Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Köszi így már értem:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

oké csak 985 xtr -t már lehet kapni én pedig a 785xt-re gondoltam

a 985-ös XTR szett a 2011-es év újdonsága volt
a 785-ös XT szett a 2012-es év újdonsága (hogy már bemutatták, az nem jelenti azt, hogy kapható, avgy idei modell lenne)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
oké csak 985 xtr -t már lehet kapni én pedig a 785xt-re gondoltam

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Helló! Igazán a fékkart szétszedését a múltkori üzenetedben valamiért figyelmen kívûl hagytam,nem figyeltem oda rá,szóval bocsánat a figyelmetlenségemért!
Szétszedtem,nem volt egyszerû,mert a hernyócsavar is be volt állva,és csak a csavarlazító segített. A rajzot néztem,de valamiért nem találtam elõször ezt a kicsi csavart,de behúztam a kart és megláttam.
Már csak azt kérdezném,hogy van a karban az a kis gyufaszál kinézetû dolog ami végül is benyomja a munkahengert. Az az egész kis "dolog" úgy bevan álva,hogy a görgõk rajta meg sem mozdulnak. Azt a kis bogyós hülyeséget,ami olyan mint egy kis gyufaszál,azt valahogy ki lehet szedni belõle? Az menetes,és kitudom esetleg tekerni,vagy belevan sajtolva/ragasztva?Mert nem mertem fogóval megfogni és azt megtekerni,nehogy elb...szam!
Csak mert legalább ezt ki kellene szednem a karból,hogy a görgõs részt is kitudjam majd szedni a karból.

ha nézed a robbantott ábrát, akkor látod, hogy a nyomórúdnak nincs cikkszáma, bele van préselve, nem lehet roncsolás nélkül kiszedni. ha az nem jó, ott csak a csere segít.
a 10-es számú Y8U998060 cikkszámú kar tartalmazza, ha veszel egy újat, abban jó lesz.
a komplett fékkar testtel, fékvezetékkel és olajjal (épp csak féknyereg nincs hozzá) együtt amugy javasolt kisker áron 13790 csak maga a kar (Y8U998060) meg 9790 biztos, hogy megéri szórakozni vele?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás
tudod hogy értettük.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A 2011-es xt fékkart mikortól lehet kapni?

azt már egy ideje lehet kapni :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

évjárat az 2012 lesz, megjelenés kb ahgy az újdonságok szoktak: július/augusztus
(nem arról beszélek, hogy az oem elõbb megkapja, és a piacra szórja õket)

gondolom amikor asz SLX-et...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.092 hozzászólás
arra én is hajtok, csak féktestel együtt. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A 2011-es xt fékkart mikortól lehet kapni?

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

nem teljesen értem a problémádat.
most õszintén: sajnálod a pénzt a szervizre?
láthatóan nem vagy sem tudásban, és olybá tûnik, hogy eszközben sem felkészülve arra, hogy kicseréld a fékkart. mégis mi tart vissza attól, hogy elvidd olyanhoz, aki ért is ahhoz, amit csinál, és nem távgyógyítással próbálják neki elmagyarázni a lépéseket? leírtam, hogy a stiftet a hernyóimbusz tartja. ha nem jön ki, akkor két dolgot csinálhatsz: erõlteted és valamit elrontasz, vagy elviszed szervízbe. ha az elõbbit választod, lehet, hogy nem csak a kart, hanem az egész fékkartestet meg kell majd venned - és többet buksz a réven mint a vámon.

Helló! Igazán a fékkart szétszedését a múltkori üzenetedben valamiért figyelmen kívûl hagytam,nem figyeltem oda rá,szóval bocsánat a figyelmetlenségemért!
Szétszedtem,nem volt egyszerû,mert a hernyócsavar is be volt állva,és csak a csavarlazító segített. A rajzot néztem,de valamiért nem találtam elõször ezt a kicsi csavart,de behúztam a kart és megláttam.
Már csak azt kérdezném,hogy van a karban az a kis gyufaszál kinézetû dolog ami végül is benyomja a munkahengert. Az az egész kis "dolog" úgy bevan álva,hogy a görgõk rajta meg sem mozdulnak. Azt a kis bogyós hülyeséget,ami olyan mint egy kis gyufaszál,azt valahogy ki lehet szedni belõle? Az menetes,és kitudom esetleg tekerni,vagy belevan sajtolva/ragasztva?Mert nem mertem fogóval megfogni és azt megtekerni,nehogy elb...szam!
Csak mert legalább ezt ki kellene szednem a karból,hogy a görgõs részt is kitudjam majd szedni a karból.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás
Büszkébb nép annál a Magyar, hogy egybõl szervizbe rohangáljon.
De hagyjuk meg neki a jogot, hogy a tanulópénzt megfizesse ! Majd a hét végéig jön hozzátok a rendelés egy 775ös karra. :-))
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szevasztok! Sajnos elég szar a helyzet,ugyanis amin a fékkar fordul,az a csap be van rohadva szó szerint. A féket úgy kaptam egy olyan biciklirõl,ami majd 1 évig kint állt az udvaron egy nyitott garázsban,igaz letakarva,de a bicikli eleje kint volt a garázsajtónál,pluszban amivel le volt takarva ponyvával,az a fékkarnál ki volt szakadva,és ott ami bement por és kosz,az eléggé elintézte. Megpróbáltam kimosni persze slaggal is,a nagyja kijött,de a csapon a kar szorul is és nyikorog is ezáltal. A csapot meg nem merem megütni semmivel,mert nem akarom tönkretenni,pedig szerintem valahogy ott kell szétszedni. Hihetetlen,hogy itt még senki nem bontott szét ilyen 775ös fékkart?! Minden reményem pedig itt volt,hogy majd valaki itt tudni fog segíteni nekem!

nem teljesen értem a problémádat.
most õszintén: sajnálod a pénzt a szervizre?
láthatóan nem vagy sem tudásban, és olybá tûnik, hogy eszközben sem felkészülve arra, hogy kicseréld a fékkart. mégis mi tart vissza attól, hogy elvidd olyanhoz, aki ért is ahhoz, amit csinál, és nem távgyógyítással próbálják neki elmagyarázni a lépéseket? leírtam, hogy a stiftet a hernyóimbusz tartja. ha nem jön ki, akkor két dolgot csinálhatsz: erõlteted és valamit elrontasz, vagy elviszed szervízbe. ha az elõbbit választod, lehet, hogy nem csak a kart, hanem az egész fékkartestet meg kell majd venned - és többet buksz a réven mint a vámon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szevasztok! Sajnos elég szar a helyzet,ugyanis amin a fékkar fordul,az a csap be van rohadva szó szerint. A féket úgy kaptam egy olyan biciklirõl,ami majd 1 évig kint állt az udvaron egy nyitott garázsban,igaz letakarva,de a bicikli eleje kint volt a garázsajtónál,pluszban amivel le volt takarva ponyvával,az a fékkarnál ki volt szakadva,és ott ami bement por és kosz,az eléggé elintézte. Megpróbáltam kimosni persze slaggal is,a nagyja kijött,de a csapon a kar szorul is és nyikorog is ezáltal. A csapot meg nem merem megütni semmivel,mert nem akarom tönkretenni,pedig szerintem valahogy ott kell szétszedni. Hihetetlen,hogy itt még senki nem bontott szét ilyen 775ös fékkart?! Minden reményem pedig itt volt,hogy majd valaki itt tudni fog segíteni nekem!

Ott a linkelt robbantott ábra!!!
Az alapján sem megy? Mert azon ott van minden. ;)

A sebesség mindent megold.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Hát igen ebben egyet értek :)

esetleg slag-al vagy lájtosabb mosóval? nem tom mennyire bontható...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Féktárcsa tisztítóval.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hát igen ebben egyet értek :)

esetleg slag-al vagy lájtosabb mosóval? nem tom mennyire bontható...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Odaírta az idézetbe....tele van kosszal és nehezen jár...

Az oké, de ahol bele ment a kosz ott takarítással ki is jön ha meg már a kosztól nehezen jár akkor NO COMMENT.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jó eséllyel semmit sem. a hayes tárcsák jó minõségûek.
ha tökéletesen a tárcsa fékfelületén fog a fék, akkor nincs gond.

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
az szerintetek befolyásol vmit,hogy shimano m486 fékhez nem a gyári shimano tárcsat hanem Hayes tárcsát raktam fel?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob!

Ha már itt vagy, lenne egy olyan kérdésem hozzád, hogy lehet-e shimano fékekhez mindenféle tömítést kapni? Van egy idióta ismerõs, aki dot-os fékfolyadékot rakott a fékébe és tönkrement az összes tömítése. Egyáltalán érdemes lehet megcsinálni ha van hozzá?

aminek nincs cikkszáma, olyat nem lehet szerezni.
keress az adott fékrõl egy robbantott ábrát, és nézd meg, van-e cikkszáma (nem hiszem sajnos, de vannak csodák)

Helló Rob.
Most a fékkarból a kart ilyen nehéz kiszerelni? Mert ott ahol fordul,ott van kicsit berohadva a víztõl és a piszoktól. Hiába olajoztam meg,ugyanúgy nyikorog,és szorul kicsit. Ezért kéne kivennem a kart,megtisztítani,bekenni és visszarakni. Valaki tud segíteni?

videót szeretnél arról, hogy kell szétszedni, pedig összesen 4 csavar tarja egyben az egészet, nem egy ûrszondát próbálsz megbontani.
ha ennyire nincs mûszaki érzéked, talán tényleg nem kellene hozzányúlnod....

amugy google elsõ találata a robbantott ábrára a már korábban is linkelt techdocs oldaon:
http://techdocs.shim...69830637950.pdf
itt látszik, hogy az 5-ös és a 6-os csavarokat eltávolítva lejön a burkolat, majd a 9-es hernyóimbuszt kivéve ki lehet szedni a stiftet, és kijön a kar.
természetesen tudnod kell, hogy bármi ilyen otthoni barkács beavatkozás a garancia elvesztésével jár! nem javaslom a megbontását, és nem tudom többször leírni: vidd szervizbe!