Arra próbáltam célozni, hogy nincs olyan preciz ujjam, amivel azt a tized millimétert pontosan vissza tudnám nyomni úgy, hogy ne kerüljön bele újabb (nyolcvan)nyolcas. ;-)
De már mindegy, azt hiszem, tényleg kukázom a gépet.
Nekem is minden tárcsában van minimális 8-as. Amennyire lehet, tökéletesre állítom a féket, Hayes Stroker Trail-nál eleve kicsi a hézag a fékpofák és a tárcsa között, ezért a Hayes szívás, de soha nem csiszatol a fékem. Durva lejtõzés után szokott, mert feltételezem, hogy a keletkezõ hõtõl deformálódik a tárcsa, ez félig visszahûlt állapotban néhány fékezés után elmúlik. Centírozni csak akkor szabad, ha nagyon muszáj és beállíthatatlan, mert a hõtõl, fékezéstõl úgyis kicentírozódik magától. Könnyû belevinni újabb 8-asokat, úgyhogy nagyon pontosan meg kell nézni a 8-as helyét centírozás elõtt. Nekem a "kézzel visszahajlítás" módszer nem jött be. Gumikalapáccsal szoktam és azzal is nagyon finoman! Ha belül van a 8-as kiveszem a kereket és a küllõk mellett bedugom a kalapács nyelét, azt ütöm meg nagyon finoman. Inkább több kis ütés, minthogy elhajoljon a másik irányban. Nem mondom, hogy így a helyes, de eddig ki tudtam szedni minden 8-ast elfogadhatóra. Ha kis 8-as marad benne az OK, ha nem ér hozzá a fékpofákhoz, úgyis kijön fékezéseknél. Már úton van a jó kis
szerszámom, kíváncsi leszek ezzel mennyivel lesz könnyebb a mûvelet.
Ezért kár kukáznod a gépet.