Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Rob

Shimano féken a dugattyúkon belülrõl van egy imbusz nyílás. Mire való az? Ugy néz ki mintha egy zárókupak lenne. nekem nagyon könnyen forog. baj ez? A hátsó rezonál és ennek az okát keresem.

Köszi élõrre is.

Hali az csak egy kis mûanyag vmi. az nem baj ha forog, az imbusszal tudod kipattintani. szvsz az csak azért van ott h annyira sok retek ne tudjon oda bemenni, de kb ennyi.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Rob

Shimano féken a dugattyúkon belülrõl van egy imbusz nyílás. Mire való az? Ugy néz ki mintha egy zárókupak lenne. nekem nagyon könnyen forog. baj ez? A hátsó rezonál és ennek az okát keresem.

Köszi élõrre is.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

igen, még szép. :) viszont a magura nem mindig bírta a fenti ereszkedést. :)
tegyük hozzá, hogy bár csak 200 valamennyi méter, de kanyargós, szûk ösvény, a végig fékkarba csimpaszkodós fajtából. a második fele kb22-24% lejtésû, ami annyira azért nem rossz. :)

Hol van ez a hely?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás

220m szintet jöttél lefelé és egy XT kibírta ? Még szép.
Mondjuk, nem is kis hazánkban szokott gond lenni, hanem amikor a sporttárs az Alpokba vagy Erdélybe keveredik és 6-800m szint van egyben lefelé. Na, akkor vannak a megnyúlt arcok meg az a büdös "fékszag" meg a besült dugattyú. Én legalább is így láttam.
(Hááá, nem értem ! Otthon soha nem volt vele baj !)

igen, még szép. :) viszont a magura nem mindig bírta a fenti ereszkedést. :)
tegyük hozzá, hogy bár csak 200 valamennyi méter, de kanyargós, szûk ösvény, a végig fékkarba csimpaszkodós fajtából. a második fele kb22-24% lejtésû, ami annyira azért nem rossz. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem arra gondolt a kollega hogy nezheti amint a szerelo csinalja hogy legkozelebb ne kelljen szervizbe vinni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Budapesten tudtok olyan szervizt, ahol meg lehet várni a fék légtelenítését?

Ha létezne ilyen, sem adnám be, az kinek jó, ha kapkodnak? Olyan bolt meg kábé nem létezik, ahol folyamatosan tudnak szervizelni és a vevõk "éppen akkor" nem zaklatják õket.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

te kölcsön adod a bringádat másnak versenyre?
elég jó szívû vagy nagylelkû vagy...
minden tiszteletem!

Gondolom utoléri a középtáv végét, akik gyengébbek lefelé és ha elõzésre nem alkalmas a hely, akkor neki is sokat kell fékezni mögöttük.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nekem olyasmi rémlik, hogy Shimanoek eddigi összes hidrós fékkarja kompatibilis az eddigi összes hidrós féktesttel. A hatásfok biztos más kérdés de kompatibilis... Gondolom ennél a szériánál sem lesz másképp. Tudtommal egy méretû fékcsõ van, de ha nem is akkor a csatlakozó elemek számítanak nem a csõ mérete.

az új 985-ös XTR-ben a roppantógyûrû is más, illetve a "csöcs" amit bele kell nyomni a fékcsõbe belül más átmérõjû az eddigiekhez képest.
a kék "csöcs" (a régi és az új) oda-vissza kompatibilis, és fejbõl nem vágom, hogy melyik a nagyobb belsõ átmérõjû (azt hiszem az új) de az biztos, hogy valamennyit befolyásol a végsõ teljesítményen.
mindemellett a fékkar kompatibilis ja. bár lehet, hogy ha valaki új xt kart akar régi xt nyereggek házasítani, elvész kevés modularitás, vagy fékerõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Budapesten tudtok olyan szervizt, ahol meg lehet várni a fék légtelenítését?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

minden tiszteletem!

Nem. :)

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
minden tiszteletem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mondjuk, nem is kis hazánkban szokott gond lenni, hanem amikor a sporttárs az Alpokba vagy Erdélybe keveredik és 6-800m szint van egyben lefelé. Na, akkor vannak a megnyúlt arcok meg az a büdös "fékszag" meg a besült dugattyú. Én legalább is így láttam.

Nekem rendszeresen megégetik versenyen mások a fékeimet itthon. Pl. idén is és tavaly is Budán vagy tavaly Dunán. Mondjuk én kis és könnyû tárcsákat használok.

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

A 785xt fékkarral kompatibilis a 765 féktest? Magyarul a fékcsõ méret egyezik?

nekem olyasmi rémlik, hogy Shimanoek eddigi összes hidrós fékkarja kompatibilis az eddigi összes hidrós féktesttel. A hatásfok biztos más kérdés de kompatibilis... Gondolom ennél a szériánál sem lesz másképp. Tudtommal egy méretû fékcsõ van, de ha nem is akkor a csatlakozó elemek számítanak nem a csõ mérete.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

a már nem fázós xt fékeknek beírtam egy piros pontot. kísérletileg a 185/160mm helyett 160/160mm (avid g3) tárcsa kiosztást kapott és a fékerõ teljesen jó, nem érzõdik kevésnek. (oké-oké, 500grammos gumik és 400 gramos felnik, de akkor is!:) ) ami végképp meggyõzött, az alábbi rövid, ámde velõs ereszkedés leküzdése volt. itt a "régi szép idõkben" a magura marta mindig közel ropogósra sütötte a hullámos SL tárcsákat, miközben fékereje egy jóllakott óvodás szintjére zuhant, az xt viszont észnél maradt.

Marci

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A 785xt fékkarral kompatibilis a 765 féktest? Magyarul a fékcsõ méret egyezik?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

a már nem fázós xt fékeknek beírtam egy piros pontot. kísérletileg a 185/160mm helyett 160/160mm (avid g3) tárcsa kiosztást kapott és a fékerõ teljesen jó, nem érzõdik kevésnek. (oké-oké, 500grammos gumik és 400 gramos felnik, de akkor is!:) ) ami végképp meggyõzött, az alábbi rövid, ámde velõs ereszkedés leküzdése volt. itt a "régi szép idõkben" a magura marta mindig közel ropogósra sütötte a hullámos SL tárcsákat, miközben fékereje egy jóllakott óvodás szintjére zuhant, az xt viszont észnél maradt.

http://turistautak.h...5,278667,456913

Ezen a grafikonon mi micsoda? Mert így számomra értelmezhetetlen :S
Függõlegesen méter Balti felett, vízszintesen meg kilométer?

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
mi a különbség egy shimano m486,és egy shimano m595,vagy 575 közt,ugy értem,hogy érzödik különbség a fékezéskor,vagy csak az ára miatt?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Magura made in Taiwan

Magura adds production facility in Taiwan | Bicycle Business | BikeBiz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás

http://turistautak.h...5,278667,456913

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

ha nézed a robbantott ábrát, akkor látod, hogy a nyomórúdnak nincs cikkszáma, bele van préselve, nem lehet roncsolás nélkül kiszedni. ha az nem jó, ott csak a csere segít.
a 10-es számú Y8U998060 cikkszámú kar tartalmazza, ha veszel egy újat, abban jó lesz.
a komplett fékkar testtel, fékvezetékkel és olajjal (épp csak féknyereg nincs hozzá) együtt amugy javasolt kisker áron 13790 csak maga a kar (Y8U998060) meg 9790 biztos, hogy megéri szórakozni vele?

Szia! Köszönöm a segítséget,és a tanácsot! Meggondolandó amit javasoltál!