Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a gyari elixir r-t en azert csereltem le a stumpjumperrol, mert neha berezonalt hatul. ezt csekkold elotte, mielott valtasz :) a masik, hogy nehezebben adagolhato volt, mint az xt, amugy nagyon harapott (igaz ott 203/185 volt), de a fekero nekem kevesbe szempont.

Sziasztok!

Féktárcsát egyengetni mivel\hogyan érdemes? Ha egyáltalán az.

Fura módon a téli holtszezonban került egy-egy apró kis 8-as mindkét Hayes tárcsámba, pedig alig használtam a gépet, akkor sem ütöttem-vágtam, szállítva sem volt... Nem olyan vészes, de ahhoz bõven elég, hogy ne tudjam rendesen belõni a féknyergeket.

puha gumikalapacs, esszel. vagy kezzel.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

a juicy annyira nem szerette az xt tárcsákat. akkor nem vettem észre, de az új szettel(xt) sokkalsokkal markánsabb a fékhatás. meg volt olyan probléma, hogy a 203as tárcsa tartóbakjaiba beleért a fékbetét alján a kis fül. na azokat le kellett csippenteni.
avid tartóbakos tárcsáit nem lenne érdemes megvárni?(meg úgy emlékszek xtr szetted volt. miért cserélted?)

még az XTR van, vázat cseréltem,amihez nem stimmöl az egyenes csatlakozó a brain miatt.
esztergályosnál van a téma, talán jó lesz az extra közdarab,és maradhat a fék...

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok. Ma fújtam a bovdenházba egy kis WD-40 et meg kicsit megtakarítottam a bovdent + megpróbáltam kiegyenesíteni a féktárcsát és nagyon meglepõdtem hogy miután összeraktam milyen durván fogott. Nagyon harapós lett a fék és a fékkar is úgy ugrik vissza a helyére ahogy azt kell. :) Szóval nagyon f@sz@ lett. :)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

a juicy annyira nem szerette az xt tárcsákat. akkor nem vettem észre, de az új szettel(xt) sokkalsokkal markánsabb a fékhatás. meg volt olyan probléma, hogy a 203as tárcsa tartóbakjaiba beleért a fékbetét alján a kis fül. na azokat le kellett csippenteni.
avid tartóbakos tárcsáit nem lenne érdemes megvárni?(meg úgy emlékszek xtr szetted volt. miért cserélted?)

Megerõsíteném, elixirrel is hasonlót tapasztaltam, jó-jó, de valahogy nem az igazi...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

ok,de a cicergés az nagyon nem a kenyerem...

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

ne aggódj tényleg jó :) német teszteken 203-as tárcsával dh-ra is melegen ajánljak szóval csak tudhat valamit...

Nem aggódom. Eddig csak jókat hallottam róla. Ezért is vettem meg. :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
persze
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tedd azt. Nálam teljesen probléma -és gondozésmentes. Saját tárcsájával használom.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
ok akkor ráállok az slx-re:)
saint tárcsái jók vele,ugye?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
próbáld ki szerintem....ha nem jó, akkor a pöcörõ és a csavar újra felhasználható :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

miért nem a gyári? olcsóbb? a gyári is pár száz Forintból megvan. A2Z fékpofák állítólag jók, ha ebbõl kiindulunk akkor a roppantógyûrû is lehet jó.

Gyári roppantógyürü-pöcörõ-csavar szett 1400Ft, A2Z roppantógyürü 150Ft (pöcörõt és csavart fel lehet újra használni).
A probléma nem is ez, hanem hogy a boltban csak egy gyári szett volt, megvettem azt, és vettem egy a2z gyürüt (mindkét fékcsövemet rövidíteni akarom).
...tudom, miért nem olyan boltba megyek, ahol.... de ezt haggyuk, a kérdés, hogy valaki használt-e már a2z-t shimanohoz :)
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
15percig szerkesztheted a hozzászólásaidat, nem kell újat kezdeni.

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Azt remélem is, mert én is vettem egy szettet! :)

ne aggódj tényleg jó :) német teszteken 203-as tárcsával dh-ra is melegen ajánljak szóval csak tudhat valamit...

Elvileg Shimanohoz való A2Z ropantógyürüt használt már valaki? Jól mûködik?

miért nem a gyári? olcsóbb? a gyári is pár száz Forintból megvan. A2Z fékpofák állítólag jók, ha ebbõl kiindulunk akkor a roppantógyûrû is lehet jó.

Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)

WD40 inkabb tisztító mint kenõ... vagy legalábbis nem fog sokáig kenni... régen zsírozták a bovdent én meg eddig követtem a tradíciót bár a teflonos belsõt szerintem már nem kell. Köszörült bovden+teflonos bovdenkülsõ csúszik mint zsír a vajon :) kb 2eFt bol megvan.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

slx: jó.

Azt remélem is, mert én is vettem egy szettet! :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

a fékpofák tökéletes alapot biztosítanak a mûvelethez. ahol hozzáér, ott az ellenkezõ oldalra nyomod picit a tárcsát. hogy mennyire? pont hogy jó legyen. :) gyakorlás!

Köszi!
Tavalyelõtt ott szúrtam el, hogy a 6 csavaros tárcsát leszedve azt gondoltam mindegy hogy rakom vissza. Tavaly már okultam, és összejelöltem a tárcsának és az agynak a lyukát, de a leszedés+visszarakás után csak került bele egy kis 8-as, úgyhogy az idén elõre készülök... :)

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

a fékpofák tökéletes alapot biztosítanak a mûvelethez. ahol hozzáér, ott az ellenkezõ oldalra nyomod picit a tárcsát. hogy mennyire? pont hogy jó legyen. :) gyakorlás!

szerinted az avid a saját tárcsáját alapul véve tervezi a fékei, vagy konkurenciáét?
na ugye.

ok,de a cicergés az nagyon nem a kenyerem...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
SLX k.... jó:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
slx: jó.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
slx fékekkel tapasztalat?
vagy keressek 4dugattyút?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Elvileg Shimanohoz való A2Z ropantógyürüt használt már valaki? Jól mûködik?
Failure is always an option.