Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18543 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy az alu magra hogy dolgozták rá az acél borítást. Próbáltam találgatni, az ultrahangos hegesztésen kívül nem jutott jobb az eszembe, de azt meg nehezen megvalósíthatónak gondolom egy egy ilyen bonyolult felületen.
Szerintem a legnagyobb bukta ebben az, hogy a két fémnek nagyon eltérõ a hõtágulási együtthatója...2-300 foknál azért az már komoly.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

mzoli10 mzoli10 :) XTR alu magon kétoldalt acél felület: ICE-Tec néven fut. De te ne vegyél ilyet mert nem jó. Kiolvad az alu mag... lásd kép jobb alul: Scheibenbremsen: Ausfälle beim Test

Hasonló gondolat megfordult a fejembe, de nem akartam beírni nehogy nagyon baromságnak tûnjön. Volt már XTR fékem és egyre nagyobb az esély hogy nem lesz megint.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Utánanéztem ennek az alutárcsa témának. Valami Stan's félérõl olvastam az mbtr-en, ez valami bevonatolt alu tárcsa. Mást nagyon nem találtam. Azt írják eléggé érzékeny környezetre, pl. nagyon saras, vagy homokos terepre nem ajánlott, mivel ilyen körülmények között hamar lekopik róla a bevonat. Van aki 1,5 éve használja probléma nélkül, van aki egy versenyen elhasználta. :)
Viszont ami nagyon meglepett, mert errõl sem tudtam eddig, hogy az új XTR tárcsa is félig-meddig alumíniumból készül. Ez szendvicsszerkezetû, tehát két acél lap között nyugszik az alumínium.

mzoli10 mzoli10 :) XTR alu magon kétoldalt acél felület: ICE-Tec néven fut. De te ne vegyél ilyet mert nem jó. Kiolvad az alu mag... lásd kép jobb alul: Scheibenbremsen: Ausfälle beim Test

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Utánanéztem ennek az alutárcsa témának. Valami Stan's félérõl olvastam az mbtr-en, ez valami bevonatolt alu tárcsa. Mást nagyon nem találtam. Azt írják eléggé érzékeny környezetre, pl. nagyon saras, vagy homokos terepre nem ajánlott, mivel ilyen körülmények között hamar lekopik róla a bevonat. Van aki 1,5 éve használja probléma nélkül, van aki egy versenyen elhasználta. :)
Viszont ami nagyon meglepett, mert errõl sem tudtam eddig, hogy az új XTR tárcsa is félig-meddig alumíniumból készül. Ez szendvicsszerkezetû, tehát két acél lap között nyugszik az alumínium.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tessék:Schmolke carbon
A gyártón nem csodálkozom, ismert karbon guruk.

A nyomatékok elég nevetségesek. :) Meg az is, hogy azt írják, hogy erõsebb, mint az alu csavar miközben nagyon nem.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Tessék:Schmolke carbon
A gyártón nem csodálkozom, ismert karbon guruk.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na ezt linkeld be légyszíves mert ez már tényleg eget verõ baromságnak tûnik, persze lehet hogy rendelési hullámot indítasz el vele:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vannak érdekes, meg "agyament" ötletek könnyítés címszó alatt, melyekre én is csodálkozva nézek. Nálam ezek közé tartozik pld. a karbon csavar:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mindig tanul az ember ezért szeretek ide járni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szerintem az alu bakosra gondol csak még nem tudja.

Õ nagyon jól tudja mit akar, ellentétben veled.;) Itt ismerkedhetsz hasonló dolgokkal: Light-Bikes.de --- news for weightweenies

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem az alu bakosra gondol csak még nem tudja.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Lehet volt már de pár oldalt visszaolvasva nem találtam ilyet: az alumínium féktárcsák milyenek? Gondolom az élettartama töredéke lehet a hagyományos acélnak de egyebek? Használ valaki ilyet?

Hol olvastál errõl? Én nehezen tudom elképzelni, hogy lenne ilyen. Belinkelnéd?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

sztem enyémben is az van
tárcsa legalábbis ugyanaz a "resin pad only" mint a 486-é

Tárcsát viszont nem adnak hozzá, így maradna a Hayes V6. Azt tudom, hogy "resin pad only" tárcsához csak mûgyantás pofát lehet használni, de fordítva jó, ugye?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Épp most vágtam SLX-en fékcsövet. Ne aggódj, nem folyik ki. Ha ügyes vagy még légteleníteni sem kell. (Mindkettõt vágtam, egyiknél ügyes voltam, a másiknál nem.)

Köszi,megpróbálok én is ügyes lenni :).

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

sztem enyémben is az van

A 486-osban gyárilag mûgyantás pofa van?Ahhoz ennek megfelelõ tárcsa is kell?Az SLX-ben gyárilag milyen pofa van?Azért kérdezem,mert most váltottam SLX-re 486-ról a tárcsa pedig maradt a régi.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lehet volt már de pár oldalt visszaolvasva nem találtam ilyet: az alumínium féktárcsák milyenek? Gondolom az élettartama töredéke lehet a hagyományos acélnak de egyebek? Használ valaki ilyet?
11:38:11 IM 2012

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

Én is inkább azt venném, csak kicsit elbizonytalanított a sok negatív írás, persze írtak róla jókat is. (gondolom a 486 a mûgyantás pofa miatt foghat nagyon jól). Jövõ héten akkor lehet meg is rendelem bike-d***.de-rõl, nagyon jó áron adják szerintem.

sztem enyémben is az van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

SLX-ról lenne szó,ennél kifolyik?

Épp most vágtam SLX-en fékcsövet. Ne aggódj, nem folyik ki. Ha ügyes vagy még légteleníteni sem kell. (Mindkettõt vágtam, egyiknél ügyes voltam, a másiknál nem.)

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Én is inkább azt venném, csak kicsit elbizonytalanított a sok negatív írás, persze írtak róla jókat is. (gondolom a 486 a mûgyantás pofa miatt foghat nagyon jól). Jövõ héten akkor lehet meg is rendelem bike-d***.de-rõl, nagyon jó áron adják szerintem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

Tehát egy áron M486, vagy M575? [bocs a dupla hsz-ért, de szerintem sokaknak egyértelmû ez a kérdés, csak átsiklottak felette]

pedig az 575 kurva jó fék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való