olyant mondtak,hogy nem-e az lehet a baj,hogy a vázamhoz a 180as tárcsa túl nagy. Ki kellene próbálnom egy kisebb 160as tárcsával
Simán lehet, egy próbát megér! (Ismerõstõl kell kölcsönkérni 160-as tárcsát és egy adaptert)
olyant mondtak,hogy nem-e az lehet a baj,hogy a vázamhoz a 180as tárcsa túl nagy. Ki kellene próbálnom egy kisebb 160as tárcsával
Szia!
Nekem is IS-es a felfogatásom a vázon. Leszedtem az elõbb a féknyerget (adapterestõl) kiszedtem belõle a betéteket,letisztítottam õket,finoman egymáshoz is dörzsöltem õket,majd visszaraktam. Elmentem vele próbaútra,egy darabig nem volt vele gond,de megint csinálta sajnos ahogy bemelegedett.
A munkahengereket is néztem,szépen együtt mozognak,a tárcsát egyik oldalra sem nyomja el. Én a fékbetétre gyanakszom,de ma beszéltem az egyik bringabolttal,és ott olyant mondtak,hogy nem-e az lehet a baj,hogy a vázamhoz a 180as tárcsa túl nagy. Ki kellene próbálnom egy kisebb 160as tárcsával...
De feleslegesen nem szeretnék venni sem egy új tárcsát,sem új fékbetétet...
Nekem is hasonló problémám van. PM-es SLX-el nem volt gond. Most IS-es XT van és nekem is rezonál (csak a hátso), de nem az elejétõl fogva, így el kezdtem keresi min változtattam. Ez pedig nem lett más mint az IS-átka: az alátétek... Eddig egy vastag kb 1mm-es alátét volt alatta és nem rezonált. Most, hogy finomabban beállítsam tettem alá 3 de jóval vékonyabb (0,5mm) alátétet. Így nem súrlódik menet közben a fék cserébe rezonál. Következõket fogom tenni:
1 kicserélem az alátéteket minél kevesebb darabszámúra
2 megnézem hogy a munkahengerek párhuzamosan jönnek-e ki (Advanced level: 4 dugo)
3 kicserélem az adaptert
4 kicserélem a fékpofát
5 kicserélem a tárcsát
ha ezek sem segítenek akkor eladom
de optimista vagyok.
Neked is sok sikert. Esetleg írhattál volna több infót, hogy milyen felfogatás stb...
Köszönöm a tanácsokat. Új a vázam is (merev vázam van) a szemeket megnéztem,nincs rajta festék,gyárilag le van csiszolva.
A fékerõvel nincs gondom,mert jól fog,csak ez a berezonálás,és a fémes hangja nem tetszik.
Nem is gondoltam volna,hogy ennyi mindenen múlik a dolog. Most jöhet a kísérletezgetés,hogy mi miatt lehet. :-(
Szevasztok. Végre elértem a mai napon, hogy úgy fogjon a tárcsám ahogy én azt elvárom tõle. Amúgy bekoptatni hogy érdemes? Mert itt a környéken nemtudok sok helyre elmenni ahol igazán igénybe tudnám venni, vagyis nagyon ritka amikor jut rá idõ. De találtam a közelben 2 lightosabb lejtõt. Nem több egyiksem 100m-nél. Az jó ha azon végig finoman húzom, vagy inkább csak szakaszosan, hogy közben hûljön is kicsit?
Hm, szenvedvem hasonlótól. Valószínûleg nem a fékeddel van gond, hanem a hátsó felfogatás körül lesz a gond valahol. Egyik lehetõség, hogy az IS szemek nincsenek síkba csiszolva rendesen, nem merõleges a felületük a hátsó tengelyre. Új váznál elõfordulhat, hogy például festék is van ott stb. A másik lehetõség lehet, ami fully-kra jellemzõ, hogy megvetemedett a bicaj felfüggesztése. (Nekem sajnos utóbbi volt és akkor derült ki, mikor már szép repedés jelent meg a láncvillán.) Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Sziasztok!
Olyanban kérnék segítséget tõletek,hogy az új BR-M775 XT tárcsafékem (kb 100km van benne) rettenetesen berezonál,és olyan hangot ad ki,mint ha a betétek már teljesen el lennének kopva,és már a fémen fogna. A tárcsám is vadonatúj (együtt "koptak" össze) SM-RT76 - 180as. A probléma csak hátul jelentkezik,elöl ilyen probléma nincs. Igazán már akkor jelentkezik ez,ha elindulok és 2x behúzom a féket (hegyrõl lefelé) és máris csinálja...
Ez mitõl lehet? Vagy nem volt elég a 100km összekopás még neki?
Elõre is köszönöm a segítségeteket...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Sziasztok!
Nemrég tekerek tárcsafékes bringával (Avid Juicy 3), és van egy problémám. Azt vettem észre, hogyha a gépet a levegõbe emelve megpörgetem a kereket akkor nagyon gyorsan megáll. Jobban megnézve az jött le, hogy a fékpofa hozzáér a tárcsához. Viszonylag gyakran le/fel szerelgetem a kereket, esetleg itt rontok el valamit? Egyébként azt hittem a hidraulikus tárcsafékek maguktól beállnak a megfelelõ pozícióba, de ezek szerint nem?
A kérdésem tehát az lenne, hogy mi okozhatja ezt az "elállítódást" ill. hogyan állíthatom be a pofákat és a tárcsát a megfelelõ helyre?