Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdvözletem!

Újabb (kudarcnak induló) próbálkozásom a fékemmel.
Ami kiderült, h a 180-as Tektro tárcsával és a gyári Taktro gyantás betéttel jó a fékem.Ezért gondoltam veszek egy 180-as Tektro tárcsát....
Mivel Tekrto nem forgalmaz külön tárcsát ezért vettem egy a2Z-t ami ugyan az mint a BBB Power Stop, elviekben.

a2Z-BBB Power Stop

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110707/power-stop-disc-rotor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Tektro

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110707/p_60392_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Ámde!

A pofa olyan vastag mint a tárcsa a legszélesebb hullámos részén.Ellenben a Tektroval ami körben pofa vastagságú és kiállnak a hullámok.
Tehát azért próbálkozom a tárcsákkal mert rázza a kormányomat a fék fékezéskor, ezért szerettem volna Tektro 180-at mert azzal jó volt, ebike-on azt mondták ez ugyan az, valóban kép alapján annak tûnik, csak ha jobban megnézzük mikor a kezünkben van, akkor kiderül, h nem.

Namost a kérdésem, van e tapasztalat ezzel a féktárcsával, mert ugye ha felteszem egy összekoptatás erejére akkor nem veszik vissza.
Az aggodalmam az, h ezzel fog csak igazán rázni a bringa, mivel a tárcsa forgásakor a fekezési felületek változnak.

? ? ?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
1.5mm a hatar, ra van irva a tarcsara :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen gyorsan kopik el egy tarcsa, es meddig lehet hasznalni? epp ma neztem - az egy eves (2-3e km) rt76os shimano tarcsaim mar nincsenek 1.8mm, olyan 1.7 korul lehetnek. femes beteteket hasznalok.

ps: gyk a regi alubakos tarcsaimat akarom atrakni az uj szimpla tarcsak helyere

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Észrevettem, hogy a Hayes Fx9-es elsõ fékemben a dugattyúk nem egyformán mozognak. Kiszedtem a betéteket, megjárattam a dugattyúkat, befújtam féktisztítóval, szinte egyformán mozogtak. Néhány csepp olaj megjelent a dugattyúk tövében és a kar markolatilag volt húzható. Gondoltam, levegõs, illetve kevés az olaj.
Ma elvittem egy szervizbe, ahol próbálgatták az olajcserét, légtelenítést, de nem lett jó.
Korábban már jártam így, akkor elég volt a légtelenítés, illetve olajcsere.

Mi lehet a gondja?

Köszi:
u.

A szervizben nem tudták megmondani?
Tönkrement a tömítés, ereszti az olajat. A féktisztító nem tudom mennyire tesz jót a tömítéseknek.

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
sokszor ragad levegõ a dugattyú alá amit sajnos sima olajcsere vagy légtelenítés nem old meg. esetleg Sala Racing Technology - tarcsafekallitas
Sala szerint a Hayes dugok éle könnyen le tud törni. Az is lehet az ok.
Sok sikert!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Sziasztok!

Észrevettem, hogy a Hayes Fx9-es elsõ fékemben a dugattyúk nem egyformán mozognak. Kiszedtem a betéteket, megjárattam a dugattyúkat, befújtam féktisztítóval, szinte egyformán mozogtak. Néhány csepp olaj megjelent a dugattyúk tövében és a kar markolatilag volt húzható. Gondoltam, levegõs, illetve kevés az olaj.
Ma elvittem egy szervizbe, ahol próbálgatták az olajcserét, légtelenítést, de nem lett jó.
Korábban már jártam így, akkor elég volt a légtelenítés, illetve olajcsere.

Mi lehet a gondja?

Köszi:
u.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Gergo83

Gergo83

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Hali

Ha jól láttam a leírásában akkor egy 2es imbusz kulcs kell hozzá.

A 34es számú alkatrésszel lehet állítani, annak a nem gömbben végzõdõ részében van az imbusz nyílás. Annak tekerésével tudod kijjebb és beljebb.állítani.

http://www.hayesdisc...glishForWeb.pdf

Alul találod meg a robbantott ábrát.

Köszi az útmutatót, ezt le is töltöm, úgy látom sokminden hasznos infó benne van!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Le tudná valaki írni érthetõen, hogy lehet hidraulikus Hayes HFX9-XC fékkar távolságot a markolathoz közelebbre beállítani?
Gyárilag nekem túl messze van, és nem akarok semmit elrontani...!
Elõre is köszi!

Hali

Ha jól láttam a leírásában akkor egy 2es imbusz kulcs kell hozzá.

A 34es számú alkatrésszel lehet állítani, annak a nem gömbben végzõdõ részében van az imbusz nyílás. Annak tekerésével tudod kijjebb és beljebb.állítani.

http://www.hayesdisc...glishForWeb.pdf

Alul találod meg a robbantott ábrát.

Gergo83

Gergo83

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Le tudná valaki írni érthetõen, hogy lehet hidraulikus Hayes HFX9-XC fékkar távolságot a markolathoz közelebbre beállítani?
Gyárilag nekem túl messze van, és nem akarok semmit elrontani...!
Elõre is köszi!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ez a kar csak nekem tûnik Juicy-naK?
Avid Code 7 tárcsa fék « fék / tárcsa « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

izé, was?!

Szia Rob! Közben egyértelmûen kiderült, hogy nem.

Mivel nem találtam olyan képet ami az xt féktest kerék felõli oldalát mutatná , így a feltöltõ csonk alatti dudor kicsit megtévesztett.

A robbantott ábra egyértelmûvé tette a helyzetet.

Esetemben a kívül vezetett fékcsõ nekifeszülne a carbon támvillának, így elõbb-utóbb kikezdené(fully).

Erixir cr-nél a "banjo bolt" átér a teljes féktesten így hasonló esetben megfordítható, a féktest alakja tévesztett meg, már tiszta, köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Vájtfülû Shimano gurukhoz lenne kérdésem, a br-m785-ös féktesten a fékcsõ bekötése megcserélhetõ? Alapból kívül van, megfordítható belülre?

izé, was?!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Vájtfülû Shimano gurukhoz lenne kérdésem, a br-m785-ös féktesten a fékcsõ bekötése megcserélhetõ? Alapból kívül van, megfordítható belülre?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en siman bevallalnam
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Fékszettet kell intéznem - nem nekem lesz, és gagyit nem akarok ajánlani. Promax Q3 mennyire vállalható tízezer pénzért tokkal-vonóval / darab? Hivatalos honlappal nem lettem elõrébb, neten olvasottak alapján "elmegy". Felhasználás elsõdlegesen aszfalt, másodlagosan döngölt földutak, harmadlagosan Mecsek.

Amiért ez egyáltalán felmerülhetett a bevált (BB7, M595 stb.) cuccokkal szemben;

Helyzet:
- költségvetés: 15-20K HUF
- új tárcsafékszett kell (elõre-hátra)
- V-fék nem játszik (nem vagányságból, simán nem kompatibilis vele a bicaj :))
- nemegyujjas fékezés oké, nemfejreállós fékerõ szintén oké

Ennyiért egy pár Shimano M416 + mûgyantás tárcsa + madzag és ház jönne ki (fékkarok vannak). Próbálkozom még a fékre érdemes többet költeni technikával, de kétséges a siker. :D

Mit gondoltok?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

:D Köszi a tippet, erre sosem gondoltam volna!
Viszont már tudom, mi NEM jó;
a kórházi oxigéncsõ vastagabb része túl vastag, az orrhoz futó vékonyabb része meg túl vékony... :P
A kötegelõt amúgy próbáltam, nem segített.

Infúziós szerelék elég vékony és pont rászorul a csapra. Gyógyszertár.

Ride everywhere.

.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
semennyire

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Avid Jucy 5 olajos fékkel mennyire kompatibilis a Deore LX Dual Control hidraulikus fékváltókar ST-M585? Elvileg Shimano és Magura ásványi olajos hidraulikus tárcsafékekhez passzol.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Mi lenne ha vékonyabb csõvel próbálkoznál, aminek az egyik vége patent, a másik végét kitágítod valamivel (szerszámmal, meleg levegõvel)?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:D Köszi a tippet, erre sosem gondoltam volna!
Viszont már tudom, mi NEM jó;
a kórházi oxigéncsõ vastagabb része túl vastag, az orrhoz futó vékonyabb része meg túl vékony... :P
A kötegelõt amúgy próbáltam, nem segített.