Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Howkeddlee said

Szia!

Huh,nekem ez a leírás sajnos nem mond semmit... remélem,hogy te ebbõl tudsz majd meríteni 1-2 jótanácsot,s remélem hogy meg is osztod majd velem/velünk!
Köszi elõre is!

csak most csak neked :)
1, a felfogató szem a vázon mindig festék mentes legyen. ha nem az meg kell kézi maróval marni.
2, féket mindig be kell fékezni ez a 10-20x kb 30km/h rol lefékezést jelent
3, tiszta legyen a tárcsa és a pofa (takarításhoz meleg mosogatós vizet ajánl)
3, a gyors-szár mindig a féktesttel ellentétes oldalon legyen
4, kerék küllõk meg legyenek normálisan húzva (szerintük 50%-ban ez a hiba)
5, a csavar fej alá egy vastag alátétet érdemes rakni (karbon vázaknál szerintük igen hatékony) /ezt igen jó ötletnek tartom, ki is fogom próbálni/
6, csak eredeti betétet használj..
6, reszelõvel reszeld le a pofa fékezõ felületének éleit
8, használj nehéz felnit
9, nedves környezetben nincs mit csinálni...

a számozást nem én csesztem el, hanem csak konzekvensen követtem.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

radnaib said

nem ennyire egyszerû, vagy tényleg sok mindentõl kell eltekinteni.
Magura pl konkrét tanácsokat ad: http://www.magura.co...s_d231f9_11.pdf
mivel nálam is jelentkezett így utána olvastam és sajnos azt kell mondanom nem ilyen egyszerû...

Szia!

Huh,nekem ez a leírás sajnos nem mond semmit... remélem,hogy te ebbõl tudsz majd meríteni 1-2 jótanácsot,s remélem hogy meg is osztod majd velem/velünk!
Köszi elõre is!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

MJani01 said

Ha eltekintünk a repedéstõl, töréstõl, stb, akkor a problémát biztos az okozza, hogy valami ferde.

Írt itt valaki a darálásról, bugyborékolásról meg hasonló dolgokról. Azt általában a tárcsa betét rossz párosítás okozza. A puha betét ráfog a tárcsára, hirtelen lassítja, de jön a lyuk a tárcsán és tovább engedi. Rugalmas telóknál ez kellemetlen érzést okoz, mert rángatja a bringa elejét.

nem ennyire egyszerû, vagy tényleg sok mindentõl kell eltekinteni.
Magura pl konkrét tanácsokat ad: http://www.magura.co...s_d231f9_11.pdf
mivel nálam is jelentkezett így utána olvastam és sajnos azt kell mondanom nem ilyen egyszerû...

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Shimano M486 (Alivio, szérián kívüli), vagy M575 (Deore, szérián kívüli)? Egy áron lenne, gondolom, hogy a Deore jobb, de a vélemények nagyon lehúzták az 575-t. Testbike-n, Bikeradaron is. A 486-ról viszont jókat írnak. Az miért van?

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

MJani01 said

Ha eltekintünk a repedéstõl, töréstõl, stb, akkor a problémát biztos az okozza, hogy valami ferde.

Írt itt valaki a darálásról, bugyborékolásról meg hasonló dolgokról. Azt általában a tárcsa betét rossz párosítás okozza. A puha betét ráfog a tárcsára, hirtelen lassítja, de jön a lyuk a tárcsán és tovább engedi. Rugalmas telóknál ez kellemetlen érzést okoz, mert rángatja a bringa elejét.

Szia!

Abben lehet valami,hogy valami ferde (csak nem tudom mi?),de a tárcsa-betét rossz párosítással annyira nem értenék egyet,mert xt fék,gyári xt betét,xt tárcsa párosítással használom.
Ennél jobb párosítást...?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

radnaib said

hali még nem volt idõm rá, de ma szerelek szóval hátha holnap lesz már pár tapasztalattal több..

Szia!

Ok,megköszönöm... Ma kipróbáltam azt is,hogy megcseréltem az elsõfékkel a betéteket,változás nem volt. Alátéteket is tettem a féknyerek alá,úgy is kipróbáltam,semmi változás,a fémes hang és rezonálás ugyanúgy megmaradt.
Már tényleg az lesz a gond szerintem,hogy a 180as tárcsa nagy hátra. :(

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

dudo said

Szia!

Igen sikerült megjavítani!
Kereket, fékpofát kiszedtem hogy ne folyjon rá semmi sárga hézagolót be a féktestbe majd csavarlazító spray minden irányból az állító bizbaszra.
A csavarlazítót egy estén keresztül állni hagytam rajta.
Ezután egy rongy meg egy kis finom fogó és a megfelelõ irányba csavargattam, és egyszer csak megindult és azóta megint jó.

köszi! Nekem is sikerült, de tényleg csak WD40 minden irányból + fogó kombival.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

radnaib said

Szia!

Sikerült valahogy megoldani? nekem is leragadt... :S És én is alig érem el most....

Szia!

Igen sikerült megjavítani!
Kereket, fékpofát kiszedtem hogy ne folyjon rá semmi sárga hézagolót be a féktestbe majd csavarlazító spray minden irányból az állító bizbaszra.
A csavarlazítót egy estén keresztül állni hagytam rajta.
Ezután egy rongy meg egy kis finom fogó és a megfelelõ irányba csavargattam, és egyszer csak megindult és azóta megint jó.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

dudo said

Szisztok!

Nagy gondban vagyok 775-ös fékkaromon nem tudom csavargatni a fékkar távolság állító kis bizbaszt, egyszerüen mintha be lenne ragasztva!
Ezt hogyan tudnám orvosolni?

Szia!

Sikerült valahogy megoldani? nekem is leragadt... :S És én is alig érem el most....

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Howkeddlee said

Szia!

Nos,tudtál csinálni valamit a hátsó tárcsafékkel hogy ne rezonáljon be? Mert én még mindig küzdök ezzel a problémával,és már rohadtul zavar...
Azt is hallottam,hogy a betét alját 45fokban meg kell reszelni kicsit,s talán jó lesz. Sajnos nem lett jobb,ugyanúgy rezonál. Ahogy bemelegszik kicsit,máris szól,fémes hangja lesz,és berezeg az egész bicikli... :(

hali még nem volt idõm rá, de ma szerelek szóval hátha holnap lesz már pár tapasztalattal több..

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
de tettem oda alátét. pontosan úgy van belõve ahogy az elsõ fékem volt. mert alátét nélkül a tárcsa külsõ szélén volt egy 0,7-1mm-es sáv amit nem ért a pofa. most ez kb 0,1-0,2mm.

okés maggi majd konzultálunk mikor érsz rá. viszek valami nedût;)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Nekem is volt ez a jelenség (morgott)
A féktest alatt nem volt alátét, és így kicsit érintette a tárcsa karjait és ettõl rezonált!
Az elsõmnél szint úgy mivel 180-as adaptert kaptam a 185-ös tárcsához amit egy ideig hézagoltam de hamar lecseréltem és így most fasza!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hozd fel azt a vackot hétvégén, megnézzük mit lehet vele tenni

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
majd valami lesz. egyelõre hagyom hátha kinövi :D. aztán meg majd ránézek h mizu.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
marasd fel, ha ugy is szar, akkor ilyen...:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az mitõl van, hogy darál a fék? jelenség a követezõ:
BB7-es fék, G3 CL 160-as tárcsa hátul egy intersportos genesis vázban. vázon a tárcsaszemek nincsenek felmarva festettek. fékben van kb 50km, és ma jött elõ az hogyha erõsebben húzom be akkor furcsa daráló hangot ad. ha letörlöm ronggyal a tárcsát akkor utána jó, majd pár fékezés után ismét elõjön. tippem az lenne hogy, kezd megjönni az ereje, és mivel nincs felmarva a tárcsaszem a vázon berezonál. vagy homokszem került a gépezetbe.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nekem Elixir 5 van 185-ös tárcsával használom 108 kiló vagyok és gyakran kilazítja a gyorszárat a fék.
Gyorszáras agyra ne tegyél 203-ast szerintem:)

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

radnaib said

Várj vele majd én kísérletezek aztan megírom, hogy mi van, amit leírtam, hogy változtatni akarok az nekem mind van készleten :). Az, hogy a tárcsa miatt lenne kétlem, mivel 1,5 evet ugyan ezzel a tárcsával (180-as) mentem csak másik fékkel... Szerintem vagy a felfogatás rugalmas vagy nem párhuzamos vagy a tárcsa és a fékpofa párosítás nem jó. Szent meggyõzõdésem, de majd kiderül :) sok helyen olvastam errõl és ott egy másik pofa (swissstop) segített nekik.. Meglátjuk. Azért is gyanús a pofa mert amikor megcsiszoltad akkor nem csinálta.

Szia!

Nos,tudtál csinálni valamit a hátsó tárcsafékkel hogy ne rezonáljon be? Mert én még mindig küzdök ezzel a problémával,és már rohadtul zavar...
Azt is hallottam,hogy a betét alját 45fokban meg kell reszelni kicsit,s talán jó lesz. Sajnos nem lett jobb,ugyanúgy rezonál. Ahogy bemelegszik kicsit,máris szól,fémes hangja lesz,és berezeg az egész bicikli... :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

DannyL81 said

A gyártó honlapján az összes recon-nál ez van: "Maximum Rotor Size: 210mm"
Úgyhogy akkor a 203mm még mehet.

nekem 180-as van rajta, de még csak erõbõl sem kellett húzni eddig. pedig nem vagyok könnyû.
gyorsszárasra biztos nem tennék 203-ast
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való