenbõl köszörült lesz szerintem.
ötlet, vélemény, tanács?
(azért ide, mert a bovdenes topik eléggé elhagyatott)

Nekem sima, egyszerû Jagwire, de váltóbovdenházzal van. A bótban ezt javasolták, elvileg ez nem nyomódik össze. Jól mûködik.
Avid-ra nem adnék ki annyi pénzt.
Marci

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Br-m975 is.;)

és a fék? :)

GT-Atee

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

PM-s lesz a villa!

Egyéb kérdés?

és a fék? :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

én is sokaig azt hittem de nem...
Bremsadapter

PM-s lesz a villa!

Egyéb kérdés?

GT-Atee

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
BB7-es fékhez milyen bovdenházat? jó a sima egyszerû Shimano bovdenház vagy érdemes valami okosabbat keresni? Avid Straight Jacket nem tudom megéri-e az árát? bovdenbõl köszörült lesz szerintem.
ötlet, vélemény, tanács?

(azért ide, mert a bovdenes topik eléggé elhagyatott)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Az elsõ mindig a villa rögzítési módját jelöli....tehát ha PM-IS akkor Post Mount villa és International Standard féknyereg.

én is sokaig azt hittem de nem...
http://www.bikedisco...emsadapter.html

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szerintem minden további nélkül. Asszem Kisherceg is Shimano tárcsával használja.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
hátha segít:13mm a fékpofa magassága