Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ezt találtam még, egy nagyobb modellnél így oldották meg, nem tudom nektek ránézésre mit mond, nekem nem sokat.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Van ez a bringa, aminek hátul PM fékfelfogatása van. Úgy látom adapter nélkül 160-ast fogad. 180-185-ös rotor lenne rá. Hátsó adaptert nem találok sehol, minden PM-IS-el van tele. PM-PM adapterben az elsõ és a hátsó között van különbség, az elsõ nem jó hátra? Ha nem, akkor milyen kellene?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
koszos a tárcsa és/vagy a betét.

Ski

Ski

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Hidraulikus Avid Juicy 5 fékjeim vannak elõl hátul. Az lenne a kérdésem, hogy milyen dot 4-es vagy 5.1 es olajat lehet belerakni? A szintetikus nem okoz semmi gondot igaz? Legalábbis ásványi eredetû 5.1-es olajat nem igazán találtam. A problémám a következõ: olajcsere után nem fog a fékem rendesen. Minden úgy csináltam, ahogy a könyvében le van írva szépen lépésrõl lépésre. Van hozzá kit-em is, amivel kell csinálni a cserét. Hiába húzom a féket erõsen mégsem fog rendesen. Csúszik a tárcsán a betét, össze nem kentem. A fékkar felkeményedik és nem esik be. Nem tudjátok véletlenül, hogy mit ronthattam el? Elõre is köszi a segítséget!

von toth

von toth

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
sziasztok

A quad fékjeirõl van valakinek tapasztalata?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
@endre, szerintem az adagolásban a magura nagyon jó fék. Föleg tehnikás lefeléken nagyon jól kezelhetö.
Hát megnézem hogy viseli a kopott 180-as magura rárcsákat igy a rendszer, és majdnem olyan szöveggel jöhetek, hogy " 20% al bövült a felület és a hütésen is javitottunk" :D

Ha nem müxik, akkor csere lessz valami más tárcsára, egy SL tárcsára sokan cserélnének.

Amugy a "vékony pofa" is müxik, de én nem biztam benne valahogy. A teória szerint befedné a tárcsát és ez elég, de valahogy nem tudott meggyözni. Föleg az ilyen grafitféle dugók stb....

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok!

Tapasztalatok alapján ti melyiket választanátok? (mármint kinek milyen volt eddig...) Shimano slx, vagy avid Elixir 5 vagy Elixir R?
Elõre is köszönöm az infókat.

Üdv

Nekem Elixir 5 van 110 kilómat akárhol megfogja 185-ös tárcsával:)
A tárcsa hamar visszahûl, jól adagolható fékereje is nagyon jó és SRAM:)

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

Az aktuális az ilyen forma, ez is szerelhetö, de a fél dugót nem fedi el a tartólap.
Feltöltött kép

Marta helyett Luise tárcsa és müxik a rendszer.

Értem, ahogy gondolod, végülis ez is egy jó megoldás, leginkább ha már meg van az a sok szett fékpofa, és ha amúgy is csere érett a tárcsa akkor meg pláné,és melyiket nézted ki?

Gondolom azért is választod inkább így mint a fenti pofát,mert ez esetben a teljes fékdugatyút fedi a tartólap,nemde?

Nekem is van egy szett Magura Marta SL még a szintén direkt IS model,ez is a régebbi 2009ig,és én használtam a keskenyebb pofákat is, és azzal sem volt gond…lehet hogy ismét be építem egy bringába,Ashima tárcsákal,mert igen jó fékek,gondolom számodra nem kell bizonygatni…

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Tessék:)
AVID BB7 MECHANIKUS TÁRCSAFÉK ELSÕ / HÁTSÓ - 185 mm - Bringa Butik Webáruház
-30% van:D

Thx, még az ár is jó. :) Most bánom, hogy nem ilyet vettem magamnak...

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Tapasztalatok alapján ti melyiket választanátok? (mármint kinek milyen volt eddig...) Shimano slx, vagy avid Elixir 5 vagy Elixir R?
Elõre is köszönöm az infókat.

Üdv

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Tessék:)
AVID BB7 MECHANIKUS TÁRCSAFÉK ELSÕ / HÁTSÓ - 185 mm - Bringa Butik Webáruház
-30% van:D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

110-120 kilómmal nem mondanék le a BB7-rõl. Szerinted fog?:)
Eddig mindig megálltam vele ott, ahol akartam. 185-ös tárcsával meg fõleg.

Oké, meggyõztetek. :) 185-ös tárcsákkal viszont nincs sehol. Mégegy kérdés, ha a váz olyan, hogy fékcsõnek van meg a hely hátrafele abba a bowdenház is pont belefér vagy hogy szokták ezt megoldani?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Véleményem szerint nagy gond nem kéne legyen…de nem is tesz jót se tárcsának,se pofáknak…valoszínû az lesz a probléma oka hogy a két fékpofa nem egy modelhez készült, amennyibben jól látom a pofa alapján, a fék a 2009ig volt Magura Marta és a fenti Alligator pofa valoszinû inkább a Louise vagy az újabb Marta modelekel kompatibilis…ha így van s gondolod szívessen tudok adni két pár megfelelõ szinte új pofát ingyen…amelyek úgyis csak kihasználatlanul hevernek…

Köszi ajánlatod, rendes töled.

4 ilyen fékem van, (Marta 2004+).
Az aktuális az ilyen forma, ez is szerelhetö, de a fél dugót nem fedi el a tartólap.
Feltöltött kép

A Luise nagyon hasonlit az öreg Martara, kb. 3mm kell összenyomni a "fület" és lereszeli a kiáló felesleget róla.
Na ezt miért is csináltam igy?
A 4 fékhet rendeltem 5 x fékpofát. Szerelés közben kiderült, hogy be lehet szerelni, csak a Marta tárcsa a túl vékony. Szóval valsz. csere lessz, Marta helyett Luise tárcsa és müxik a rendszer.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
110-120 kilómmal nem mondanék le a BB7-rõl. Szerinted fog?:)
Eddig mindig megálltam vele ott, ahol akartam. 185-ös tárcsával meg fõleg.

Izomtéridõninja-geológus!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

hayes mx4 az nulla. bowdenes tárcsafék A BB7, a többi csak kinézetre.

Ok, akkor inkább a BB7. Van olyan fékereje, adagolhatósága mint egy (alsó-közép kategóriás) hirdaulikusnak?

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
  • LocationBP

szerintetek az ilyenböl lehet valami probléma?
"belelóg" sajnos a fékpofa a tárcsa vékony részére (lást kopást) és olyan ABS-es fékezés közben (rángat)

Véleményem szerint nagy gond nem kéne legyen…de nem is tesz jót se tárcsának,se pofáknak…valoszínû az lesz a probléma oka hogy a két fékpofa nem egy modelhez készült, amennyibben jól látom a pofa alapján, a fék a 2009ig volt Magura Marta és a fenti Alligator pofa valoszinû inkább a Louise vagy az újabb Marta modelekel kompatibilis…ha így van s gondolod szívessen tudok adni két pár megfelelõ szinte új pofát ingyen…amelyek úgyis csak kihasználatlanul hevernek…

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hayes mx4 az nulla. bowdenes tárcsafék A BB7, a többi csak kinézetre.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Kösz a tippeket. Sosem voltam Shimano fék párti, ebbõl kifolyólag eddig rá sem néztem, de nagyon jókat írnak mtbr.com-on az SLX-rõl. Illetve a Hayes MX-4-rõl is. BB7 miben különbözik?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ha meg bovden akkor BB7.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vagy XT....