Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
fékvezeték vágóval
Feltöltött kép

ha nincs más akkor éles pengével próbálkoznék

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok.Fékvezetéket mivel vágnátok rövidebbre?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Sziasztok! Avid BB7-t szeretnék venni. Az ebayen lehetne venni Kínából nagyjából fél áron az itteni vagy az angol árakhoz képest. Nincs esetleg tapasztalat ezekrõl, limlom vagy eredetlieg is õk gyártják az Avidnak?

A csapattársam kinn él kínában idén januártól. Tilos onnan ilyen cuccot venni, õ már szétnézett ott, gagyi szar mindegyik azt mondja.

Sziasztok!
Használ valamelyikõtök ilyet? Esetleg valami vélemény róla?
180mm ARO-08 ASHI féktárcsa

A segítséget elõre is köszönöm!
" A Cube el van vetve! "

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Én is rendeltem már onnan (postával együtt) 100$-os áron. Teljesen rendben vannak (szerintem azt is ott gyártják, amit itthon veszel). Annyi hátránya van, hogy nem Avid-os dobozban érkezik és akár egy hónapig is utazhat

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

fgabor61

fgabor61

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Avid BB7-t szeretnék venni. Az ebayen lehetne venni Kínából nagyjából fél áron az itteni vagy az angol árakhoz képest. Nincs esetleg tapasztalat ezekrõl, limlom vagy eredetlieg is õk gyártják az Avidnak?

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Hello,

frissen felszerelt Avid BB-7 zorog.

Merevvilla, ISO konzol, 185-os tarcsa, minden csavart/kullot kulon ellenoriztem es mentem is vele 250 km-t. Szemmel semmi kulonoset nem tudtam rajta felfedezni, a bowden is hozza van fogatva a villahoz. Nem laza, sot meg a fek sajat rugofeszitesen is allitottam, de nem lett jobb a dolog - valahonnan a fekbol jon a hang.

Ez masnal is ilyen, vagy mi lehet az oka a zajnak?

LGee

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hozd el hozzám és én jóóóól megszakértem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
OFF: Szándékosan nem írtam hol történt, mert ilyen alapon már senkiben sem lehet megbízni, nem rossz hírnév keltés volt a cél. Rájöttem, hogy a szervizek nagy része egy féknyerget sem tud beállítani, berakják szemre is ferdén, súrlódó fékpofával és közlik, hogy "majd bekopik". Tisztelet a kivételnek, de nagyítóval kell keresni az olyat. Nekem kerékkel nagyon burtál dolgokat mûveltek, ez már nagyon off.. Van ennek topikja egyébként. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
két agyat dobtam így kukába....pl legutóbbi SLX átütõst...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
ne má!
Történt?

szerencsére nem értem:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hát van azért olyan akit csunyán bántanék....

Mikor ugy meghúzza a kónoszos agyat, hogy szorul.....és azt mondja, hogy majd bekopik.....érted.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...vajon miért van a tárcsára írva a meghúzási nyomaték?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...ne bántsuk a szerelõket.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nekem is ez volt a logikus (a tárcsánál). Én soha nem tépek meg semmit, csak rendesen meghúzom, amit én raktam fel azt le is lehetett utána venni. Egy nagyokos szerelõ tépte így rá. Fele csavarnak elment a feje, de megoldottam. Köszönöm a segítségeteket.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Én is ennek a módszernek a híve vagyok, hogy nem kell megtépni a csavarokat, de van egy kivétel.. A 6 torx csavart a tárcsába direkt nem téptem bele, mert már megszakadt egyszer a csavar menete. Ennek az volt az eredménye, hogy 30km után hiányzott 4 csavar a tárcsából, a maradék 2 pedig alig volt benne. Szerencsére jókor vettem észre, piros lámpánál néztem, hogy mi ez a kotyogás hátul. Örülök, hogy idõben észre vetem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elsõre tévesen írtam, torx. A gyári új csavarokon van egy kék anyag, azért kérdeztem, hogy összefér-e a zsírral. A féknyereg csavarjait szoktam zsírozni, abból baj még nem volt.

Pedig nem kéne.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem kell izomból megtépni és akkor nincs szükség zsírra.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Elsõre tévesen írtam, torx. A gyári új csavarokon van egy kék anyag, azért kérdeztem, hogy összefér-e a zsírral. A féknyereg csavarjait szoktam zsírozni, abból baj még nem volt.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
most akkor imbusz vagy torx? :P
a menetre pedig menetrögzitöt tesznek

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Miután két szerszám és a kezem csõdöt mondott, hosszú racsnis szerszámnyéllel, adapterrel, torx fejjel le bírtam tekerni. Teljes erõbõl nyomtam lefelé, különben átfordult volna a csavar fejében a torx. Iszonyatosan rátépték.

Szabad ezeket a csavarmeneteket zsírozni?