Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
@Baalna
Máriusz mesterrel jobban jársz.
Haverom is akart ilyet, de lebeszélték róla a kerékpárszerelõk. Õk azzal magyarázták h egy olyan váz ami nem tárcsafékszemes, nem "bírna" el tárcsafék csavaró hatását.
Máriusz ha jól emlékszem 12-15 ezert mondott egy tárcsafékkonzol felrakására, plusz a megerõsítésre. És az biztos h jó lesz :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás

Sziasztok!
Akadt egy kis problémám... Hayes stroker ryde tipusú fékemmel nem nagyon vagyok kibékülve. Nemrég lett benne betét cserélve, azóta mentem kb 60-70 km-t (alföldön, tehát semmi durvulás egyenlõre kb. csak munka-haza) és elég langyin fog még mindig. Eddig nem volt szerencsém egyáltalán tárcsafékhez, de sztem nem így kellene mûküdnie. Lehetséges, hogy még nem kopott be rendesen(gyári hayes betétek vannak benne)? Még talán annyi fontos, hogy shimano 160-as tárcsával használom. Most lesz telócsere (RS recon sl), szerintetek megérné cserélni 180-as tárcsára, érezhetõbb lenne a különbség?

Én még nagyon kezdõ vagyok tárcsafék ügyben, csak December óta használom. Nekem a 0 km-es tárcsa a 0 km-es fékpofával néhány kilométer alatt sík úton már nagyon szépen bekopott. Amikor új pofát tettem be, annak is nagyon rövid idõ kellett a bekopáshoz. Szóval, szerintem 70km alatt már bõven be kellett volna kopjon a féked.
Nézesd meg egy szervizben azt a féket ! Valami ott nem stimmel. Lehet, hogy piszkos, zsíros a tárcsa vagy már a pofa is ?
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem erõltetném ezt a konzolt. Pontosabban semmilyen utólag felszerelt konzolt nem csak ezt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Üdv!
Lehet hogy már szétrágott téma, ezért elõre is elnézést, de mi a véleményetek errõl:
a2Z adapter nem tárcsafékes vázakhoz DM-UNI (Fék | Fékadapter) | Kerékpár Webshop

Nincs hátsó tárcsafék rögzítési lehetõség a vázamon, de szeretnék felszerelni egy Avid BB7et.

Ha van egyéb ötlet is, szívesen venném.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szétszedtem a fékkart, a dugattyúnál volt valami retek, úgy néz ki most jó lesz :)
Azért az összerakás nem volt túl egyszerû...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
70 km alföldön szinte biztos hogy nem kopott be, mert nincs mi ért fékezned ott eltart egy darabig. Keres:) (jó tudom) 300-400m szintkülönbségû hegyet le jössz róla 1x 2x és már be is kopott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Szakik szerint 20-30x kell fékezni kb. 30km/h rol nullara elég hevesen, hogy bekopjon. Ha akkor sem jó akkor gondolkodhatsz nagyobb tárcsában vagy más fékpofában. Szerintem addig ne.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám... Hayes stroker ryde tipusú fékemmel nem nagyon vagyok kibékülve. Nemrég lett benne betét cserélve, azóta mentem kb 60-70 km-t (alföldön, tehát semmi durvulás egyenlõre kb. csak munka-haza) és elég langyin fog még mindig. Eddig nem volt szerencsém egyáltalán tárcsafékhez, de sztem nem így kellene mûküdnie. Lehetséges, hogy még nem kopott be rendesen(gyári hayes betétek vannak benne)? Még talán annyi fontos, hogy shimano 160-as tárcsával használom. Most lesz telócsere (RS recon sl), szerintetek megérné cserélni 180-as tárcsára, érezhetõbb lenne a különbség?

Bocs, ha túl sok a kérdés, illetve ha nagyon láma vagyok... :)

Üdv

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Formula Oro K18 Brakeset | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Ez ennyiért ajándék, lehet inkább benevezek rá és kivágom az xt-t lomtalanításkor :)
Az xt 180-as adaptere és a tárcsa jó lenne ehhez?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Vágom, de eddig sehol nem találtam raktáron, a "rendelhetõ" pedig itthon sokszor azt jelenti: "lehet reménykedni hogy idén bejön":)

Ez még a régi (2008 elõtti) XT, de ha új slx vagy xt kart találnék, azzal is kibékülnék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy darab fekkart is lehet venni kulon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
update: szétszedtem, a fékkarnál (BL-M525) van valami gáz, egyik irányban sem tudok átküldeni rajta levegõt. Gondolom ez nem javítható, úgyhogy kuka...
Kapni ilyen fékkart valahol? Vagy vegyek az apróba valami lomot?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
765 xt fék légtelenítés...hátsóval semmi gond nem volt, az elsõ kifogott rajtam. Az alsó leeresztõ szelepnél nem jön semmi, hiába pumpálom. A leírás szerint csináltam, meg ahogy a park tools videjóban van. Ezekután megpróbáltam alulról feltölteni, ez is reménytelen, olyan minjtha levegõ szorult volna bele valahol középen.

Ha meghúzom a kart néhányszor, akkor jön pár buborék, de a dugattyúk meg se mozdulnak. 3 órája szenvedek ezzel, minden tiszta olaj, kezd elszakadni a cérna :)

Hagyjam nyitva a tartályt estére, behúzott fékkarral, hátha a jótündér kiszedi a levegõt reggelre?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szerintem minden további nélkül...

Rucov

Rucov

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Ezt szeretném megtudni, hogy szerintetek összelehet-e szerelni egy avid bb7-es féket egy bbb 180mm tárcsával?
Van egy PM-es teleszkópom, az avid is PM-es rögzítésû és vennék hozzá egy 160PM-180PM adaptert. A bb7 szereti a bbb tárcsákat?

Müködhet a dolog?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a bbb annyira puha, hogy darálni fog a féktárcsán.
baromi idegesítõ, mert egyszerûen érzed az ujjaiddal.
ne legyen igazam...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Egy próbát megér, ha szar akkor majd rendelek gyári Avidot, csak az most nem volt, nekem meg kéne hétvégére a bicaj:D

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Végülis ilyet vettem, Avid fémeset szerettem volna, de az nem volt az organikusra meg azt mondták nem 100% hogy beszerezhetõ..
BBB DISCSTOP HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKBETÉT - Bringa Butik Webáruház
Leírás szerint ez organikus, kíváncsi leszek mit bír, az biztos hogy jobb áron van mint az Avid.
Egyébként 185mm-es G3 CleanSweep tárcsát használok.

bbb..? háát.. bár a juicy5 alapból sem volt túlságosan harapós, a bbb-etéttel elég langyi lett a teljesítménye. mindezt akkor nem is igazán éreztem, csak miután bekoptak az xt-k, akkor döbbentem, hogy ejj.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Szerintem annyi kimaradt, hogy a fémes betét jobban eszi a tárcsát így mindenféleképpen csak magasabb kategóriás tárcsával szabad fémes betétet használni ... ja és hogy a fémes betét - legalábbis nálam ('04-es XT féktest fémes XTR pofa + XTR tárcsa) - picit gyengébb fékhatást eredményez mint gyantás pofával, viszont felmelegedve sem gyengül a fékhatás!

Végülis ilyet vettem, Avid fémeset szerettem volna, de az nem volt az organikusra meg azt mondták nem 100% hogy beszerezhetõ..
BBB DISCSTOP HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKBETÉT - Bringa Butik Webáruház
Leírás szerint ez organikus, kíváncsi leszek mit bír, az biztos hogy jobb áron van mint az Avid.
Egyébként 185mm-es G3 CleanSweep tárcsát használok.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.

Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)

Szerintem annyi kimaradt, hogy a fémes betét jobban eszi a tárcsát így mindenféleképpen csak magasabb kategóriás tárcsával szabad fémes betétet használni ... ja és hogy a fémes betét - legalábbis nálam ('04-es XT féktest fémes XTR pofa + XTR tárcsa) - picit gyengébb fékhatást eredményez mint gyantás pofával, viszont felmelegedve sem gyengül a fékhatás!
Mert tekerni jó!