Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Az akvárium levegõcsõ tökéletes hozzá. Én is azt használom.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
autósboltban szoktuk venni...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
díszállat bolt,akvárium lélegeztetõcsõ?
esetleg pici gyorskötözõt rakj a csonkhoz, hogy szorosabban illeszkedjen.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
>&@{<

Kellene némi tanács. Elkavartam valahova a légtelenítõ szettemet, vettem új fecskendõt, de a gumicsõ, amit itthon találtam, túl nagy átmérõvel rendelkezik, a légtelenítõ csonk mellett szivárog az olaj. Hol érdemes keresnem csövet, és milyen átmérõtvel?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

dede. a fékkaron a 10 es szám, és a fékkar távolság állító tekerõ között felfelé nézõ/ kiemelkedõ kis fém görgõ.
a fékkar behúzásánál annak forognia kéne egy kis vájatban , de az enyém kör alakúról valamiért szögletesre kopott, ezért minden behúzásnál súrlódik az egész fékkar,nem tud forogni benne az a kis alkatrész, tök szar érzésre, meg hangra is, a másik, jó elsõ sainthez képest.

az pont nincs beszámozva, gondolom akkor nem is lehet külön kapni, így komplett fékkart vennem kell. : S

Maga a 10es, egy komplett fékkart takar, nem???
Mert ha igen akkor elég csak azt megvenned, mivel az tartalmazni fogja.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Szerintem olyan nincs. :)

dede. a fékkaron a 10 es szám, és a fékkar távolság állító tekerõ között felfelé nézõ/ kiemelkedõ kis fém görgõ.
a fékkar behúzásánál annak forognia kéne egy kis vájatban , de az enyém kör alakúról valamiért szögletesre kopott, ezért minden behúzásnál súrlódik az egész fékkar,nem tud forogni benne az a kis alkatrész, tök szar érzésre, meg hangra is, a másik, jó elsõ sainthez képest.

az pont nincs beszámozva, gondolom akkor nem is lehet külön kapni, így komplett fékkart vennem kell. : S
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Szerintem olyan nincs. :)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

http://techdocs.shim...69830646629.pdf

Amit itt számozva látsz, az rendelhetõ apróalkatrész :)

bakker kb minden számozva van egyedül az nem ami nekem kéne : / . namindegy köszi szépen a linket azért.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
http://techdocs.shim...69830646629.pdf

Amit itt számozva látsz, az rendelhetõ apróalkatrész :)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hello.

Az új 4 dugós saint fékhez lehet kapni külön alkatrészeket a fékkarba vajon? mert eddig csak egyben fékkart találtam.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Mi a különbség a Magura Marta és a Marta SL között? Csak a fékkarok?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nekem is dart 2 van, simán beállok a nyereg elé (a felsõcsõ a két lábam között), így lazán elérem a villa két szárát és lefelé nyomás közben ráhúzom a gyorszárat. Nem kell izomból nyomni vagy erõlködni, csak legyen a helyén és ne mozogjon. A jobb kanyarban ciripelés nem mérvadó, a féknyergen kell átnézni és közben forgatni a kereket, hogy a tárcsa középen legyen.

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Én értem.
Hányszor mondtam már.. Legjobban és mindig bevált módszer; Berakod a kereket, nyitott állapotban megmozgatod kicsit majd -a nyeregre vagy kormányra, attól függ melyiket rakod be- ráfekszel, ezalatt csukod be a gyorszárat. Így tuti mindig ugyanott lesz a kerék, nem kell féket állítani.

Így csináltam a szombati defektem után is és jobb kanyarban ciripel a tárcsám.
De megkérem a kolegámat, h feküdjön rá a kormányomra és úgy húzom le a gyorszárat.Egyedül nehézkes, 100mm-es Dart II vel, nem érem el.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én értem.
Hányszor mondtam már.. Legjobban és mindig bevált módszer; Berakod a kereket, nyitott állapotban megmozgatod kicsit majd -a nyeregre vagy kormányra, attól függ melyiket rakod be- ráfekszel, ezalatt csukod be a gyorszárat. Így tuti mindig ugyanott lesz a kerék, nem kell féket állítani.

Ez így igaz, de nekem a kónusz elforgatás még kell mellé néha (a gyorszáras agyaknál).

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Igen, ezt is próbáltam, de mindíg igazítani kellet a nyergen a kerék visszarakása után.Én sem értem.

Én értem.

Ride everywhere.

.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Dugattyúk szépen mozogjanak, egyszerre, egyforma mértékben, illetve ne ferdén mozogjanak ki a dugattyúházból...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha látod, hogy kívülrõl ütött-kopott-leharcolt, valószínûleg nem a fénykorát éli, de a külsõ állapot nem feltétlenül tükrözi a belsõt. Fékkarok állapota (karcok, mozgás, stb.), fékpofákon rétegvastagság, tárcsa kopottsága, állapota (mennyire karcos, elszínezõdött, égett, stb.) Sajnos a lényeg menet közben derül ki, kérj rá pár nap garanciát. Az adapterek sem biztos, hogy stimmelni fognak a bicajodhoz.

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Ok srácok, köszi a tanácsokat! Holnap megyek megnézem a Avid Juicy 5-öt. Mire kell odafigyelni egy használt olajos fék vásárlásánál? Gondolom arra hogy ne csorogjon belõle az olaj, azon kívül?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
csak ne kanyarban :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Az elsõ nem lényeges annyira mert az esetek 98%-ában hátsó féket használok. Elsõt csak vészfékezéskor. :D

Ez annyira nem vicces. A fékerõ nagyobb része elöl van. Kezd el használni aktívabban az elsõ féket !
Marci