Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
1. vagy 8as van a tárcsában és hozzáér a pofához
2. kotyog az agy

ha ez a kettõ kizárható,akkor rugalmas a rendszer

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
én gurultam már motoral üresben motor nélkül és baszotul nem ciripel se babeta se hayabusa !

de azért kösz

Esetleg valaki más , ötletek ?
szedrik

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem értek a motorokhoz, de ha a motor hangja mellett valaki észreveszi a tárcsa ciripelését annak igen jó füle van.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
hát ha egy monsternek ekkora rugalmasága van akkor, mia pöcsért nem tudnak valami ba*ot vastag tárcsát gyártani a hozávalo fékrendszerel.
Tudtomal a motoroknál nics ilyen probléma és ne gyertek nekem a sulyal 20kg felet már nem igazán érdekel (igy is darabonként közel 1 kg-oskülsök vannak fen + a 6 kg monster)
8-as se lenne a tárcsában
szedrik

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mert hozzáér a tárcsa a fékbetéthez.
ezek szerint mégis az.
azt, hogy 8as van-e a tárcsában azt innen nehezen fogjuk megmondani neked. de mi lenne ha megnéznéd?

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás

rugalmas a váz hátulja vagy a tengelyrögzítés. (ha jól tudom a bighited sima ejtõpapucsos)
nem nagyon tudsz ellene tenni, de nem is érdemes.

ez még rendben is van ,de az eleje mitöl cincog ?
PM -es rögzitésü monsternél már nem kellene rugalmaságnak lenni. . .
szedrik

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Addig örülj! Mióta nagy nehezen elhalgattattam az XT-t, nem rebbennek szét a gyalogok :)

Szerintem kb ebben a sorrendben érdemes próbálkozni:

1.Féknyereg helyesen legyen beállítva
2.Tárcsaféktisztítóval tisztísd le a betéteket és a tárcsát
3."Égesd ki" a fékbetétet, hogy újra szennyezõdésektõl mentes legyen. Lehet sütõben, vagy gázlánggal is, csak arra figyelj, hogy nehogy teljesen szétégesd (nem fémesnél ésszel)
4.Csiszold meg finom csiszolópapírral a betéteket, esetleg a tárcsát is
5.Elvileg a dugattyú és a fékbetét felülete közti surlódás is okozhatja az üvöltést, spéci zsírt kell tenni a kettõ közé (motorsportban használatos, és nagyon kell figyelni nehogy a betét is kapjon)
6.Új fékbetét, más típus
7.Új tárcsa
8.Megfogadod Cédric Garcia tanácsát (a fék a buziknak való), és nem fékezel :)

Hát megpróbálom amit tudok köszi a tippeket:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

mi nem klapol ?

A 203-as tárcsáim be-be ciripelnek, a hátsó föleg jobos kanyarban és nagyobb sebeségnél
8-as lenne a tárcsában ?

rugalmas a váz hátulja vagy a tengelyrögzítés. (ha jól tudom a bighited sima ejtõpapucsos)
nem nagyon tudsz ellene tenni, de nem is érdemes.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Addig örülj! Mióta nagy nehezen elhalgattattam az XT-t, nem rebbennek szét a gyalogok :)

Az enyémnek elég harapós, néha csikorgó hangja van, de nem hallgattatom el, legalább nem kell könyörögni, hogy elengedjenek. :)

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
mi nem klapol ?

A 203-as tárcsáim be-be ciripelnek, a hátsó föleg jobos kanyarban és nagyobb sebeségnél
8-as lenne a tárcsában ?
szedrik

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás

közben kiderült, hogy az olajat ereszti az slx-em egyik dugattyúnál a féktestben:S nem tudja valaki hol lehet hozzá tömítést kapni?

ajánlom a tömitéstechnikai szaküzleteket !
szedrik

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

... Rohadtul zavaró a turisták félreugranak ha fékezek:D

Szerintem kb ebben a sorrendben érdemes próbálkozni:

1.Féknyereg helyesen legyen beállítva
2.Tárcsaféktisztítóval tisztísd le a betéteket és a tárcsát
3."Égesd ki" a fékbetétet, hogy újra szennyezõdésektõl mentes legyen. Lehet sütõben, vagy gázlánggal is, csak arra figyelj, hogy nehogy teljesen szétégesd (nem fémesnél ésszel)
4.Csiszold meg finom csiszolópapírral a betéteket, esetleg a tárcsát is
5.Elvileg a dugattyú és a fékbetét felülete közti surlódás is okozhatja az üvöltést, spéci zsírt kell tenni a kettõ közé (motorsportban használatos, és nagyon kell figyelni nehogy a betét is kapjon)
6.Új fékbetét, más típus
7.Új tárcsa
8.Megfogadod Cédric Garcia tanácsát (a fék a buziknak való), és nem fékezel :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok, a fékem (Avid Elixir 5) nagyon hangosan rezonál, eddig arra gondoltam hogy a fékbetét kopottsága miatt van, kicseréltem a gyári Avidot BBB-re, de ezzel még hangosabban rezonál. Tudtok valamit javasolni mit lehetne vele csinálni? Eleinte nem csinálta csak mikor el volt kopva a betét kb 20%-os volt, azóta csinálja. Rohadtul zavaró a turisták félreugranak ha fékezek:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mi gáz származhatna? a logikát nem értem :)
Psot Mountos a féknyereg....de ha olyat veszel asszem jár adapter, amugy meg 1500ft szal nem fogsz miatta anyagi csõdbe kerülni.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
És abból származhat valami baj, ha hátul marad a stroker ryde, elölre meg veszek egy avid elixir 5öt? Arról úgy "hallottam" (fórumokon olvastam) hogy nagyon profi. Gáz, ha elöl-hátul más-más fék van? Jah, és próbáltam rákeresni, nem sok sikerrel, de ez IS 2000-es felfogatású? Gond nélkül felmegy a Recon SL-re, vagy még adapter is kell hozzá? Az elixir 5 az organikus ugye? Van valami jó tipp fémes fékre?
És köszi a válaszokat.
Üdv
Bocs, ha nagyon láma a kérdés, de nem vagyok otthon benne, csak egy tárcsától többet vártam...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
ne add fel! Meg lehet probalni valami jo minoségu pofát (Swissstop, Tr!ckstuff), szerintem sokat segítene. Az sem olcso, de szerintem érezhetõ lesz a különbség.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat! Én is gondolkozom egy cserén, de még nincs rá pééééééz....

Úgy néz ki ennyit tud. :(

Üdv

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
igen, azt hozzátehetjük, hogy a ryde-ot szidják mint a bokrot. lehet nem is lesz jobb, ennyit tud.

szerk.: eccerre

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Van valaki Szegedrõl ebben a topikban? Kéne egy kis segggítség tárcsafékkel kapcsolatban. Sajnos nincs olyan haverom, akinek tárcsás gépe lenne. Az a problémám, hogy a kis stroker ryde-om nem nagyon akar fogni (kb egy jobb v-fék a hatás). Használtan vettem a biciklit (így a féket is rajta), azóta volt már tárcsacsere, betétcsere és még mindig nem az igazi... A rendszer nem levegõs, nem tudom mi lehet a probléma. Az elképzelhetõ, hogy régi benne az olaj? Befolyásol az vmit?

Elõre is köszi...
Üdv

Ha jól tudom ez az a fék amit nem nagyon dicsérnek sehol...:(

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Töltésoldalban próbáld meg bekoptatni, pár szabad órád rámegy. :) Esetleg a Bertalan hídon lejössz Új-Szeged felé, visszafele fel a lépcsõn. Volt egy srác Szegeden õ is ilyet használt és azt mondta semmit nem ért neki. El is adta.