Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18543 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

25km alatt 1000m? be is f*snek a kisalfoldi tekeresi tapasztalatommal :) a multkor mentunk kb 500at nemileg kevesebb tavon, igaz olyan terepen, ahol tobbet vittuk a cangat, mint tekerunk, de nagyon kivoltam a vegere.

Két Kõris egymásra téve a rézbükkin ennél 1,5szer durvább. ;)

A sebesség mindent megold.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Mostmár csak azt kellene eldöntenem,hogy M06 vagy M07-et vagy mást próbáljak ki az alap A01S helyett...

Helló! Bocs,de ez az én véleményem,szerintem az M07 az teljesen megegyezik az A01S betéttel. Habár az ebike-on néztem,és ott többféle M07 van,és árban is van köztük különbség. De hogy mi a különbség közöttük,fogalmam sincsen. Van M07S - 3,1e van M07ti - 3,9e és van sima M07 - 5,2e-ért.
(a ti verziós titán tartólapos,és talán a sima 07 könnyebb mint az S verzió?)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
25km alatt 1000m? be is f*snek a kisalfoldi tekeresi tapasztalatommal :) a multkor mentunk kb 500at nemileg kevesebb tavon, igaz olyan terepen, ahol tobbet vittuk a cangat, mint tekerunk, de nagyon kivoltam a vegere.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Az komoly! Elég sokat használhatja a bicajait és jóféle terepen az ismerõsöd, ha ezeket a vázakat rendeltetésszerû használat mellett meg bírja repeszteni. Csodálom, hogy a Canyon még nem igazolta le tesztelõnek, pláne a triálos múlttal! :-)

Háttértörténet: Kiköltöztem németországba a Pfalzi erdõbe (európa legnagyobb összefüggõ erdeje). A srác a kollégám. 25km alatt általában összejön 1000m szint. Õ az egyetemi mtb részleg túravezetõje is így heti 2x nagyobb túrát vezet, mindegy milyen idõ van, télen-nyáron. Pont emiatt két bringája van, hogy ha az egyik kiesik akkor is mehessen. Manapság van egy Nerve AM-je és egy Torque-ja. Az utobbi bírja bár ott is megadta már magát a tag tömítése. Doktorálunk és õ pont tömítésekbõl + õ tartja a robotok kinematikája órát, szoval elég bringaközeli témákkal foglalkozik. Végzés elõtt áll és tényleg beadta a Canyonhoz, ahol sajnos 200-ember jelentkezett az elsõ kiirásra a második kiirásban pedig országutis szakembert kerestek. Amugy van a canyonnal egy régebben kivándorolt magyar srác a Simai Tibor mint tesztpilota. Relativ nagy névnek szamít itt... Canyon váz jó, csak néha nem bírja. Nem gond, mert tudnak róla, próbálkoznak javítani de addig is korrektül cserélgetik /a torque ja is igy van, a nerve am helyett kapta némi gyõzködés után/ . 5 év gari van rá... ezt a haver ki is használja :) ilyen cégnek kellene mindnek lenni és akkor nem gond ha tényleg valami mégis gyártó hibájából tönkremegy.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás
vannak emberek relatív kis számban akik mindent eltörnek, elég hamar általában
szal nem feltétlen a váz konstrukciós vagy gyártási hibája :)

de on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a canyon vazak eddig szimpik voltak :) de mongy megnezhetitek pl a yeti asr5 mtbres reviewkat is.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Utánakérdeztem és mivel meglepõ volt a válasz így leírom. Szóval

Nerve ES 2005
2x láncvilla
1x középcsapágy körül

Nerve AM 2009
2x láncvilla
1x hátsó háromszög de felül az üléscsõ alatt

Mind csak repedés volt szóval nem lett belõle baleset ,idõben észrevette és cseréltette.

Az komoly! Elég sokat használhatja a bicajait és jóféle terepen az ismerõsöd, ha ezeket a vázakat rendeltetésszerû használat mellett meg bírja repeszteni. Csodálom, hogy a Canyon még nem igazolta le tesztelõnek, pláne a triálos múlttal! :-)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

nekünk, mint forgalmazóknak elárulták legutóbb a 2012-es NPP-n.
nem jársz rossz nyomon amugy ;)

lehet már tudni mikor jön ki az új SLX fék? és kb mennyi lesz az ára a régi SLX-hez képest?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

donorbringanak kell hasznalni :) amugy melyik vazrol van szo?

Utánakérdeztem és mivel meglepõ volt a válasz így leírom. Szóval

Nerve ES 2005
2x láncvilla
1x középcsapágy körül

Nerve AM 2009
2x láncvilla
1x hátsó háromszög de felül az üléscsõ alatt

Mind csak repedés volt szóval nem lett belõle baleset ,idõben észrevette és cseréltette.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

tippelhetek? X: Avid gondolom XX (Avidéknál terjedt el a 185-ös tárcsa, de javíts ki ha nem)
Y: Formula R1
de ezek csak tippek. Amúgy el is mondhatod, de legalább azt, hogy honnan tudod.

nekünk, mint forgalmazóknak elárulták legutóbb a 2012-es NPP-n.
nem jársz rossz nyomon amugy ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

fékbetét olyan a "gyári" amilyennek rendelik a forgalmazók :D ugyanis mindkettõvel lehet kérni a Shimano-tól.

agree - m06 metal :) lehet benne 1500-2000km, de szinte semmit sem kopott. csendes is, minden korulmeny kozott elegedett vagyok vele. ahogy elnezem nekem orokke eleg lesz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fékbetét olyan a "gyári" amilyennek rendelik a forgalmazók :D ugyanis mindkettõvel lehet kérni a Shimano-tól.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no akkor megnezem - mindenesetre nekem megfelelnek a mostaniak :) ill a superstarrol eleg jokat olvastam, es az olcso.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem gyárilag az elsõben szinteres volt, a hátsóban meg resin....
de én elcseréltem a resint, azonnal szinteres Clarks-ra....
Én szinteres párti vagyok teljes mértékben, fog jól, és nem kopik el 3-4 hónap alatt....

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

775os xtben milyen van alapbol? sose neztem...

Szia!

Ez a gyári betét a 775ben: http://www.getprice....-A01S-Resin.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
775os xtben milyen van alapbol? sose neztem...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
M7-t nem kopik viszont néha hangos ez tény és való sáros körülmények közt a kopása kb 1/3-a mint a gyantásnak ha kikopik az slx-bõl a gyári ismét az kerül bele eddig Xtr-ben elõtte xt-ben használtam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Szerintem az M07-et próbáld ki, és mondd majd el mik a tapasztalataid ;)

Nos,még ezt eldöntöm,de amit radnaib kolléga írt az M07-rõl,a rettentes mértékû kopás a teszten a többi pofához képest,ez azért elgondolkodtató. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik,hogy nekem a pofák szinte vadiújak,mivel új a fékem,de a hátsó féktõl jövõ rezonálás hihetetlenül idegesítõ,és zavaró,ezért gondolkodtam a pofacserén.
De mivel a gyári mûgyantás pofa is puha,ezért lehet nem az m07-et kellene erõltetnem,hanem valami keményebbet,ami azért még fog is.
Az õszintét megvallva,még BBB is tervbe jött,mert azt egy kedves boltos ismerõsöm javasolta,hogy Dh-sok is szeretik,mert nem puha,de fog mint állat.
Szóval nem egyszerû a helyzet...

szlaller

szlaller

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Mostmár csak azt kellene eldöntenem,hogy M06 vagy M07-et próbáljak ki az alap A01S helyett...

Szerintem az M07-et próbáld ki, és mondd majd el mik a tapasztalataid ;)

Annyit még hozzáteszek hogy az A01S gyári betét még 30-40%-os volt, viszont fékerõ csökkenést éreztem. Szétszedve láttam, hogy az egyik betét kb 25%-a levált, valamint ferde kopás jelek is voltak. Azt nem tudtam eldönteni hogy a tyúk volt -e elõbb vagy a tojás, azaz a ferde kopás miatt törött le egy rész, vagy a letörött rész miatt állt keresztbe a pofa. Mindenesetre meglepõdtem. Fék jól volt beállítva, mindig úgy állítom be, h behúzva meg se moccanjon a tárcsa. Lehet beevett valami kavicsot és nem vettem észre idõben, bár ez az egész egy bringázás alatt zajlott le.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Szevasztok!
775ös xt tárcsafékhez,milyen (fél)fémes fékbetétet javasoltok,ami olcsóbb kicsit mint a shimano,és esetleg ugyanolyan jó,vagy még jobb is mint a shimano? (xc és finomabb fr felhasználáshoz.)
Ezeket néztem ki: Alligator BP018, BBB BBS-54S DiscStop, a2Z AZ-630S
Köszi szépen!

Szevasztok! Kérhetek én is egy kicsi segitséget? köszi szépen!