Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

asad1

asad1

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Próbáltam állítani azon is kevés sikerrel. Hát azt hiszem inkább elviszem szervizbe. Köszi a válaszokért.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszi a választ. Próbáltam beállítani ugy ahogy itt olvastam. Azt vettem észre hogy a hengerek nem egyszerre mozognak, pontosan az egyik alig mozdul valamit is míg a másik egy csomót. Lehet h ez a probléma?

ez azt jelentheti, hogy nincs középen a féktest a féktárcsához képest. ezt csekkoltad?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

asad1

asad1

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

1. Lehet hogy 8-as van a tárcsában ezt a kerék elforgatásakor látod a fékbetéteknél
2. vagy sok az olaj a rendszerben és állandóan hozzáér a tárcsa a betéthez
3. egyszerûen rosszul van berakva a kerék.

Köszi a választ. Próbáltam beállítani ugy ahogy itt olvastam. Azt vettem észre hogy a hengerek nem egyszerre mozognak, pontosan az egyik alig mozdul valamit is míg a másik egy csomót. Lehet h ez a probléma?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Vagy rosszul áll a féktest.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1. Lehet hogy 8-as van a tárcsában ezt a kerék elforgatásakor látod a fékbetéteknél
2. vagy sok az olaj a rendszerben és állandóan hozzáér a tárcsa a betéthez
3. egyszerûen rosszul van berakva a kerék.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

asad1

asad1

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Szasztok.
Beszereztem elsõ tárcsafékes bringámat. Shimano XT BR-M775 tárcsafék egy BTS-Ashima ARO-08 160mm tárcsával. A gond az elsõ keréknél van. Folyamatos súrlódó hangot ad, mintha a tárcsa beleérne a fékpofába. Nagyon halk ez a hang de engem zavar, és az elsõ komolyabb lejtõzés végére ez a hang fel is erõsödött. Megfújtam tárcsaféktisztítóval igy halkult a hang. Ki is vettem a pofát a hengereket visszanyomtam ahogy itt olvastam, de semmi javulás. Ha tudtok segíteni elõre is köszi. Ja még talán annyit hogy nem zsír új a rendszer tehát bekopva bevan.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ha 110 kilót megállít a Bükkben, akkor azt hiszem jó lesz nekem is. :D Meggyõztetek. Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Kéne egy kis tapasztalat. Shimano M486 hidraulikus fékem van. Jelenleg elöl hátul 160-as tárcsáim vannak, de szigorú lejtõkön néha úgy érzem, hogy a 76 kilómhoz kevés a fékerõ. Olyan érzésem van, hogy ha ennél jobban húzom akkor tuti bekozmál az olaj a rendszerben, és inkább óvatosabban megyek emiatt.

Megoldás lehet erre a problémámra az, ha 203mm-es tárcsát teszek fel elõre? Úgy gondolom, hogy az kevésbé melegszik fel, illetve talán gyorsabban is hûl vissza. Hülyeség?

a 180-as tárcsa is olyan magabiztosságot ad, hogy szerintem elég lesz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
nekem is ugyen ez a kombo van recon sl villa,180as tárcsa shimano m486 fék,plussban bbb fékbetétek vannak benne,ja 110kg vagyok s a bükkben elég,pedig van ahol 50el jövök lefelé...

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Akkor az lesz, köszönöm! :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Elég lesz, hatalmas különbség van a 160-180 között.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
RS Recon SL-em van és a leírása szerint bírja a 203-at is. De ha azt mondjátok elég a 180 is, akkor nem terhelem feleslegesen.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
203 csak fr dh vonalon kellhet a te súlyodhoz bõven elég lesz elõl a 180 + az sem mindegy milyen villád van az XC\ maraton alap villákra a gyártó ált 160-ig ajánlja aztán jön a 180-ig ami elbírja a203-at és nem csavarodik az már nagyon nem átlagos villa vagy a már két említett szakághoz tartozhat néz utána meddig ajánl a gyártó tárcsát a telódhoz.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Kéne egy kis tapasztalat. Shimano M486 hidraulikus fékem van. Jelenleg elöl hátul 160-as tárcsáim vannak, de szigorú lejtõkön néha úgy érzem, hogy a 76 kilómhoz kevés a fékerõ. Olyan érzésem van, hogy ha ennél jobban húzom akkor tuti bekozmál az olaj a rendszerben, és inkább óvatosabban megyek emiatt.

Megoldás lehet erre a problémámra az, ha 203mm-es tárcsát teszek fel elõre? Úgy gondolom, hogy az kevésbé melegszik fel, illetve talán gyorsabban is hûl vissza. Hülyeség?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás
Lehet, hogy nem mindenki vágyik a hidrás fékérzésre, erõre. Pl. Én sem. Ezért van bovdenesem. És nagyon szeretem.
De tudod ! Kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplan ........
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nálam a bovdenes tárcsafék még mindig fából vaskarika.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
szerintem is sérült lehett a bovden, vagy nem tudom

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ott valami masszív probléma volt, a bowdent jószerével képtelenség elszakítani.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ma próbáltam ki normálisan tárcsaféket elõször, valami shimano-t, bátyám újonnan szerzett gian-t bringáján.

Nos.... az elsõ masszívabb fékpróbánál egy szép reccsenéssel elöl elszakadt a bovden.....

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Évekig használtam egy ilyen adaptert gond nélkül. A középsõ lyukba a túloldalról egy kisebb csavart is be lehet tekerni. Amikor leszedtem a papucs festésén sem volt nyoma. Szerintem a hegesztgetésnél kultúráltabb megoldás, de valószínûleg csak Trek vázra jó.

http://www.spokejunk...3_239_62274.jpg