Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ugye ez nem komoly?

De az.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

A lényeg vedd ki a kereket és nyomd össze a fékpofákat ezáltal plusz olaj van a rendszerben és amikor leszabtad és összeraktad a csövet nyomd vissza a fékpofákat, ekkor a rendszerben levõ plusz olajat visszatolod a tartályba és ez kiviszi magával az esetleges légbuborékokat.

Ugye ez nem komoly?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.059 hozzászólás

nemeteknel mar raktarrol nyomjak par helyrol (bikediscount pl).

egy dolog miatt felnek egy tok uj modelltol, hogy lehetnek olyan gyerekbetegsegei, amit kesobb javitanak: epp most olvasom vhol, hogy olyasmit irnak, hogy vkinek zorognek a felpofak macskakovon (bordak miatt?). ez apro dolog, de felettebb idegesito lenne, ha igy lenne.

olyan nincs, hogy egy shimano féknek gyerekbetegsége legyen! hová gondolsz?! :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

persze, de a kényelem sok mindenkinek fontos :)
új fék tapasztalat nincs még, a fõnök behúzta az egyetlen minta szettet :(

nemeteknel mar raktarrol nyomjak par helyrol (bikediscount pl).

egy dolog miatt felnek egy tok uj modelltol, hogy lehetnek olyan gyerekbetegsegei, amit kesobb javitanak: epp most olvasom vhol, hogy olyasmit irnak, hogy vkinek zorognek a felpofak macskakovon (bordak miatt?). ez apro dolog, de felettebb idegesito lenne, ha igy lenne.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Fékpofát sem feltétlenül cserélni. Ha még van rajta anyag (azaz érdemes megmenteni), akkor csiszolópapírra fektetve dörzsöld le a felsõ, "megüvegesedett" réteget, aztán koptasd be újra. A tárcsának nem lett baja, a javított (vagy az új) pofa szépen le fogja szedni azt a vékony oxidréteget.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Valószínûleg sikerült megsütnöm a fékemet. (BB7) Duna maratonon az elsõ pár lejtõn feltartottak és éreztem is hogy melegedik a fék, csökken a fékhatás, majd ezután már nem is tért vissza a szokásos a fékerõ, akárhogy is téptem a fékkart. Itthon néztem, hogy a fékpofáknak - elöl-hátul - megváltozott az anyaga, meg mintha a tárcsák is kicsit sötétebb lennének. A kérdésem pedig az lenne, hogy elég-e fékpofát cserélni vagy vehetek új tárcsákat is?

Köszi,
Bence

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

marmint szerszam nelkuli? azt sose ertettem, hogy miert jo... ugyis egyszer allitom be kb. azaz 5-10 deka sose sarkallna cserere :) uj slx/xtvel van mar tapasztalat?

persze, de a kényelem sok mindenkinek fontos :)
új fék tapasztalat nincs még, a fõnök behúzta az egyetlen minta szettet :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

445-2 (ez az 505-ös karral szerelt változat, a 445-ös karral szerelt változat a 445-1)
nekem is ez van fenn, és tényleg király :)
viszont nincs benne fékkar állítás, nincs monobody féknyereg, nehéz mint a kavics, stbstb
de ha csak azt nézzük, mennyire jó fék, azért simán 8 pontos 10-bõl :)

marmint szerszam nelkuli? azt sose ertettem, hogy miert jo... ugyis egyszer allitom be kb. azaz 5-10 deka sose sarkallna cserere :) uj slx/xtvel van mar tapasztalat?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ez a shimano tenyleg nem ertem, hogy mit muvel a fekekkel. az uj bringan elvileg a legalja 2011es 445os fektest van 505os fekkarokkal (ranezesre olyan mint a kiherelt xt), most hogy bekopott, marha jol fog es jol is adagolhato. ilyenkor nem is ertem, hogy minek dragabb fek, ahol nem szamit annyira a suly (bar fogalmam nincs, hogy milyen nehez)... hasznalhatosagra szerintem siman hasonlo szintu, mint a 775os xt, vagy a magura louise, jobban tetszik mint egy elixir, es fenyevekkel jobb a par evvel ezelotti belepo szintu magura julie, juicy, vagy hayes stroker ryde. most mar nem is azert cserelnem le, mert nem jo, hanem, ha ez ilyen, akkor milyen az uj slx/xt?

annyit csinaltam, hogy az xt alubakos tarcsait kapta, de ez nem hiszem, hogy sokat jelent (rt75 volt elotte rajta).

445-2 (ez az 505-ös karral szerelt változat, a 445-ös karral szerelt változat a 445-1)
nekem is ez van fenn, és tényleg király :)
viszont nincs benne fékkar állítás, nincs monobody féknyereg, nehéz mint a kavics, stbstb
de ha csak azt nézzük, mennyire jó fék, azért simán 8 pontos 10-bõl :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mert abból van trail meg xc verzió, mig az slx ugye alapból trail/am felhasznlásra van

amúgy mint viszább, engem is meglepett az 575. azért annyira jó nincs mint a lujza, de simán adom neki a 2. helyet.

2g differenciaval? :) siman megeri a masik... inkabb csak zavaro, mert vki irta a nemet forumon, hogy rendelt, aztan borda nelkul jott. utana nezett utana, es talalta ezt a tablazatot. amugy az osszes fek a 975os fekerejehez van viszonyitva, vegulis amibol szarmaztattak a 665/775 fekeket. igy mar ertheto, amit tapasztaltam, hogy nem marad el szinte semmiben sem a 775tol. egy 666os slxet majd lehet kiprobalok.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem fog a dugattyú a házból kicsúszni? Esetleg a fékbetét mivel még új elég vastag ahhoz, hogy ne tudjon a dugattyú kicsúszni?
Köszönöm a segítséget!

Nem csúszik ki, csak ha nincs bent a fékbetét.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

talaltam ket erdekes tablazatot az uj shimano fekekrol (nagy sulydifferencia nincs). erdekes, hogy van olyan 785 fek, aminel nem alap a hutobordas fekbetet (ami jo draga amugy...), mig a 666os slxnel igen.

mert abból van trail meg xc verzió, mig az slx ugye alapból trail/am felhasznlásra van

amúgy mint viszább, engem is meglepett az 575. azért annyira jó nincs mint a lujza, de simán adom neki a 2. helyet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gezoli

gezoli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

A lényeg vedd ki a kereket és nyomd össze a fékpofákat ezáltal plusz olaj van a rendszerben és amikor leszabtad és összeraktad a csövet nyomd vissza a fékpofákat, ekkor a rendszerben levõ plusz olajat visszatolod a tartályba és ez kiviszi magával az esetleges légbuborékokat.

Nem fog a dugattyú a házból kicsúszni? Esetleg a fékbetét mivel még új elég vastag ahhoz, hogy ne tudjon a dugattyú kicsúszni?
Köszönöm a segítséget!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szia!
Esetleg tudnál konkrét tanácsot adni, mert vissza olvastam kb. 50 oldalt és nem találtam a megoldást. Használtam a keresõt is de ezek a fórum keresõk nem mûködnek 100%-osan.
Elõre is köszönöm!

gezoli

gezoli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Szerintem is rossz ez a keresõ. :)

Légtelenítõ készletben nem tudok segíteni, de itt a leírás: http://www.sram.com/...tment_rev_a.pdf
Jó hozzá az autóba való DOT4-es fékfolyadék is.

Köszönöm!
Ez így nagyon sokat segített! Fõleg a pdf.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia!
Esetleg tudnál konkrét tanácsot adni, mert vissza olvastam kb. 50 oldalt és nem találtam a megoldást. Használtam a keresõt is de ezek a fórum keresõk nem mûködnek 100%-osan.
Elõre is köszönöm!

Szerintem is rossz ez a keresõ. :)

Sziasztok!
Most vettem újonnan Avid Juicy 3 hidrós féket. hosszú a fékcsõ ezért szabni kell belõle, így azután pedig légteleníteni. Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Mindenképpen meg kell vennem hozzá a légtelenítõ készletet (2db fecskendõ+egyéB) vagy van egyszerûbb megoldás is?
DOT4-es fékolaj kell hozzá. Jó az autóba való DOT4-es olaj is?
A válaszokat elõre is köszönöm!

Légtelenítõ készletben nem tudok segíteni, de itt a leírás: http://www.sram.com/...tment_rev_a.pdf
Jó hozzá az autóba való DOT4-es fékfolyadék is.

A sebesség mindent megold.

gezoli

gezoli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Olvass vissza, van leírás a folyamatról, ha jól csinálod nincs szükség légtelenítésre.

Szia!
Elõre is köszönöm!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!
Most vettem újonnan Avid Juicy 3 hidrós féket. hosszú a fékcsõ ezért szabni kell belõle, így azután pedig légteleníteni. Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
Mindenképpen meg kell vennem hozzá a légtelenítõ készletet (2db fecskendõ+egyéB) vagy van egyszerûbb megoldás is?

Olvass vissza, van leírás a folyamatról, ha jól csinálod nincs szükség légtelenítésre.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
talaltam ket erdekes tablazatot az uj shimano fekekrol (nagy sulydifferencia nincs). erdekes, hogy van olyan 785 fek, aminel nem alap a hutobordas fekbetet (ami jo draga amugy...), mig a 666os slxnel igen.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

gezoli

gezoli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!