Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. június 03. - 13:24

Írta 2011. június 03. - 12:52

nem, szerintem a gyári mûgyantás shimano fékbetét( amit slx-hez adnak gyárilag) meg mint írtam, csak most 1 hete kezdte el, elõtte semmi ilyesmi nem volt.
A gyantás akkor szokott ilyen lenni amikor megsütötted. Ha olajos lenne akkor soha nem fogna.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. június 03. - 12:38

mi lehet a gond az slx fékemmel? elsõsorban az érdekelne hogy a betét hibája-e vagy más( pl ereszti az olajat a féktestben a munkahengernél) szóval az van hogy nap elején nem fog semmit, utána megyek pár kört, bekopik, és másnap mennék újra, és megint 0 fékerõ...
létezik hogy a kopott betét miatt van?
(tárcsa elvileg jó, most kezdte csinálni 3 napja, azelõtt semmi ilyesmi nem volt)
Én azt csinálnám, hogy a fékkart lassan húzom és közben figyelem a fékpofák mozgását (pl. a tárcsára mindkét oldalon egyformán, rendesen ráfog-e). A fékkart más érzés húzni, amikor nincs fékerõ, puha, lejjebb fog, esetleg pumpálásra felkeményedik? Ha kiveszed a beteteket, alaposan megnézed a hengereknél, látszik, hogy ereszti a fékfolyadékot, esetleg a betéten vagy nyergen fékfolyadék nyom?
Írta 2011. június 03. - 11:35

Mennyi egyébként az átlag üzemi hõmérséklete egy tárcsának?
a teszt szerint jóval magasab, mint a laborban.
de jól van ez igy. Leesik az XTR fék ára és más tárcsával összejöhet egy jó rendszer.
Írta 2011. június 03. - 11:18

Írta 2011. június 03. - 10:54

Nem létezik h szinter betétek vannak benne???
Azok hidegen nem fognak, be kell õket melegíteni, és akkor fejtik ki rendesen a fékezõ erõt!
nem, szerintem a gyári mûgyantás shimano fékbetét( amit slx-hez adnak gyárilag) meg mint írtam, csak most 1 hete kezdte el, elõtte semmi ilyesmi nem volt.
Írta 2011. június 03. - 10:52

Kopott a betét? Akkor szerintem cseréld ki.
ma megyek új betétért... csak nem merem berakni, mert félek ha ez az olajos dolog van, akkor kuka az új betét ha átivódik olajjal...
Írta 2011. június 03. - 10:51

mi lehet a gond az slx fékemmel? elsõsorban az érdekelne hogy a betét hibája-e vagy más( pl ereszti az olajat a féktestben a munkahengernél) szóval az van hogy nap elején nem fog semmit, utána megyek pár kört, bekopik, és másnap mennék újra, és megint 0 fékerõ...
(tárcsa elvileg jó, most kezdte csinálni 3 napja, azelõtt semmi ilyesmi nem volt)
Nem létezik h szinter betétek vannak benne???
Azok hidegen nem fognak, be kell õket melegíteni, és akkor fejtik ki rendesen a fékezõ erõt!
Írta 2011. június 03. - 10:13

Nekem is ilyen csak nekem az xt... Én sem tudom mitõl van de a betétek ujjak... Mondjuk, jo hogy egyre jobb lesz nem pedig fordítva de akkor is tényleg furcsa. Én pl a melegedésre is gondoltam, de a megoldásra nem jöttem rá. Poros tárcsára gyanakodok még mert ha letisztítod a tárcsát akkor ismét elég jó...
Írta 2011. június 03. - 09:26

Írta 2011. június 03. - 09:15

Írta 2011. június 03. - 07:11

Én is arra gondoltam, csak pontatlanul fogalmaztam.Igen, de az XTR tesztben a féktárcsa folyt el.

Mennyi egyébként az átlag üzemi hõmérséklete egy tárcsának?Bocsánat, 322°C volt az olvadás az XTR tárcsánál.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 02. - 22:07

BIKE Magazin Video-Center: MTB Movies, Bike Videos – BIKE Clips Test
Scheibenbremsentest 2010
Írta 2011. június 02. - 21:57

Igen, de az XTR tesztben a féktárcsa folyt el.Az elég nagy prolléma ha elfolyik a fék.

Írta 2011. június 02. - 21:38

Biztos kb. 20g-al könnyebbet akartak csinálni mint az XT. Csak most ez a minõség rovására ment.
Legközelebb higanyból lesz az XTR tárcsa.
Sajnos a Higany nehézfém.

Írta 2011. június 02. - 21:32

Legközelebb higanyból lesz az XTR tárcsa.

Írta 2011. június 02. - 21:27

Új értelmet nyer általa a hidraulikus fékrendszerAz elég nagy prolléma ha elfolyik a fék.

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 02. - 21:23

Írta 2011. június 02. - 21:15

Megvan valakinek a 2010/12 Bike tárcsaféktesztje? Igazából az XTR eredményei érdekelnének. Jöhet privát is. Csak a lényeg kellene. Köszi.
2 teszett olvastam az elmult 2-3 hónapban az aktuális XTR röl. Ott szétolvadt a tárcsa ( alu valami ötvözez, amit 330°C nál folyékony állapotú lessz)
Ott nek kapott pontszámokat a rendszer, ha jól emlékszem.
Írta 2011. június 02. - 16:45

(hátrafele gurulva ráfékezel akkor meg szépen letekeredik...)