igen, én voltam az a holdkóros (persze, mint minden vicc, ez sem új, kb tíz éve mondták ezt egy boltban, így most a gyakorlatban nem lepődtem meg rajta).
egyébként nem a féknyereg van útban, hanem a belső oldali pofa füle (160-as tárcsánál), mivel a BB7-nél befelé, a kerékagy irányában van a pofa csere-útja és füle. felteszem amúgy a BB7 senkit sem érdekel itt, szóval kb mindegy is.
tárcsából (szerintem) jó még az Avid GS3 CS is, de persze ez is lejárt lemez...
Szerintem vagy egy évtizeden keresztül használtam bb7-et, és tartottam/tartom ma is a 'világlegjobb' bovdenes fékjének.
Futottam is bele fékpofa pöcök akadásba tartóbakos tárcsánál, levágtam a fenébe
Az avid tárcsáit régen nagyon szerettem, aztán a G2 egy időben nagyon rezonált, így elengedtem, a G3-at nem próbáltam, de most ránézek.
Egy szavazatom lenne a tartóbakosra, a RT-76ra. Volt a sima is, haveroknak most is van.
A 76os jóval merevebb, majdnem 20ezer km után is olyan egyenes, hogy max egy tized mm hullám van benne. A sima sokkal gyakrabban hullámosodhat, akkor aztán próbálhatod kiegyengetni a fékpofához érö cincogást belöle. (nem fogod)
Szóval szerintem böven megéri az a 28 gramm.
A 76ost amúgy korábban az SLX szériához sorolták.
(az ilyen 20 gramozókat mindig körberöhögtem, ezt föleg a keveset edzö de azt a grammok reszelésén behozni akaró (soha nem tudó) és mindenkinek a 9 kilós "csodáját" büszkén mutogató arcoknál láttam. Tisztelet a kivételeknek, pl zscs,..)
Ha az rt76 merevebb mint a 66 akkor simán megérheti ezen érv mentén a több pénzt. Ugyanakkor régen volt olyan gond (az is shimano 6 csavaros bakos tárcsa volt), hogy a különböző hőtágulás miatt pattogott a tárcsa hűléskor, és ilyenkor 8-as is könnyebben ment bele. Nem tudom, hogy a mostani érintett-e ilyesmiben.
A grammozós kérdés pont azért merült itt fel, mert fura, hogy egy félig alu tárcsa nehezebb egy teljesen acélnál.
Az pedig, hogy ki, kit röhög körbe, és miért, mindenkinek a maga dolga. Meg az is, hogy milyen bringát rakosgat össze, és az is, hogy milyen nehezet. Ja, és mind-ennek halvány köze sincs az edzettségi állapothoz, meg a bringán töltött időhöz, valaki így szereti, valaki meg úgy, ezt had döntse el mindenki maga. Ezt érdemes mindenkiben tiszteletben tartani, vagy ha ez nem megy, elég elfogadni is.