Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
2001-es (12-eve) manitou villam mar PM-es volt... na jó õk találták ki de akkor is :)
2006os (5éve) marzom PM-es volt.
de lehet, hogy csak szerencsém volt...

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Mtbsrác: Szerintem ne alátéteket pakolgass be mert az nem szép. Esztergáltass hozzá egy megfelelõ méretû hengeres távtartót. Persze nem biztos, hogy ismersz esztergályost, de ebben tudok segíteni. :)

Igazad van nem alátét hanem távtartó. De az elején jólírtam a kommentbe :D
Nomeg amit nemértek minek van 6-os feje a hosszú csavarnak amit adnak hozzá,
holott a fékdolgoknak általában 5-ös szokott lenni.

Esztergályost ismerek de majd meglátom hogy segítenek-e ezügyben, tartalákot akarok mindenképpen
csináltatni magamnak. Jó ha van már hagytam el ilyet pöcsnyi cuccokat szerelés közben.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Így van, nekem a 2009-es Reconom is IS-es volt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elárulom nem csak új villák vannak, 2-3 éve szinte még csak IS volt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
nem fogja alátétezni. A linken amit belinkelt ott a távtartó is, de nekem is csak most világosodott meg... :)
alapbol 160-as az adapter tehát VAN 160S/P átalakító :) és a kis fekete távtartó gyûrûkkel már 160-> 180. ötletes...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Igazandibol nem is nagyon tudok mar olyat aki az aktuális tellon IS felfogatast hasznal. Talan a karbon merevvillákon. Hátul más kérdés de lassan ott is átálnak... tenyleg Oerdescu neked milyen villad van ami IS-es?

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Na megvettem ezt az átalakítót:
Fékalkatrészek :: Tárcsafék adapter :: KCNC PM/IS adapter - FTW Bikes webáruház

Így néz ki feltéve de nincs rajta a távtartó ami pont 1cm hosszú amúgy:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Ami jólenne de én is béna voltam és nem számoltam a teló vastagságával így alátéteznem kell majd és 203-as tárcsa lesz így rajta a 180-as helyett! ""A tárcsába csak beletettem a csavart hogy nemozduljon el mielõtt bki leszólérte :D""
De a dolog tényleg mûködik ha hosszú a féktartó fül a telódon akkor elfog férni mellette. Máskülönben tárcsanövekedés lesz az eredmény.

Azt nem értem miért nem lehet ebben a PM/IS dologban közös nevezõre jutniuk a gyártóknak!? Mindig a veszõdés ezekkel az adapterekkel.

...

Mtbsrác: Szerintem ne alátéteket pakolgass be mert az nem szép. Esztergáltass hozzá egy megfelelõ méretû hengeres távtartót. Persze nem biztos, hogy ismersz esztergályost, de ebben tudok segíteni. :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Na megvettem ezt az átalakítót:
Fékalkatrészek :: Tárcsafék adapter :: KCNC PM/IS adapter - FTW Bikes webáruház

Így néz ki feltéve de nincs rajta a távtartó ami pont 1cm hosszú amúgy:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Ami jólenne de én is béna voltam és nem számoltam a teló vastagságával így alátéteznem kell majd és 203-as tárcsa lesz így rajta a 180-as helyett! ""A tárcsába csak beletettem a csavart hogy nemozduljon el mielõtt bki leszólérte :D""
De a dolog tényleg mûködik ha hosszú a féktartó fül a telódon akkor elfog férni mellette. Máskülönben tárcsanövekedés lesz az eredmény.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
keresett valaki formula féket mostanában. Egész jó árak:
Scheibenbremsen günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de
üdv, tg

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
helyes :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Igazatok van. Próba elõtt nem érdemes feleslegesen költekezni. 73 kg vagyok, nem kell ûberbrutál fékrendszer. :)
Úgy is az volt a tervem, hogy elõször a meglévõ tárcsákat használom és csak utána cserélek, ha úgy érzem szükséges.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Elöl 180-as kerül majd fel, de nem tudom érdemes-e hátra is azt rakni. Nem durvulásra kell, csak XC, meg egy két technikásabb lejövetel. De nem DH, vagy Freeride.

Nekem elöl is százhatvanas van, a hetven alatti kilómhoz bõven jó, hátra meg nem is menne fel nagyobb tárcsa az Epicre. Szerintem is próbáld ki, mielõtt a csere mellett döntesz, a bringára nem KELL kötelezõen költeni, csak néha szükséges. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mért kéne lecserélni mikor még ki sem próbáltad ha nincs nagy súlyod bõven elég lesz a 160.-as tárcsa is.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

Sziasztok!
Nekem egy Caprine x-onlee m van(2009-es). Tárcsás. Ha valakinek ugyanilyen bringája van, vagy ugyanilyen fékje mint amit erre szerelnek (tehát Shimano RM-415 mechanikus ez) akkor legyenszíves írjon vagy itt vagy privátban. Az enyém egyszerûen egy kalap sz.r. Nem fog semmit, téphetem 2 kézzel is akár de semmi. Próbáltam állítgatni sokat, haverokkal, szerelõvel, de semmi jó nem sült ki belõle. Fel is adtam tavaly nyár végén a harcot és lecseréltem V-fékre... De visszahúz a szívem meg a szemem a tárcsára :D:D:D Ötletek?

Szia

Nekem 416-os van gyárilag a CUBE kerékpáromon. Semmi gond vele. Egyszer voltam vele hegyen, alig futott még, tehát bekopni is csak éppen kopott be.
Éppen ezért is akartam írni ide, mert sikerült vennem hidrás SLX-et!!! :):):) Ha szükséged lenne rá, el is adnám esetleg a régit.

...

...és amit kérdezni akartam. A gépemen SM RT-53-as tárcsák vannak, elöl/hátul 160 mm-es. Jók ezek az SLX-hez? Le fogom õket cserélni biztosan, de jó lenne, ha egyszerre nem kéne olyan sokat kiadni. Elöl 180-as kerül majd fel, de nem tudom érdemes-e hátra is azt rakni. Nem durvulásra kell, csak XC, meg egy két technikásabb lejövetel. De nem DH, vagy Freeride.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
boti, nekem van ilyen csavarom, új, ha kell, holnap este pesten leszek.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Boti!

Nagyon sürgõs? Ha igen, tudok kölcsön adni 1 db-ot. De tényleg csak kölcsön. ;)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Nincs ilyen csõkulcs:)
Fûrészlappal finoman megvágod a fejét és ha szerencséd van akkor egy nagy lapos csavarhúzóval kitekered, ha nem 3-as törtcsavar kihajtó.

fûrészlapos megoldás nálam nem jött be,de a csavarkihajtóval mintegy 30 másodperc volt,szerintem rögtön azzal próbáld meg

30 másodperc helyett 30 perc, de kinn van a ku**a :) kösz a tippet Zee!!

ritchey p29er custom

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

A lánckerék rögzítõ csavar lehet a megoldás mert az beszerezhetõbb (sõt abból gyakran szokott lenni elfekvõbe otthon is).

Volt otthon egy HG-30as vagy 40-es fogaskoszorúhoz való anya és azzal megpróbáltam és nem jó. Kisebb az átmérõje a csavarnak ezért nem fekszik fel a tárcsára és lötyög a tárcsa, úgyhogy marad a várakozás elvileg 2 hét múlva lesz másik.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
fûrészlapos megoldás nálam nem jött be,de a csavarkihajtóval mintegy 30 másodperc volt,szerintem rögtön azzal próbáld meg

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nincs ilyen csõkulcs:)
Fûrészlappal finoman megvágod a fejét és ha szerencséd van akkor egy nagy lapos csavarhúzóval kitekered, ha nem 3-as törtcsavar kihajtó.