Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en sz.ptam eleget a 0.1mm-s alatetekkel ahhoz hogy ha mostantol csak PM-es feket, vazat, villat latok az boldogga fog tenni.

de amugy meg hasznaljatok nagy tarcsat es az IS-PM adapter megoldja a problemat. nem szaggatod ki a menetet [max az adapterbol de az filleres tetel] es a PM egyszeru beallithatosaga is megmarad. a plusz fekero meg sose hatrany.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

milyen féket érdemes most venni?

saintjeimet cserélném le valamire...code-ról jókat nem hallottam még, hayesnek az ace-e teccetõs...vagy talán valami hope? uj saint még drága eléggé..

én helyedbe megprobalnam Servo Waves karral, bar lehet hogy arban ott vagy mint egy uj feknel.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
milyen féket érdemes most venni?

saintjeimet cserélném le valamire...code-ról jókat nem hallottam még, hayesnek az ace-e teccetõs...vagy talán valami hope? uj saint még drága eléggé..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
GT Ateenak írtam
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Miért mit teszel tönkre egy PM felfogatáson ?

Én? :) Semmit.
Nem is ezt írtam hátrányként.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Miért mit teszel tönkre egy PM felfogatáson ?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor te még életedben nem szereltél PM-et ?:D Behúzod a féket (vagy haverod megkéred) és rögzíted a 2 csavart. Ennyi. Itt sem kell beállítani semmit, a fék állítja be maga. Ha meg a féktestet akarod valamiért jobbra/balra állítani, csak kilazít, testet igazít, rögzít. Már csináltuk terepen is, 10mp volt az egész mûvelet. (Az egyik dugattyú nem akart teljesen visszamenni és folyamatosan súrlódott a tárcsán)
Mi a szörnyû ezen a rendszeren ? Nem látom a hátrányokat.
Vagy sokkal egyszerûbb alátétezgetni ?

Most a teló oldaláról közelítettük meg a problémát (tudom, rossz topik :) ), tehát a fék az jó ha PM-es. Az IS-es fék egy elég béna dolog.
Azért nem mindig ilyen egyszerû beállítani egy PM-es féket, van hogy nem állítja magát ugyanoda vissza.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.674 hozzászólás

Le lehet szedni úgy a féket a bringáról, hogy visszaszereléskor nem kell újra beállítani. Kb ennyi :) .

Akkor te még életedben nem szereltél PM-et ?:D Behúzod a féket (vagy haverod megkéred) és rögzíted a 2 csavart. Ennyi. Itt sem kell beállítani semmit, a fék állítja be maga. Ha meg a féktestet akarod valamiért jobbra/balra állítani, csak kilazít, testet igazít, rögzít. Már csináltuk terepen is, 10mp volt az egész mûvelet. (Az egyik dugattyú nem akart teljesen visszamenni és folyamatosan súrlódott a tárcsán)
Mi a szörnyû ezen a rendszeren ? Nem látom a hátrányokat.
Vagy sokkal egyszerûbb alátétezgetni ?
Marci

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
A telógyártóknak biztos jobba a PM,mert nagyban javítja a hibalehetõséget.Személy szerint én is ezért kedvelem jobban az IS-t,mert inkább féknyerget cserélek,mint telót,ha esetleg valami gebasz van.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mesélj :)
szerintem csak hátránya van.

Le lehet szedni úgy a féket a bringáról, hogy visszaszereléskor nem kell újra beállítani. Kb ennyi :) .

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szerintem ez nem szerencse, senkinek sem. az IS (szerintem) jobb.

mesélj :)
szerintem csak hátránya van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zoleee93

Zoleee93

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

bovdenes? zsírozni, vagy új bovdent venni lehetõleg köszörültet és teflonos bovdenházat.

Igen bovdenes, bocsi elfelejtettem beírni. Majd holnap úgyis megyek haveromhoz bringátbütykölni, majd megírom mi lett az eredmény :D

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

nem azért de már a 2010-es is pm-es volt

Rock Shox Revelation Team - Air U-Turn - PushLoc 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

amúgy meg biztos megvárták míg elhasználódik az öntõforma egy egy modellnél, aztán úgy váltottak :)

2008-ban pl a dart szériával kezdtek pm-esedni

Legyen akkor 2009-es. :)
FS - Rock Shox Revelation Forks 140mm (NEW) « Singletrack Forum
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Sziasztok. Mit lehet tenni azzal hogy ne mozogjon nagyon nehezen a fékkar? Már kb ahhoz is nagy erõ kell hogy annyira megmozdítsam hogy éppenhogy fogjon. Nem lehet ezt valahogy megoldani?

bovdenes? zsírozni, vagy új bovdent venni lehetõleg köszörültet és teflonos bovdenházat.

Zoleee93

Zoleee93

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok. Mit lehet tenni azzal hogy ne mozogjon nagyon nehezen a fékkar? Már kb ahhoz is nagy erõ kell hogy annyira megmozdítsam hogy éppenhogy fogjon. Nem lehet ezt valahogy megoldani?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

szerintem a PM merevebb és könyebb beállítani. valószínû azért kezdtek el áttérni hátul is már PM-re mert gyanitom praktikusabb. IS nél oldal iranyba max alátétezhetsz PM nel a csavar fellazít és beallít...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

2010-es RS Revelation telóm van. Éppen tegnap láttam, hogy az ideire már PM-et raktak! :) A fene se érti.
.

nem azért de már a 2010-es is pm-es volt

Rock Shox Revelation Team - Air U-Turn - PushLoc 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

amúgy meg biztos megvárták míg elhasználódik az öntõforma egy egy modellnél, aztán úgy váltottak :)

2008-ban pl a dart szériával kezdtek pm-esedni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Igazandibol nem is nagyon tudok mar olyat aki az aktuális tellon IS felfogatast hasznal. Talan a karbon merevvillákon. Hátul más kérdés de lassan ott is átálnak... tenyleg Oerdescu neked milyen villad van ami IS-es?

2010-es RS Revelation telóm van. Éppen tegnap láttam, hogy az ideire már PM-et raktak! :) A fene se érti.
Ha kell távtartó akkor mérd meg a gyári méreteit, küldd el nekem és esztergálok neked bent a cégnél egy maréknyit.
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

2001-es (12-eve) manitou villam mar PM-es volt... na jó õk találták ki de akkor is :)
2006os (5éve) marzom PM-es volt.
de lehet, hogy csak szerencsém volt...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
foxik 2008-tól pm-esek
rs meg szintén akkoriban kezdett áttérni de õk fokozatosan nem egyszere az összes modellt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való