Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Te mekkora tárcsával használtad az M06-ost elöl illetve hátul?

203/180-as tárcsáim vannak. Engem is az érdekel hogy milyen lehet az M07. Most ugye a hátsó 50%-os A01S betétek kerültek elõre, remélem mire azok elkopnak, tudni fogom melyiket vegyem :)

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziasztok!

Van valamelyikõtöknek tapasztalata Shimano fékpofával kapcsolatban? A01S resin, M06 metal, M07 resin érdekelne.
SLX fékem van, XT alubakos tárcsákkal. Nagyon meg voltam elégedve a gyári A01S-es gyantás pofával de miután elöl elkopott, az M06-os fémeset vettem helyette, de olyan érzésem van hogy könnyebb nagy sebességrõl fékezve elmelegíteni, és fékerõben is alul marad a gyárihoz képest, bár eddig csak szárazon próbáltam. Most számûztem hátra, ott valószínûleg soha nem fog elkopni.
Bikemag egyik cikkében ígértek egy összehasonlító tesztet ezen pofákról, de ennek publikálására sajnos máig nem került sor.
Szóval, tapasztalat?

Nos,ez a téma engem is érdekelne... Te mekkora tárcsával használtad az M06-ost elöl illetve hátul?
Engem még az érdekelne,hogy az M07-es szinterezett fékpofa jobb-e esetleg mint az M06-os fémes? Vagy esetleg mennyivel lehet jobb az alap (A01S-nél) az M07-es?
Szóval akiknek van tapasztalata,kérem írja le nekünk a tapasztalatait. Köszönettel...

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Van valamelyikõtöknek tapasztalata Shimano fékpofával kapcsolatban? A01S resin, M06 metal, M07 resin érdekelne.
SLX fékem van, XT alubakos tárcsákkal. Nagyon meg voltam elégedve a gyári A01S-es gyantás pofával de miután elöl elkopott, az M06-os fémeset vettem helyette, de olyan érzésem van hogy könnyebb nagy sebességrõl fékezve elmelegíteni, és fékerõben is alul marad a gyárihoz képest, bár eddig csak szárazon próbáltam. Most számûztem hátra, ott valószínûleg soha nem fog elkopni.
Bikemag egyik cikkében ígértek egy összehasonlító tesztet ezen pofákról, de ennek publikálására sajnos máig nem került sor.
Szóval, tapasztalat?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás
jó lesz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
xt 775 elsõ fékhez tennék 160mm avid cs g3 tárcsát, 65kg vagyok. Jól mûködnek együtt?
köszi

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Nerve AM láncvilla -alul a középcsapágyhoz közelebbi oldalon- a hegesztés mellett megrepedt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
donorbringanak kell hasznalni :) amugy melyik vazrol van szo?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

canyonek mar a bikeradart is lefizettek? :D az ilyen tesztek ugyis kb arra jok, hogy megallapitsd, hogy milyen a cucc uj koraban. meg kell nezni ezt, meg par tartos tesztet, es akkor kb lehet tudni, hogy mire szamithatsz. nem egy autonal volt, hogy agyonhalmoztak dijakkal, aztan a userek meg utaltak, mint a sz*rt... viszont a kis "szurke egeret" meg szeretik.

amugy nem eletszeru helyzetekben kellene tesztelni? a benchmarkok csak annyit mutatnak meg, hogy az adott cucc hogy teljesit abban az adott tesztben. az ilyen teszteket meg standarizalni sem nagyon erdemes, mert akkor a gyartok direkt a tesztkorulmenyekre fejlesztik a termeket.

Egyetértek. Tartós teszt nagyon hasznos csak sajnos mire a tartosság kijön már rég 2 generációval ujabb modellek vannak. Pl : Canyon: szuper jó, szuper jó felszerelt de havernak a 4. váz törik el (kb 75kg, minden nap bringázik, elõtte triálozott tehát érzi a bringát). Garanciálisan cserélgetik ezzel nincs gond, de errõl meg senki nem akar infot kiadni... Így maradnak a Fórumok :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
canyonek mar a bikeradart is lefizettek? :D az ilyen tesztek ugyis kb arra jok, hogy megallapitsd, hogy milyen a cucc uj koraban. meg kell nezni ezt, meg par tartos tesztet, es akkor kb lehet tudni, hogy mire szamithatsz. nem egy autonal volt, hogy agyonhalmoztak dijakkal, aztan a userek meg utaltak, mint a sz*rt... viszont a kis "szurke egeret" meg szeretik.

amugy nem eletszeru helyzetekben kellene tesztelni? a benchmarkok csak annyit mutatnak meg, hogy az adott cucc hogy teljesit abban az adott tesztben. az ilyen teszteket meg standarizalni sem nagyon erdemes, mert akkor a gyartok direkt a tesztkorulmenyekre fejlesztik a termeket.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Szevasztok!
775ös xt tárcsafékhez,milyen (fél)fémes fékbetétet javasoltok,ami olcsóbb kicsit mint a shimano,és esetleg ugyanolyan jó,vagy még jobb is mint a shimano? (xc és finomabb fr felhasználáshoz.)
Ezeket néztem ki: Alligator BP018, BBB BBS-54S DiscStop, a2Z AZ-630S
Köszi szépen!

Tud valaki ebben segíteni nekem? még õ lenne a kiszemeltek mellé: Alligator CSP018
Örök hála a segítõknek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A Schwalbis véleménnyel egyetértek bár én ide venném Canyon-t is.

meg a specit is nyugodtan :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Te valószínû, hogy Shimanot forgalamzol. Mint irtam semmi gondom vele, nekem is az van.
Még tovább gondoltam, ha elárulod akkor max. jót teszel a másik két cégnek, ugyanis:
egy dolgoban hozták ki gyöztesnek az XTR-t. a hõálló képességében, de könyörgöm ki fog 20x 90mp át folyamatosan húzni egy féket teljes terhelés melett úgy, hogy közte 2mp-re engedi el...
és hogy miért csinálnál reklámot azzal hogy elárulod:
-az X tesztalany 185-ös tárcsával jobb lassulást hoz mint az XTR 203-as tárcsával.
-az Y 203-as tárcsával lassulás szempontjából majdnem a teszt legjobbja és az egyik legkevesebb mozgató erõt igényli
Marad a M810 azt viszont nyugodtan vegyétek :) mert az jó.

Ettõl független nem veszekedni meg szítani akarok hanem csak egy dolgot megvitatni. Peace

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

el tudom mondani, hogy melyik az X és melyik az Y márka, ha nagyon érdekelne.
de egyrészt senki nem hinné el, másrészt meg az én számból az üzletrontásnak is megfelelne.

másik megjegyés:
a bike magazin labor tesztjén nem volt megfelelõ hûtés, márpedig az a tesztkörülmény nehezen fordul elõ, hogy mész lefelé, és nem hûti a fékedet a menetszél. ilyen körülmények közt mindenhez csak idõ kell, és megadja magát.

az elõzõ generációs xtr-t ugyanigy tette tönkre a bike magazin, és mégis rettentõ sikeres fék lett, és soha, senki nem találkozott azzal a hibával, amit õk kitaláltak. (levált a fékbetét a fémlemezrõl)

nem vagyok teljesen biztos abban, hogy elfogulatlan teszteket végeznek.

(lásd: mindig schwalbe gumi nyer, bármi van. tudom, hogy k*rvajók, hiszen mi áruljuk na de ennyire?)

tippelhetek? X: Avid gondolom XX (Avidéknál terjedt el a 185-ös tárcsa, de javíts ki ha nem)
Y: Formula R1
de ezek csak tippek. Amúgy el is mondhatod, de legalább azt, hogy honnan tudod.
Tesztmérnök voltam egy fékgyártónál így van némi fogalmam a mérésekrõl és a kiértékelésekrõl.
A hûtés nekem is kérdéses volt, de a másik cikk sem írja sehol, hogy hûtöttek-e és hogy hogyan. Addig mondjuk a BM-nal legalább a videon egy ventilátor feltûnik. Viszont ha feltesszük, hogy minden tesztelt féket azonos körülmények között teszteltek akkor is egy megadta magát a többi nem...
Sokkal érdekesebb szerintem a többi mérési eredmény amirõl nem sokat irnak. Szükséges fékhúzási erõ egy adott lassulási érték eléréséhez vagy pedig, a maximális lassulási érték. Ezek közül egyikben sem jeleskedik az XTR...
Ettõl függetlenül én is Shimanoval megyek és szerintem marad is egy darabig.
A Schwalbis véleménnyel egyetértek bár én ide venném Canyon-t is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én clarks.ot vettem CRC.rõl, igaz szinterest.....hétvégén mondok véleményt, még csak az udvaron ment.

Ha 4 párat rendels már olcsóbb....valami 1800 volt forintban.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Szevasztok!
775ös xt tárcsafékhez,milyen (fél)fémes fékbetétet javasoltok,ami olcsóbb kicsit mint a shimano,és esetleg ugyanolyan jó,vagy még jobb is mint a shimano? (xc és finomabb fr felhasználáshoz.)
Ezeket néztem ki: Alligator BP018, BBB BBS-54S DiscStop, a2Z AZ-630S
Köszi szépen!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

te azért nem vennél, mert nincs rá pénzed! :P :D ;)

lesz az még máshogy, de akkor se vennék...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

off

egyszer már nyert conti is :)

on

amúgy qrvára (kb gusztustalanul) elfogultak, szal én nem a bike teszt miatt nem vennék xtr féket :)

te azért nem vennél, mert nincs rá pénzed! :P :D ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
off

egyszer már nyert conti is :)

on

amúgy qrvára (kb gusztustalanul) elfogultak, szal én nem a bike teszt miatt nem vennék xtr féket :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Most elolvastam a linkelt teszteket mégegyszer és szégyellje magát a velotech. baromi nagy ködösítés a tesztjük. nem arról van szó szívesen dolgoznék ott, de a teszt elérhetõ része XTR reklám szagú...

el tudom mondani, hogy melyik az X és melyik az Y márka, ha nagyon érdekelne.
de egyrészt senki nem hinné el, másrészt meg az én számból az üzletrontásnak is megfelelne.

másik megjegyés:
a bike magazin labor tesztjén nem volt megfelelõ hûtés, márpedig az a tesztkörülmény nehezen fordul elõ, hogy mész lefelé, és nem hûti a fékedet a menetszél. ilyen körülmények közt mindenhez csak idõ kell, és megadja magát.

az elõzõ generációs xtr-t ugyanigy tette tönkre a bike magazin, és mégis rettentõ sikeres fék lett, és soha, senki nem találkozott azzal a hibával, amit õk kitaláltak. (levált a fékbetét a fémlemezrõl)

nem vagyok teljesen biztos abban, hogy elfogulatlan teszteket végeznek.

(lásd: mindig schwalbe gumi nyer, bármi van. tudom, hogy k*rvajók, hiszen mi áruljuk na de ennyire?)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat akkor a shimano pedig rohadjon meg. pfujj pfujj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F