Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mof, Biketrigger, Arn, köszi a választ! Az az 5.0-ás Canyon Nerve XC szerintem is elég ütõs ár/érték arányban, szóval én sem gondolkoznék sokat... :-)

talan a 7.0as a legjobb ilyen szempontbol :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mof, Biketrigger, Arn, köszi a választ! Az az 5.0-ás Canyon Nerve XC szerintem is elég ütõs ár/érték arányban, szóval én sem gondolkoznék sokat... :-)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A gyártó honlapján az összes recon-nál ez van: "Maximum Rotor Size: 210mm"
Úgyhogy akkor a 203mm még mehet.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rockshox honlapon fent van hogy mekkora tarcsaval ajanljak. szerintem 180 is eleg lesz. nekem 80kilohoz legalabbis eleg. igaz 4dugo es goodridge cso :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Hétvégén arra jutottam, hogy kevés a két 160-as tárcsa nekem és legalább elõre fel kéne tolni egy 180-ast.
PostMount-os felfogatásnál kell valamilyen adapter, hogy nagyobb tárcsa felmenjen?

Szerintetek a 203mm-es tárcsa túlzás lenne RS Recon telóra? Az adapter-t közben megtaláltam.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hétvégén arra jutottam, hogy kevés a két 160-as tárcsa nekem és legalább elõre fel kéne tolni egy 180-ast.
PostMount-os felfogatásnál kell valamilyen adapter, hogy nagyobb tárcsa felmenjen?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egy kis elvi támogatásra lenne szükségem, fékek terén tapasztaltabb bringás társaimtól. :-) Egy ismerõs azon vívódik, hogy Avid Juicy 3 az állítólag nem annyira jó fék (?), és ezért bizonytalan, rendeljen-e egy ilyennel szerelt bicajt. Avid tárcsafékekhez nem értek, eddig csak Shimano-t (Deore, XT), Hayes (Trail) és Magurát (Louise BAT) használtam, viszont egész jókat hallottam és olvastam az Avidról, fõleg az Elixir szériáról. A Juicy 3 az nagyon más kategória, mint például egy Elixir 5?

ha csak az tartja vissza egy amúgy jó bringától sztem ne fogja vissza magát. legrosszabb esetben helybõl eladni, kb árban lehet szerezni pl deore-t. de igazából emlékeim szerint gond nincs a juci 3-al sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Egy kis elvi támogatásra lenne szükségem, fékek terén tapasztaltabb bringás társaimtól. :-) Egy ismerõs azon vívódik, hogy Avid Juicy 3 az állítólag nem annyira jó fék (?), és ezért bizonytalan, rendeljen-e egy ilyennel szerelt bicajt. Avid tárcsafékekhez nem értek, eddig csak Shimano-t (Deore, XT), Hayes (Trail) és Magurát (Louise BAT) használtam, viszont egész jókat hallottam és olvastam az Avidról, fõleg az Elixir szériáról. A Juicy 3 az nagyon más kategória, mint például egy Elixir 5?

elixir-t még nem próbáltam, viszont a juicy 3-mal szinte teljesen azonos kialakítású juicy 5öt egész sokáig használtam, meg voltam elégedve vele. adagolható, fog ha kell. az évek alatt eléggé kikotyogósodtak a fékkarok, de nem zavart.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nekem 2008as volt, egy belepo szintu fek - mindenkepp gyengebb, mint amiket irsz (xt, elixir, louise).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
A Shimano roppantógyûrûje + csõcsatlakozója (két arany alkatrész a képen) vajon jó lehet a Hayes Ninehez? Ennek is lapos a feje, de a többi méretét sajnos nem tudom. Próbálta már valaki?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Na most jó lett. Még nyomtam bele alul is. Kocogtattam, de nem pumpáltam. Amúgy ilyet lehet külön kapni? Hayes insert hose - MO-n nem találtam ilyen néven sajnos. Fékcsõhöz adnak ha jól tudom, de azt szeretném megúszni.

szerk: Itt egy roppantó gyûrû. De ez más, mint ami fent van, ez lentre kéne?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azért meg lehet oldani, hosszabb ideig tart. Pöckölgesd/rázd meg idõnként a kábelt, eleinte a fékkarral se bánj óvatosan.

Ride everywhere.

.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Szerencsére nem ereszt sehol. Akkor pumpálgassam? Lejjebb írták régebben, hogy nem érdemes rég fékeknél.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Akkor még midig levegõs. A féktestet is légteleníteni kell, és nagyon nem elég, ha csak átnyomod rajta az olajat. Hajlatokban megbújhat a levegõ.
Ha a karmantyú lenne rossz, akkor elfolyna az olaj.

Ezt a benzines cuccot köszi. letesztelem.

Ride everywhere.

.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Ha HFX9 féknél a karmantyú elromlott, akkor milyennek kellene lennie/mit kéne éreznem? Feltöltöttem a féket újra (tegnap sikeresen, de újra kellett csinálni sajnos), és most nem jó, tövig megy a fékkar, lent a pofák alig mozognak. Alulról nyomtuk az olajat, a kiegyenlítõ tartályból folyt ki, addig, amíg már buborékmentesen jött a cucc. Lezártuk alul, majd felül, és ilyen lett, de kétszer egymás után is. Ez karmantyú lesz, dobhatom ki? (ill most sikerült annyira megcsinálni, hogy a markolatnál fogjon egy picit a fék...)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
[quote name='arn']nem vmelyik vegallasban ragadt be?
mi az, hogy szarul hozzaferheto? :)[/QUOTE

ha lattal mar ilyet, tudod. Saint karjával hasonlítsd össze pl.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

nem vmelyik vegallasban ragadt be?
mi az, hogy szarul hozzaferheto? :)

De pont a legtávolabbi ponton maradt, így most alig érem el a kart

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem vmelyik vegallasban ragadt be?
mi az, hogy szarul hozzaferheto? :)

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Máshol is irták már, hogy szarul hozzáférhetõ. Rongy + fogo?

Próbáltam rongyal fogóval egy kis wd-40-el de mondom mintha beragasztoták volna!
A vicc az egészben hogy hazafelé jövet még müködött, de az udvarban még akartam rajta állítani egy kicsit és már meg sem bírtam mozdítani.