Szisztok!
Nagy gondban vagyok 775-ös fékkaromon nem tudom csavargatni a fékkar távolság állító kis bizbaszt, egyszerüen mintha be lenne ragasztva!
Ezt hogyan tudnám orvosolni?
Máshol is irták már, hogy szarul hozzáférhetõ. Rongy + fogo?
Szisztok!
Nagy gondban vagyok 775-ös fékkaromon nem tudom csavargatni a fékkar távolság állító kis bizbaszt, egyszerüen mintha be lenne ragasztva!
Ezt hogyan tudnám orvosolni?
Miért van az, hogy lemosom a gépet és utána a tárcsafék surlódó hangot ad ki? Most lett beállítva.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
s.o.s. egy kérdést szeretnék feltenni tárcsafék ügyben. egy lányismerõsömnek a bicaján bizonyos hayes stroker hidraulikus tárcsafék van. azt mondta egy ideje ciripel a fék vagy valami. egyrészt kihallatszott, hogy a fékpofák érnek hozzá a tárcsához, másrészt a kerék nem tudott szabadon forogni sokáig, annyira azért nem volt vészes. mondtam, hogy szedjük ki a kereket, tegyük visza, lehet az van valahogy ferdén, egy próbát megér. nem érte meg, mert ahogy kivettem a kereket a fékpofák egy hangyányit még közelebb kerültek egymáshoz, és nem lehetett visszatenni a kereket. nagyon feszegetni nem akartam. oldalt van egy kis imbuszos csavar (természetesen pont az a méret nem volt a csaj kis készletén) ami feltételezem valami állításra van ott. nos errõl szeretnék érdeklõdni, hogy mi lehet a hiba, és hogy meg lehet-e szakértelem nélkül csinálni, vagy mindenképp szerelõ? köszi
Van itthon egy rohadtmerev maguracsõ, de nem tudom mivel tudnám kimosni belõle a kék vért. Megkérdem a triálosokat.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Nekem elõl 180 van,hátul 160,és ettõl függetlenül nekem is csak hátul csinálta.
Ahogyan növeled a fékerõt úgy jön létre a rezonancia?
Nem elrettentésként ismerõsömnek mikor eltört a támvillája akkor szólt úgy a hátsófék mint a hajókürt,azelõtt meg rezonált,másik bringámon csak rezonált,de a szemekrõl leszedve a festéket elmúlt,mostani bringámon meg a dugattyú nem akart mozdulni, miután rendesen mozgott megszûnt.
Esetleg az elsõ fékbetétet próbáld meg hátul,hogy azzal csinálja-e.
Üdv,Péter
Nem az elsõ fékem, úgyhogy tudom mennyivel szokott rugalmasabb lenni. Nem ennyivel. Goodridge be van tervezve, de sajna jelenleg nincs hozzá szerszámom (pénzusz kulcs)a hátsó mindig rugalmasabb a hosszabb fék vezeték miatt,van a problémára megoldás,nézz körül a goodridge háza táján!
Nem fér bele több, hátul mindig direkt túltöltöm. A hosszabb csövet kompenzálom(zálnám) vele.több olajjal keményebb lehet. vagy mint feljebb írta jocek03 fémhálós fékvezeték...
Ride everywhere.
.
Ez igaz,hogy jobban hûl... várom mire sikerült jutnod!
203-as tárcsa jobban is hûl... de majd megírom hogy mi van.
Csak azért az érdekes,hogy gyári xt fékbetétek,és a shimano új xt tárcsája így nem passzolnának össze? Elõl meg tök jól mûködik ugyanez a felosztás,csak 203as tárcsával...
Sajnos nincs senki a baráti körömben,akinek lenne 160as tárcsája...
Simán lehet, egy próbát megér! (Ismerõstõl kell kölcsönkérni 160-as tárcsát és egy adaptert)
Várj vele majd én kísérletezek aztan megírom, hogy mi van, amit leírtam, hogy változtatni akarok az nekem mind van készleten
. Az, hogy a tárcsa miatt lenne kétlem, mivel 1,5 evet ugyan ezzel a tárcsával (180-as) mentem csak másik fékkel... Szerintem vagy a felfogatás rugalmas vagy nem párhuzamos vagy a tárcsa és a fékpofa párosítás nem jó. Szent meggyõzõdésem, de majd kiderül
sok helyen olvastam errõl és ott egy másik pofa (swissstop) segített nekik.. Meglátjuk. Azért is gyanús a pofa mert amikor megcsiszoltad akkor nem csinálta.