Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kb 1,6-1,8m elég lenne szerintem. Amúgy nem formula hanem utángyártott fékcsöveket nem lehet kapni végekkel együtt? Pl láttam goodrich vezetéket, vagy bármilyen olyan vezeték nincs hozzá amihez van csõ meg csatlakozók aztán összerakom?

Lehet, szintén az elõbb linkelt oldalon. Gyári teljesen bontható formula nem is létezik.
Goodridge Hose | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Goodridge Connector Kit 109 Formula The One/Mega | Buy Online | ChainReactionCycles.com

A sebesség mindent megold.

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
kb 1,6-1,8m elég lenne szerintem. Amúgy nem formula hanem utángyártott fékcsöveket nem lehet kapni végekkel együtt? Pl láttam goodrich vezetéket, vagy bármilyen olyan vezeték nincs hozzá amihez van csõ meg csatlakozók aztán összerakom?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az lenne a kérdésem, hogy Formula RX fékemhez hol lehet venni hosszabb fékvezetéket? Nem muszáj eredetinek lennie, hanem jó lenne hidraulika szaküzletbõl is(ha lehet egyáltalán ilyennel helyettesíteni), csak akkor a fékvezeték méreteit ha valaki tudja akkor megköszönném ha elárulná. Amúgy bonthatóak a csatlakozások vagy azok egyszerhasználatosak fékvezeték cseréje szempontjából?

Köszönöm elõre is!

Pl itt: Formula RX Complete Hose | Buy Online | ChainReactionCycles.com vagy rendelsz a hazai forgalmazótól ha van neki.
Ennek az egyik fele bontható. Ami gyárilag van hozzá az nem bontható. A bontható csatlakozók ára kb ugyanannyi, mintha vennél hozzá egy ilyen szettet, mint amit linkeltem. Egyébként milyen hosszú kellene?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Formula trcsafkek

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Az lenne a kérdésem, hogy Formula RX fékemhez hol lehet venni hosszabb fékvezetéket? Nem muszáj eredetinek lennie, hanem jó lenne hidraulika szaküzletbõl is(ha lehet egyáltalán ilyennel helyettesíteni), csak akkor a fékvezeték méreteit ha valaki tudja akkor megköszönném ha elárulná. Amúgy bonthatóak a csatlakozások vagy azok egyszerhasználatosak fékvezeték cseréje szempontjából?

Köszönöm elõre is!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Van itt olyan szaki, aki szegedi?

Elõre is köszi.

Üdv.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
megszûnt a hátsófék berezonálásom, nyikorgásom. Sok mindent kipróbáltam de végül a SwissStop pofa segített...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

köszönöm.

Nincs mit, remélem nem írtam hülyeséget :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Hali az csak egy kis mûanyag vmi. az nem baj ha forog, az imbusszal tudod kipattintani. szvsz az csak azért van ott h annyira sok retek ne tudjon oda bemenni, de kb ennyi.

köszönöm.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Rob

Shimano féken a dugattyúkon belülrõl van egy imbusz nyílás. Mire való az? Ugy néz ki mintha egy zárókupak lenne. nekem nagyon könnyen forog. baj ez? A hátsó rezonál és ennek az okát keresem.

Köszi élõrre is.

Hali az csak egy kis mûanyag vmi. az nem baj ha forog, az imbusszal tudod kipattintani. szvsz az csak azért van ott h annyira sok retek ne tudjon oda bemenni, de kb ennyi.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Rob

Shimano féken a dugattyúkon belülrõl van egy imbusz nyílás. Mire való az? Ugy néz ki mintha egy zárókupak lenne. nekem nagyon könnyen forog. baj ez? A hátsó rezonál és ennek az okát keresem.

Köszi élõrre is.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

igen, még szép. :) viszont a magura nem mindig bírta a fenti ereszkedést. :)
tegyük hozzá, hogy bár csak 200 valamennyi méter, de kanyargós, szûk ösvény, a végig fékkarba csimpaszkodós fajtából. a második fele kb22-24% lejtésû, ami annyira azért nem rossz. :)

Hol van ez a hely?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

220m szintet jöttél lefelé és egy XT kibírta ? Még szép.
Mondjuk, nem is kis hazánkban szokott gond lenni, hanem amikor a sporttárs az Alpokba vagy Erdélybe keveredik és 6-800m szint van egyben lefelé. Na, akkor vannak a megnyúlt arcok meg az a büdös "fékszag" meg a besült dugattyú. Én legalább is így láttam.
(Hááá, nem értem ! Otthon soha nem volt vele baj !)

igen, még szép. :) viszont a magura nem mindig bírta a fenti ereszkedést. :)
tegyük hozzá, hogy bár csak 200 valamennyi méter, de kanyargós, szûk ösvény, a végig fékkarba csimpaszkodós fajtából. a második fele kb22-24% lejtésû, ami annyira azért nem rossz. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem arra gondolt a kollega hogy nezheti amint a szerelo csinalja hogy legkozelebb ne kelljen szervizbe vinni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Budapesten tudtok olyan szervizt, ahol meg lehet várni a fék légtelenítését?

Ha létezne ilyen, sem adnám be, az kinek jó, ha kapkodnak? Olyan bolt meg kábé nem létezik, ahol folyamatosan tudnak szervizelni és a vevõk "éppen akkor" nem zaklatják õket.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

te kölcsön adod a bringádat másnak versenyre?
elég jó szívû vagy nagylelkû vagy...
minden tiszteletem!

Gondolom utoléri a középtáv végét, akik gyengébbek lefelé és ha elõzésre nem alkalmas a hely, akkor neki is sokat kell fékezni mögöttük.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nekem olyasmi rémlik, hogy Shimanoek eddigi összes hidrós fékkarja kompatibilis az eddigi összes hidrós féktesttel. A hatásfok biztos más kérdés de kompatibilis... Gondolom ennél a szériánál sem lesz másképp. Tudtommal egy méretû fékcsõ van, de ha nem is akkor a csatlakozó elemek számítanak nem a csõ mérete.

az új 985-ös XTR-ben a roppantógyûrû is más, illetve a "csöcs" amit bele kell nyomni a fékcsõbe belül más átmérõjû az eddigiekhez képest.
a kék "csöcs" (a régi és az új) oda-vissza kompatibilis, és fejbõl nem vágom, hogy melyik a nagyobb belsõ átmérõjû (azt hiszem az új) de az biztos, hogy valamennyit befolyásol a végsõ teljesítményen.
mindemellett a fékkar kompatibilis ja. bár lehet, hogy ha valaki új xt kart akar régi xt nyereggek házasítani, elvész kevés modularitás, vagy fékerõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Budapesten tudtok olyan szervizt, ahol meg lehet várni a fék légtelenítését?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

minden tiszteletem!

Nem. :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
minden tiszteletem!