Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Volt tesztelve a Bikemag által, fõoldalon keress rá....

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
sziasztok Quad fékekkel van valakinek tapasztalata?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Akkor azt mondod, hogy az nem lehet gáz, hogy nem a gyári fékoljat vettem meg, ami sûrûbb állagú, mint a Repsol 5.1es olaj,a mit vettem hozzá. Azért nem a gyári Avid olajat vettem, mert 1,5 deci kb 3.000 HUF, míg a repsolból fél liter került 1.500-ba.
Régen volt olyan fékeknél, hogyn me lehetett csak ásványi olajat használni hozzájuk, mert a szintetikus megette a tömítéseket. De ebben már nem vagyok annyira biztos. Csak elbizonytalanodtam :S

Ásványi olaj alapú fékfolyadékot a Magura és a Shimano használ, a többi nagy gyártó szintetikusat (DOT). Az, hogy milyen márkájút raksz bele, lényegtelen momentum.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ha lecsiszoltad a betétet, akkor újra kell koptatni, valszeg azért nem fog. Jó játékot. :)

Ski

Ski

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

ha nem fog a fek de kemenyedik erzesre, es nem esik be a fekkar akkor pedig valami megiscsak kerult a tarcsara/fekpofara. Attol szokott igy viselkedni

A tarcsát lemostam tarcsafék tisztító spay-el és után még 1x ISO propil alkohollal. Ennek a 2 nek elviekben minden szennyezõdést le kellett volna hoznia a tárcsáról. A betétet pedig szépen felcsiszoltam p150 csiszolópapírral. Ezért nem tudom hova tenni a mostani jelenséget. Régebben is csinált már olyat, hogy mikor megmostam a cangát egy kis mosószeres víz odafoly, meg a tárcsa tisztító folyadékból is kapott, de egy pár nagyobb fékezés után már fogott megint úgy, hogy 40nél kiemelte a fenekét hiába szinte a hátsó keréken ültem. Most meg bármit csinálok vele csak "röhög rajtam" :)

Ski

Ski

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

A dot 4 és 5.1 nem olaj, ezért nem találsz ilyeneket ásványiban.

Akkor azt mondod, hogy az nem lehet gáz, hogy nem a gyári fékoljat vettem meg, ami sûrûbb állagú, mint a Repsol 5.1es olaj,a mit vettem hozzá. Azért nem a gyári Avid olajat vettem, mert 1,5 deci kb 3.000 HUF, míg a repsolból fél liter került 1.500-ba.
Régen volt olyan fékeknél, hogyn me lehetett csak ásványi olajat használni hozzájuk, mert a szintetikus megette a tömítéseket. De ebben már nem vagyok annyira biztos. Csak elbizonytalanodtam :S

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nem fog a fek de kemenyedik erzesre, es nem esik be a fekkar akkor pedig valami megiscsak kerult a tarcsara/fekpofara. Attol szokott igy viselkedni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Hidraulikus Avid Juicy 5 fékjeim vannak elõl hátul. Az lenne a kérdésem, hogy milyen dot 4-es vagy 5.1 es olajat lehet belerakni? A szintetikus nem okoz semmi gondot igaz? Legalábbis ásványi eredetû 5.1-es olajat nem igazán találtam. A problémám a következõ: olajcsere után nem fog a fékem rendesen. Minden úgy csináltam, ahogy a könyvében le van írva szépen lépésrõl lépésre. Van hozzá kit-em is, amivel kell csinálni a cserét. Hiába húzom a féket erõsen mégsem fog rendesen. Csúszik a tárcsán a betét, össze nem kentem. A fékkar felkeményedik és nem esik be. Nem tudjátok véletlenül, hogy mit ronthattam el? Elõre is köszi a segítséget!

A dot 4 és 5.1 nem olaj, ezért nem találsz ilyeneket ásványiban.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az elso es a hatso PM ugyanaz. szal 180as tarcsahoz kell egy +20mm-s PM-PM adapter aztan hali.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ezt találtam még, egy nagyobb modellnél így oldották meg, nem tudom nektek ránézésre mit mond, nekem nem sokat.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Van ez a bringa, aminek hátul PM fékfelfogatása van. Úgy látom adapter nélkül 160-ast fogad. 180-185-ös rotor lenne rá. Hátsó adaptert nem találok sehol, minden PM-IS-el van tele. PM-PM adapterben az elsõ és a hátsó között van különbség, az elsõ nem jó hátra? Ha nem, akkor milyen kellene?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
koszos a tárcsa és/vagy a betét.

Ski

Ski

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Hidraulikus Avid Juicy 5 fékjeim vannak elõl hátul. Az lenne a kérdésem, hogy milyen dot 4-es vagy 5.1 es olajat lehet belerakni? A szintetikus nem okoz semmi gondot igaz? Legalábbis ásványi eredetû 5.1-es olajat nem igazán találtam. A problémám a következõ: olajcsere után nem fog a fékem rendesen. Minden úgy csináltam, ahogy a könyvében le van írva szépen lépésrõl lépésre. Van hozzá kit-em is, amivel kell csinálni a cserét. Hiába húzom a féket erõsen mégsem fog rendesen. Csúszik a tárcsán a betét, össze nem kentem. A fékkar felkeményedik és nem esik be. Nem tudjátok véletlenül, hogy mit ronthattam el? Elõre is köszi a segítséget!

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
sziasztok

A quad fékjeirõl van valakinek tapasztalata?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
@endre, szerintem az adagolásban a magura nagyon jó fék. Föleg tehnikás lefeléken nagyon jól kezelhetö.
Hát megnézem hogy viseli a kopott 180-as magura rárcsákat igy a rendszer, és majdnem olyan szöveggel jöhetek, hogy " 20% al bövült a felület és a hütésen is javitottunk" :D

Ha nem müxik, akkor csere lessz valami más tárcsára, egy SL tárcsára sokan cserélnének.

Amugy a "vékony pofa" is müxik, de én nem biztam benne valahogy. A teória szerint befedné a tárcsát és ez elég, de valahogy nem tudott meggyözni. Föleg az ilyen grafitféle dugók stb....

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok!

Tapasztalatok alapján ti melyiket választanátok? (mármint kinek milyen volt eddig...) Shimano slx, vagy avid Elixir 5 vagy Elixir R?
Elõre is köszönöm az infókat.

Üdv

Nekem Elixir 5 van 110 kilómat akárhol megfogja 185-ös tárcsával:)
A tárcsa hamar visszahûl, jól adagolható fékereje is nagyon jó és SRAM:)

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

Az aktuális az ilyen forma, ez is szerelhetö, de a fél dugót nem fedi el a tartólap.
Posted Image

Marta helyett Luise tárcsa és müxik a rendszer.

Értem, ahogy gondolod, végülis ez is egy jó megoldás, leginkább ha már meg van az a sok szett fékpofa, és ha amúgy is csere érett a tárcsa akkor meg pláné,és melyiket nézted ki?

Gondolom azért is választod inkább így mint a fenti pofát,mert ez esetben a teljes fékdugatyút fedi a tartólap,nemde?

Nekem is van egy szett Magura Marta SL még a szintén direkt IS model,ez is a régebbi 2009ig,és én használtam a keskenyebb pofákat is, és azzal sem volt gond…lehet hogy ismét be építem egy bringába,Ashima tárcsákal,mert igen jó fékek,gondolom számodra nem kell bizonygatni…

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Tessék:)
AVID BB7 MECHANIKUS TÁRCSAFÉK ELSÕ / HÁTSÓ - 185 mm - Bringa Butik Webáruház
-30% van:D

Thx, még az ár is jó. :) Most bánom, hogy nem ilyet vettem magamnak...

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Tapasztalatok alapján ti melyiket választanátok? (mármint kinek milyen volt eddig...) Shimano slx, vagy avid Elixir 5 vagy Elixir R?
Elõre is köszönöm az infókat.

Üdv

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Tessék:)
AVID BB7 MECHANIKUS TÁRCSAFÉK ELSÕ / HÁTSÓ - 185 mm - Bringa Butik Webáruház
-30% van:D