Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. július 07. - 09:44
Újabb (kudarcnak induló) próbálkozásom a fékemmel.
Ami kiderült, h a 180-as Tektro tárcsával és a gyári Taktro gyantás betéttel jó a fékem.Ezért gondoltam veszek egy 180-as Tektro tárcsát....
Mivel Tekrto nem forgalmaz külön tárcsát ezért vettem egy a2Z-t ami ugyan az mint a BBB Power Stop, elviekben.
a2Z-BBB Power Stop
[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110707/power-stop-disc-rotor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]
Tektro
[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110707/p_60392_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]
Ámde!
A pofa olyan vastag mint a tárcsa a legszélesebb hullámos részén.Ellenben a Tektroval ami körben pofa vastagságú és kiállnak a hullámok.
Tehát azért próbálkozom a tárcsákkal mert rázza a kormányomat a fék fékezéskor, ezért szerettem volna Tektro 180-at mert azzal jó volt, ebike-on azt mondták ez ugyan az, valóban kép alapján annak tûnik, csak ha jobban megnézzük mikor a kezünkben van, akkor kiderül, h nem.
Namost a kérdésem, van e tapasztalat ezzel a féktárcsával, mert ugye ha felteszem egy összekoptatás erejére akkor nem veszik vissza.
Az aggodalmam az, h ezzel fog csak igazán rázni a bringa, mivel a tárcsa forgásakor a fekezési felületek változnak.
? ? ?
Írta 2011. július 07. - 07:11
Írta 2011. július 06. - 16:57
ps: gyk a regi alubakos tarcsaimat akarom atrakni az uj szimpla tarcsak helyere
Írta 2011. július 06. - 15:41
Sziasztok!
Észrevettem, hogy a Hayes Fx9-es elsõ fékemben a dugattyúk nem egyformán mozognak. Kiszedtem a betéteket, megjárattam a dugattyúkat, befújtam féktisztítóval, szinte egyformán mozogtak. Néhány csepp olaj megjelent a dugattyúk tövében és a kar markolatilag volt húzható. Gondoltam, levegõs, illetve kevés az olaj.
Ma elvittem egy szervizbe, ahol próbálgatták az olajcserét, légtelenítést, de nem lett jó.
Korábban már jártam így, akkor elég volt a légtelenítés, illetve olajcsere.
Mi lehet a gondja?
Köszi:
u.
A szervizben nem tudták megmondani?
Tönkrement a tömítés, ereszti az olajat. A féktisztító nem tudom mennyire tesz jót a tömítéseknek.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 06. - 15:41
Sala szerint a Hayes dugok éle könnyen le tud törni. Az is lehet az ok.
Sok sikert!
Írta 2011. július 06. - 15:28
Észrevettem, hogy a Hayes Fx9-es elsõ fékemben a dugattyúk nem egyformán mozognak. Kiszedtem a betéteket, megjárattam a dugattyúkat, befújtam féktisztítóval, szinte egyformán mozogtak. Néhány csepp olaj megjelent a dugattyúk tövében és a kar markolatilag volt húzható. Gondoltam, levegõs, illetve kevés az olaj.
Ma elvittem egy szervizbe, ahol próbálgatták az olajcserét, légtelenítést, de nem lett jó.
Korábban már jártam így, akkor elég volt a légtelenítés, illetve olajcsere.
Mi lehet a gondja?
Köszi:
u.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2011. július 03. - 17:09
Hali
Ha jól láttam a leírásában akkor egy 2es imbusz kulcs kell hozzá.
A 34es számú alkatrésszel lehet állítani, annak a nem gömbben végzõdõ részében van az imbusz nyílás. Annak tekerésével tudod kijjebb és beljebb.állítani.
http://www.hayesdisc...glishForWeb.pdf
Alul találod meg a robbantott ábrát.
Köszi az útmutatót, ezt le is töltöm, úgy látom sokminden hasznos infó benne van!
Írta 2011. július 03. - 16:59
Sziasztok!
Le tudná valaki írni érthetõen, hogy lehet hidraulikus Hayes HFX9-XC fékkar távolságot a markolathoz közelebbre beállítani?
Gyárilag nekem túl messze van, és nem akarok semmit elrontani...!
Elõre is köszi!
Hali
Ha jól láttam a leírásában akkor egy 2es imbusz kulcs kell hozzá.
A 34es számú alkatrésszel lehet állítani, annak a nem gömbben végzõdõ részében van az imbusz nyílás. Annak tekerésével tudod kijjebb és beljebb.állítani.
http://www.hayesdisc...glishForWeb.pdf
Alul találod meg a robbantott ábrát.
Írta 2011. július 03. - 16:39
Le tudná valaki írni érthetõen, hogy lehet hidraulikus Hayes HFX9-XC fékkar távolságot a markolathoz közelebbre beállítani?
Gyárilag nekem túl messze van, és nem akarok semmit elrontani...!
Elõre is köszi!
Írta 2011. július 01. - 23:47
Avid Code 7 tárcsa fék « fék / tárcsa « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Írta 2011. július 01. - 19:04
izé, was?!
Szia Rob! Közben egyértelmûen kiderült, hogy nem.
Mivel nem találtam olyan képet ami az xt féktest kerék felõli oldalát mutatná , így a feltöltõ csonk alatti dudor kicsit megtévesztett.
A robbantott ábra egyértelmûvé tette a helyzetet.
Esetemben a kívül vezetett fékcsõ nekifeszülne a carbon támvillának, így elõbb-utóbb kikezdené(fully).
Erixir cr-nél a "banjo bolt" átér a teljes féktesten így hasonló esetben megfordítható, a féktest alakja tévesztett meg, már tiszta, köszi!
Írta 2011. július 01. - 13:53
Vájtfülû Shimano gurukhoz lenne kérdésem, a br-m785-ös féktesten a fékcsõ bekötése megcserélhetõ? Alapból kívül van, megfordítható belülre?
izé, was?!
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. június 29. - 21:23
Írta 2011. június 29. - 13:52
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. június 29. - 13:47
Amiért ez egyáltalán felmerülhetett a bevált (BB7, M595 stb.) cuccokkal szemben;
Helyzet:
- költségvetés: 15-20K HUF
- új tárcsafékszett kell (elõre-hátra)
- V-fék nem játszik (nem vagányságból, simán nem kompatibilis vele a bicaj )
- nemegyujjas fékezés oké, nemfejreállós fékerõ szintén oké
Ennyiért egy pár Shimano M416 + mûgyantás tárcsa + madzag és ház jönne ki (fékkarok vannak). Próbálkozom még a fékre érdemes többet költeni technikával, de kétséges a siker.
Mit gondoltok?
Írta 2011. június 29. - 01:32
Infúziós szerelék elég vékony és pont rászorul a csapra. Gyógyszertár.Köszi a tippet, erre sosem gondoltam volna!
Viszont már tudom, mi NEM jó;
a kórházi oxigéncsõ vastagabb része túl vastag, az orrhoz futó vékonyabb része meg túl vékony...
A kötegelõt amúgy próbáltam, nem segített.
Ride everywhere.
.
Írta 2011. június 28. - 23:11
Írta 2011. június 28. - 22:48
Írta 2011. június 28. - 21:07
Írta 2011. június 28. - 18:56
Viszont már tudom, mi NEM jó;
a kórházi oxigéncsõ vastagabb része túl vastag, az orrhoz futó vékonyabb része meg túl vékony...
A kötegelõt amúgy próbáltam, nem segített.