Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na ezt linkeld be légyszíves mert ez már tényleg eget verõ baromságnak tûnik, persze lehet hogy rendelési hullámot indítasz el vele:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vannak érdekes, meg "agyament" ötletek könnyítés címszó alatt, melyekre én is csodálkozva nézek. Nálam ezek közé tartozik pld. a karbon csavar:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mindig tanul az ember ezért szeretek ide járni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szerintem az alu bakosra gondol csak még nem tudja.

Õ nagyon jól tudja mit akar, ellentétben veled.;) Itt ismerkedhetsz hasonló dolgokkal: Light-Bikes.de --- news for weightweenies

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem az alu bakosra gondol csak még nem tudja.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Lehet volt már de pár oldalt visszaolvasva nem találtam ilyet: az alumínium féktárcsák milyenek? Gondolom az élettartama töredéke lehet a hagyományos acélnak de egyebek? Használ valaki ilyet?

Hol olvastál errõl? Én nehezen tudom elképzelni, hogy lenne ilyen. Belinkelnéd?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

sztem enyémben is az van
tárcsa legalábbis ugyanaz a "resin pad only" mint a 486-é

Tárcsát viszont nem adnak hozzá, így maradna a Hayes V6. Azt tudom, hogy "resin pad only" tárcsához csak mûgyantás pofát lehet használni, de fordítva jó, ugye?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Épp most vágtam SLX-en fékcsövet. Ne aggódj, nem folyik ki. Ha ügyes vagy még légteleníteni sem kell. (Mindkettõt vágtam, egyiknél ügyes voltam, a másiknál nem.)

Köszi,megpróbálok én is ügyes lenni :).

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

sztem enyémben is az van

A 486-osban gyárilag mûgyantás pofa van?Ahhoz ennek megfelelõ tárcsa is kell?Az SLX-ben gyárilag milyen pofa van?Azért kérdezem,mert most váltottam SLX-re 486-ról a tárcsa pedig maradt a régi.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lehet volt már de pár oldalt visszaolvasva nem találtam ilyet: az alumínium féktárcsák milyenek? Gondolom az élettartama töredéke lehet a hagyományos acélnak de egyebek? Használ valaki ilyet?
11:38:11 IM 2012

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Én is inkább azt venném, csak kicsit elbizonytalanított a sok negatív írás, persze írtak róla jókat is. (gondolom a 486 a mûgyantás pofa miatt foghat nagyon jól). Jövõ héten akkor lehet meg is rendelem bike-d***.de-rõl, nagyon jó áron adják szerintem.

sztem enyémben is az van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

SLX-ról lenne szó,ennél kifolyik?

Épp most vágtam SLX-en fékcsövet. Ne aggódj, nem folyik ki. Ha ügyes vagy még légteleníteni sem kell. (Mindkettõt vágtam, egyiknél ügyes voltam, a másiknál nem.)

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Én is inkább azt venném, csak kicsit elbizonytalanított a sok negatív írás, persze írtak róla jókat is. (gondolom a 486 a mûgyantás pofa miatt foghat nagyon jól). Jövõ héten akkor lehet meg is rendelem bike-d***.de-rõl, nagyon jó áron adják szerintem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Tehát egy áron M486, vagy M575? [bocs a dupla hsz-ért, de szerintem sokaknak egyértelmû ez a kérdés, csak átsiklottak felette]

pedig az 575 kurva jó fék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Nem sok tapasztalatom van olajos tárcsafékkel, de hogy 765-ös XT féknél nem folyik ki, az biztos. Szerintem a többinél sem.

SLX-ról lenne szó,ennél kifolyik?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Shimano M486 (Alivio, szérián kívüli), vagy M575 (Deore, szérián kívüli)? Egy áron lenne, gondolom, hogy a Deore jobb, de a vélemények nagyon lehúzták az 575-t. Testbike-n, Bikeradaron is. A 486-ról viszont jókat írnak. Az miért van?

Tehát egy áron M486, vagy M575? [bocs a dupla hsz-ért, de szerintem sokaknak egyértelmû ez a kérdés, csak átsiklottak felette]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sok új shimano betéten eleve le van reszelve a pofa széle...
a "darálást" pedig tényleg a túl puha betét okozza, fõleg ott figyelhetõ meg, ahol aftermarket betétet használ a delikvens, vagy csak simán más féktárcsát, nem oylat ami ahhoz a féknyereghez való
(nekem pl többféle BBB is "darált")

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

használj nehéz felnit :D ezen jót nevettem :)

Egyébként van benne sok igazság, bár a pofa éleinek lereszelése nem tudom jó ötlet-e...

szerintem az a V fékes nyikorgásos gyakorlatból jött. Ott is kicsit V alakba kellett állítani a fékpofákat, hogy ne a sarok érjen élõsszõr hozzá.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ha nem állítva szállítom a bringámat amin hidraulikus tárcsafék van,belevegõsödhet?Még egy kérdés.Ha szétbontom a fékcsövet a fékkarnál akkor kifolyik a tartályból az olaj?Elõre is köszönöm a válaszokat.

elméletileg nem levegõsödhet fel. igen ki fog folyni az olaj.

Nem sok tapasztalatom van olajos tárcsafékkel, de hogy 765-ös XT féknél nem folyik ki, az biztos. Szerintem a többinél sem.
Failure is always an option.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
használj nehéz felnit :D ezen jót nevettem :)

Egyébként van benne sok igazság, bár a pofa éleinek lereszelése nem tudom jó ötlet-e...