Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. március 12. - 00:47
2006os (5éve) marzom PM-es volt.
de lehet, hogy csak szerencsém volt...
Írta 2011. március 11. - 23:32
Mtbsrác: Szerintem ne alátéteket pakolgass be mert az nem szép. Esztergáltass hozzá egy megfelelõ méretû hengeres távtartót. Persze nem biztos, hogy ismersz esztergályost, de ebben tudok segíteni.
Igazad van nem alátét hanem távtartó. De az elején jólírtam a kommentbe
Nomeg amit nemértek minek van 6-os feje a hosszú csavarnak amit adnak hozzá,
holott a fékdolgoknak általában 5-ös szokott lenni.
Esztergályost ismerek de majd meglátom hogy segítenek-e ezügyben, tartalákot akarok mindenképpen
csináltatni magamnak. Jó ha van már hagytam el ilyet pöcsnyi cuccokat szerelés közben.
Írta 2011. március 11. - 22:28
Írta 2011. március 11. - 22:09
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 11. - 22:00
alapbol 160-as az adapter tehát VAN 160S/P átalakító és a kis fekete távtartó gyûrûkkel már 160-> 180. ötletes...
Írta 2011. március 11. - 21:57
Írta 2011. március 11. - 21:31
Na megvettem ezt az átalakítót:
Fékalkatrészek :: Tárcsafék adapter :: KCNC PM/IS adapter - FTW Bikes webáruház
Így néz ki feltéve de nincs rajta a távtartó ami pont 1cm hosszú amúgy:
Ami jólenne de én is béna voltam és nem számoltam a teló vastagságával így alátéteznem kell majd és 203-as tárcsa lesz így rajta a 180-as helyett! ""A tárcsába csak beletettem a csavart hogy nemozduljon el mielõtt bki leszólérte :D""
De a dolog tényleg mûködik ha hosszú a féktartó fül a telódon akkor elfog férni mellette. Máskülönben tárcsanövekedés lesz az eredmény.
Azt nem értem miért nem lehet ebben a PM/IS dologban közös nevezõre jutniuk a gyártóknak!? Mindig a veszõdés ezekkel az adapterekkel.
...
Mtbsrác: Szerintem ne alátéteket pakolgass be mert az nem szép. Esztergáltass hozzá egy megfelelõ méretû hengeres távtartót. Persze nem biztos, hogy ismersz esztergályost, de ebben tudok segíteni.
Írta 2011. március 11. - 21:20
Fékalkatrészek :: Tárcsafék adapter :: KCNC PM/IS adapter - FTW Bikes webáruház
Így néz ki feltéve de nincs rajta a távtartó ami pont 1cm hosszú amúgy:
Ami jólenne de én is béna voltam és nem számoltam a teló vastagságával így alátéteznem kell majd és 203-as tárcsa lesz így rajta a 180-as helyett! ""A tárcsába csak beletettem a csavart hogy nemozduljon el mielõtt bki leszólérte :D""
De a dolog tényleg mûködik ha hosszú a féktartó fül a telódon akkor elfog férni mellette. Máskülönben tárcsanövekedés lesz az eredmény.
Írta 2011. március 11. - 14:59
keresett valaki formula féket mostanában. Egész jó árak:
Scheibenbremsen günstig kaufen im Online Shop www.roseversand.de
üdv, tg
Írta 2011. március 11. - 12:26
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. március 11. - 12:25
Úgy is az volt a tervem, hogy elõször a meglévõ tárcsákat használom és csak utána cserélek, ha úgy érzem szükséges.
Írta 2011. március 11. - 10:07
Elöl 180-as kerül majd fel, de nem tudom érdemes-e hátra is azt rakni. Nem durvulásra kell, csak XC, meg egy két technikásabb lejövetel. De nem DH, vagy Freeride.
Nekem elöl is százhatvanas van, a hetven alatti kilómhoz bõven jó, hátra meg nem is menne fel nagyobb tárcsa az Epicre. Szerintem is próbáld ki, mielõtt a csere mellett döntesz, a bringára nem KELL kötelezõen költeni, csak néha szükséges.
Írta 2011. március 11. - 09:57
Írta 2011. március 11. - 08:30
Sziasztok!
Nekem egy Caprine x-onlee m van(2009-es). Tárcsás. Ha valakinek ugyanilyen bringája van, vagy ugyanilyen fékje mint amit erre szerelnek (tehát Shimano RM-415 mechanikus ez) akkor legyenszíves írjon vagy itt vagy privátban. Az enyém egyszerûen egy kalap sz.r. Nem fog semmit, téphetem 2 kézzel is akár de semmi. Próbáltam állítgatni sokat, haverokkal, szerelõvel, de semmi jó nem sült ki belõle. Fel is adtam tavaly nyár végén a harcot és lecseréltem V-fékre... De visszahúz a szívem meg a szemem a tárcsára :D:D Ötletek?
Szia
Nekem 416-os van gyárilag a CUBE kerékpáromon. Semmi gond vele. Egyszer voltam vele hegyen, alig futott még, tehát bekopni is csak éppen kopott be.
Éppen ezért is akartam írni ide, mert sikerült vennem hidrás SLX-et!!! :) Ha szükséged lenne rá, el is adnám esetleg a régit.
...
...és amit kérdezni akartam. A gépemen SM RT-53-as tárcsák vannak, elöl/hátul 160 mm-es. Jók ezek az SLX-hez? Le fogom õket cserélni biztosan, de jó lenne, ha egyszerre nem kéne olyan sokat kiadni. Elöl 180-as kerül majd fel, de nem tudom érdemes-e hátra is azt rakni. Nem durvulásra kell, csak XC, meg egy két technikásabb lejövetel. De nem DH, vagy Freeride.
Írta 2011. március 11. - 00:48
Írta 2011. március 10. - 23:10
Nagyon sürgõs? Ha igen, tudok kölcsön adni 1 db-ot. De tényleg csak kölcsön.
Írta 2011. március 10. - 21:59
Nincs ilyen csõkulcs:)
Fûrészlappal finoman megvágod a fejét és ha szerencséd van akkor egy nagy lapos csavarhúzóval kitekered, ha nem 3-as törtcsavar kihajtó.
fûrészlapos megoldás nálam nem jött be,de a csavarkihajtóval mintegy 30 másodperc volt,szerintem rögtön azzal próbáld meg
30 másodperc helyett 30 perc, de kinn van a ku**a kösz a tippet Zee!!
ritchey p29er custom
Írta 2011. március 10. - 21:18
A lánckerék rögzítõ csavar lehet a megoldás mert az beszerezhetõbb (sõt abból gyakran szokott lenni elfekvõbe otthon is).
Volt otthon egy HG-30as vagy 40-es fogaskoszorúhoz való anya és azzal megpróbáltam és nem jó. Kisebb az átmérõje a csavarnak ezért nem fekszik fel a tárcsára és lötyög a tárcsa, úgyhogy marad a várakozás elvileg 2 hét múlva lesz másik.
Írta 2011. március 10. - 21:16
Írta 2011. március 10. - 21:06
Fûrészlappal finoman megvágod a fejét és ha szerencséd van akkor egy nagy lapos csavarhúzóval kitekered, ha nem 3-as törtcsavar kihajtó.