Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Sram Guide R fékhez csak a Sram 5.1-es fékfolyadékát lehet használni? Vagy lehet bármilyen márka, csak 5.1 legyen?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Eddig semmi hasonlót nem tapasztaltam!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szvsz konkretan minden homersekletnel, ha eleg gyorsan tudod pumpalni :) csak ilyen 10-15 fok felett nem tunik fel. par fokban par gyors rahuzasnal kijebb tolja, aztan ket sec mulva visszamegy. szvsz olyan, mint a liftajto - lassan megy vissza hidegben a dugattyu.

gyakorlati hasznalatban ritkan csinal ilyesmit az ember - csak idegesito, hogy vmi nem ok. engem jobban zavart, hogy mar ket fektestet ki kellett cserelnem a hidegben folyas miatt (hidegben jott mindig elo eloszor).

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Valamelyik topicban írtam és kérdeztem is, hogy nem tudom hány fok alatt jelentkeztek ezek a hibák, de az enyém rendben van. Nagyon jó kis fék a 8100-as. Nagyjából 5°C környékén voltam már többször, hajnalok hajnalán az erdőben és nem volt vele gondom. 

Viszont a 8100-as fékkar mellé a régebbi váltókar csak bilinccsel megy fel. Fel lehet csavarni a fékkarra a váltókart de nem lesz kényelmes az biztos. Új rendszer van hozzá, kitalálták már megint....  

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

M8100nek nincs hidegben pumpalasi gondja?

az uj 105os tarcsafek is ok szerencsere.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello srácok!

Most látom csak, hogy bedobtam a bombát. :)

Viccet félretéve jól van ez így igaz?

Mert a villát a bringaboltban cserélték.

Hétvégén lecseréltem a tárcsát SM-RT64-re. Azóta nem rezonál és baszott jól néz ki.

Holnap dobok be egy képet.

az SM-RT64-nek az is előnye, hogy lehet vele szinteres fékpofát használni, nem úgy mint az 5xx és kisebb számúakkal.

meg ez síkba is van köszörülve.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Hello srácok!

Most látom csak, hogy bedobtam a bombát. :)

Viccet félretéve jól van ez így igaz?

Mert a villát a bringaboltban cserélték.

Hétvégén lecseréltem a tárcsát SM-RT64-re. Azóta nem rezonál és baszott jól néz ki.

Holnap dobok be egy képet.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

en lusta voltam, es kerestem az adapterrol egy kepet :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Nevetni fogsz,de mikor először láttam a fotót, kimentem megnézni, hogy áll az enyémen.

Én meg direkt megfordítottam az enyémen, hogy így nézzen ki. Vastagabb rész felül, up felirat felfelé mutat.
Korábban a másik irányba volt felszerelve, félre is koptak a fékpofák.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Nevetni fogsz,de mikor először láttam a fotót, kimentem megnézni, hogy áll az enyémen.

gondolod, én nem néztem még ? :D

• Rabbit kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

khm, az enyémen is így áll, és elvileg jó, mert a rajta lévő nyíl is így mutatja. <---a képen pont takarásban van, szóval akár jó is lehet. :)

Rabbit módosította - 2019. október 10. - 20:39

• Kisherceg kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
én úgy láttam a képen, hogy alul nem fekszik föl a pm felületre, de jobban megnézve lehet,hogy csak az árnyék. mindenesetre ha felfekszik, akkor is gyanús kicsit,hogy a tárcsa kopása alapján kicsit kijjebb fog a betét,mint kéne, szerintem ott nem kéne kimaradnia fényes résznek. a rezonálást a nem felfekvő adapter okozhatná, az, ha kicsit kintebb fog, az nem hiszem..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Első körben megfordítanám azt az adaptert minél sürgősebben ;)

khm, az enyémen is így áll, és elvileg jó, mert a rajta lévő nyíl is így mutatja. <---a képen pont takarásban van, szóval akár jó is lehet. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Első körben megfordítanám azt az adaptert minél sürgősebben ;)
  • Kisherceg kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Köszi a választ. Elsőre nem akarok ágyúval lőni a verébre, ezért veszek egy SM-RT64-et aztán meglátom.

jó választás

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi a választ. Elsőre nem akarok ágyúval lőni a verébre, ezért veszek egy SM-RT64-et aztán meglátom.

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Van a shimanonak valami jobb CL-es tárcsája?

http://kepkezelo.com...lbtt9axhrx6.jpg

ennél kb csak jobb CL-es tárcsái vannak a shimanonak, érzésre ég és föld egy komolyabb tárcsával a fék.

már csak egy SLX-hez szánt tárcsát is ha kipróbálsz, érezni fogod. Ez az: https://bike.shimano...00/SM-RT68.html

horgasz-zsolti módosította - 2019. október 04. - 13:38

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Nekem az alligator fékbetét egyszer csak elhagyta az az egyik oldaláról a fékfelületet..egyik fékezéskor beesett a fékkarom, mondom ez mi?!

hátsó fék, városi használat, viszlát fékfelület. mondjuk egy komolyabb lejtőzéskor izgalmasabb lett volna egy első fékben :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Lehet a nem túl pontos beállítás, igen, de nem feltétlenül ott keresném az okot.

Magurával, Shimanoval és Trickstuff Piccola fékekkel egyaránt volt rezonációm. Első és hátsó fékkel egyaránt, mikor BBB fékbetéteket vásároltam, mert nem volt a boltban más, ahová betértem... Rettenetesen rezonálnak. 2 éve Alligator fékpofával ugyanígy jártam, 100 km után kiszedtem inkább és vásároltam gyárit.

Gyári Avid, Magura, Shimano stb. nem rezonált, vagy csak esőben pár mp-ig.

• Rabbit kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

semmi

arn módosította - 2019. október 04. - 09:36