de az ember nem is tudja, milyen fogása van a nem összetapogatott féktárcsának! / köszönjük az értékes hozzászólást zolkownak/
ok, elso tapogatas vs sokadik
de az ember nem is tudja, milyen fogása van a nem összetapogatott féktárcsának! / köszönjük az értékes hozzászólást zolkownak/
ok, elso tapogatas vs sokadik
Amikor a feltestnel szivargott (szeretett m8000), en nem vettem eszre semmilyen folyast, csak abbol tudtam, hogy nincs rendben, hogy elkezdett csuszni a tarcsa. Szetszedtem, osszeraktam, tapogattam, semmi... de a letisztitott fektarcsa 50 meter utan megint csuszott. Az sem volt egyertelmuen olajos, kicsit olyan tapintasa volt, mintha az ember osszetapogatta volna puszta kezzel.
legtelenitettem, fekpofa tisztitas, semmi. Fektest csere utan azonnal erzodott, hogy most ok.
Vagy a dugattyu, vagy fedal alatt jon a folyadek, meg persze a fekcsocsatlakozasa is, de az talan nem. Tedd fel a bb7-et, biztos megvan me'g a tartalek (:
máshol nem is nagyon tud (esetleg a servo vakdugónál), hacsak nem az öntvény repedt el...
közben megnéztem, úgy tűnik, a dugattyú lesz. a kérdés persze még mindig áll:
valahol javítják ezt?
ki lehet nevetni, de a bb7-tel nem nagyon szokott gond lenni és ugyanúgy megfog, bárki bármit mond....
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Tegnap voltam bringázni, annyi tűnt fel, hogy mintha lassan beljebb mászna a nyomáspont hosszabb fékezés közben. Aztán persze visszaállt és csak itthon vettem észre, hogy jé' mitől csillog a kar? Azóta nem jutottam oda, hogy alaposabban megnézzem.
mit kell javítani? általában egyszerűbb cserélni egyébként.
Hidros Shimano fékkart javítanak valamelyik boltban vagy mindenhol kompletten cserélik? Úgy tűnik, szükségem lesz rá... ☹️
mit kell javítani? általában egyszerűbb cserélni egyébként.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
MT200-nál nincs értelme fentebb menni városban, rendes tárcsa legyen mellé (lehetőleg 6x vagy 7x)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Köszönöm a válaszokat.Tavaszra lesz fejlesztés,hidraulikus lesz akkor.
retrofan módosította - 2019. november 14. - 10:09
Szerintem is teljesen mindegy városba, valami alap olcsó Shimano-t vegyél.
Haver 100kg-os, XT fékkel jár kb 15 éve. Valami volt a bringájával, elvitte a fiának a tök alapszériás Speci bringáját egy kis tekerésre. Azt mondta a legjobban a féken (talán a legolcsóbb, 395ös..) volt meglepődve, hogy alig érezte szarabbnak az XT-jénél.
Ezt pl simán veheted: https://bringabutik....ett-elso-fekete
De próbáltam BB7-est is sokszor, nagyon jó fék az is.
marton módosította - 2019. november 13. - 00:19
Éreztem hogy a hidrós felé fogtok terelni. Városi használatra melyik típusú hidróst vegyem?
oda pont elég egy acera alivio szintű, kb 30 alatt van a szett tárcsa nélkü. itt is igaz hogy tárvsából kell jobbt venni (rt 64)
Ha nem downhill, akkor az alatt szvsz kb egy kategoria mind felhasznalasi szempontbol amelyik arban megfelelo, bar en regi szeriat nem vennek, igy talan az slx a legolcsobb.
Éreztem hogy a hidrós felé fogtok terelni. Városi használatra melyik típusú hidróst vegyem?
1iket se
ha már úgyis upgrade tárcsára akkor hidrós
amúgy az egyetlen értelmes madzagos a bb7 kb drágább mint egy alap shimano hidrós
ezért van az apró. (gondolom, maradna a v-fékkar is. )
Kisherceg módosította - 2019. november 12. - 18:29
Sziasztok!
Melyik mechanikus tárcsaféket ajánlanátok városi használatra?
1iket se
ha már úgyis upgrade tárcsára akkor hidrós
amúgy az egyetlen értelmes madzagos a bb7 kb drágább mint egy alap shimano hidrós