Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Másik hibája hogy a váltókarok a fékkartól nehezen kezelhetõek.

ha esetleg sram valtokarod van, akkor rogzitheted a formula fekkar bilincsere direktbe oket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

Nem széria volt.
2 éve eladott bringák szép sorban jönnek ezzel a hibával...olajat eltettem, tisztán látszódnak benne kis túrószerû darabok.
Olyan szinten bele van állva, hogy ha megtolom alul fecsivel izombó, se moccan felül semmi.

Megerõsítem. Magától elindul, ráfog, nyekereg. Nekem ma épp. Kösz a tippet, nem tudtam mi az oka. :-)) Most már igen. Másik hibája hogy a vàltókarok a fékkartól nehezen kezelhetõek.
;) breeze :mad:

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Persze.
Hétfõn felrakom.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Nem széria volt.
2 éve eladott bringák szép sorban jönnek ezzel a hibával...olajat eltettem, tisztán látszódnak benne kis túrószerû darabok.
Olyan szinten bele van állva, hogy ha megtolom alul fecsivel izombó, se moccan felül semmi.

Az nem gyenge. Az olajról majd tudsz pár fotót lõni? Pusztán kíváncsiságból ;) Köszi!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem széria volt.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...

Érdekes, azért majd kíváncsiságból kicserélem majd az olajat asszonykáéban és megnézem, hogy az is olyan e. De tény, nem ragad be az övé. Lehet hibás szériát kaptál ki?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Én ennek az ellenkezõjét tudom bebizonyítani neked. Asszonykámnak ORO K18-a van még eredeti olajjal, pofákkal, stb. és semmi, de semmi baj nincs vele. Itózs kollégának RX és ORO fékjei vannak, azokkal sincs semmi baj sõt, olyan helyen sem fõtt fel (40-41°-os lejtõ), ahol a többi fék simán elment, valamint a feleségének is egy karbon fékkaros formulája van (nem tudom fejbõl a pontos típust, de talán The One), plusz még egy itteni cimborának is RX-e van és neki sem volt semmi baja vele. Nem írnám le õket, szerintem piszok jó fékek. Ha nem lett volna ilyen jó áron az SLX, akkor igencsak ORO K18-ba ruháztam volna ;)

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Remélem minél hamarabb!

Ez már végre használható belsõ kialakításnak tûnik, kár volt az elõzõért.
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
2012es Avid fékek mikortól kaphatók?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert is csodalkoztam, mert mindenutt szeretik oket. mindenesetre a 775os xt utan en biztos voltam benne, hogy a kov fekem is shimano lesz.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

korabban mennyit szemeztem a formula fekekkel, de amiket irogatsz gyakorlati tapasztalatokat vele kapcsolatban (ciripel, etc), mar nem banom, hogy sose kezdtem ki vele.

Én ennek az ellenkezõjét tudom bebizonyítani neked. Asszonykámnak ORO K18-a van még eredeti olajjal, pofákkal, stb. és semmi, de semmi baj nincs vele. Itózs kollégának RX és ORO fékjei vannak, azokkal sincs semmi baj sõt, olyan helyen sem fõtt fel (40-41°-os lejtõ), ahol a többi fék simán elment, valamint a feleségének is egy karbon fékkaros formulája van (nem tudom fejbõl a pontos típust, de talán The One), plusz még egy itteni cimborának is RX-e van és neki sem volt semmi baja vele. Nem írnám le õket, szerintem piszok jó fékek. Ha nem lett volna ilyen jó áron az SLX, akkor igencsak ORO K18-ba ruháztam volna ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Meg kevesbe kopik. majd telen kiderul, hogy szigetel. mindenesetre szep toluk, hogy ezen a szinten.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen, kerámia blabla jobb hõszigetelés
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az uj shimano slxnel a dugattyuk anyaga micsoda? keramia?

Röviden: kinek Formula ORO K18-a van, MINDENKÉPP sûrûn cseréljen benne olajat.
Marhára be lehet nyalintani vele az életet.
Nem tudom mi okból ( vizesedés, vagy az elején sok szilikon zsírt kennek bele) betúrosodik a dot benne.
Mindent eltömít.
Hibajelenség: fékkar csak kevéssé behúzható, pofák folyamatosan ráfognak a tárcsára.

korabban mennyit szemeztem a formula fekekkel, de amiket irogatsz gyakorlati tapasztalatokat vele kapcsolatban (ciripel, etc), mar nem banom, hogy sose kezdtem ki vele.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Röviden: kinek Formula ORO K18-a van, MINDENKÉPP sûrûn cseréljen benne olajat.
Marhára be lehet nyalintani vele az életet.
Nem tudom mi okból ( vizesedés, vagy az elején sok szilikon zsírt kennek bele) betúrosodik a dot benne.
Mindent eltömít.
Hibajelenség: fékkar csak kevéssé behúzható, pofák folyamatosan ráfognak a tárcsára.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Juicy 5 hátsó - G2 tárcsa - fémes betét / Nem akar fogni a kis drága. Az elõbb leöntöttem némi vízzel és brutál lett a fékerõ, hol a hiba? Egy HHH-nyi lejtõzés tudta csal elõcsalni belõle a fékerõt.

Az elsõvel semmi probléma, adagolható, s a kispizza ellenére nagyon jó fékerõt produkál. ( ugyanaz a betét, ugyanaz a tárcsa )

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Én is most szeretném lecserélni a juicy5-öst XT-re de a g3-as tárcsáimat meg szeretném tartani!
Szerintetek mûködik vele rendesen?

Igen.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Én is most szeretném lecserélni a juicy5-öst XT-re de a g3-as tárcsáimat meg szeretném tartani!
Szerintetek mûködik vele rendesen?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nnna lecseréltem az Avid Juicy 3-at az XT-re. Még épp csak hazagurultam vele, de az már látszik, hogy ez nem súrlódik, mint az Avid tette, amivel õrületbe kergetett. Az is biztos, hogy azonos fékhatás eléréséhez az XT-t erõsebben kell húzni, mint a Juicy-t - de hát valószínû a két dolog összefügg. Az Avidnál közelebb van a pofa a tárcsához, elég ha kisebb a dugattyú útja -> nagyobb lehet a dugattyú átmérõje -> nagyobb a fékerõ. Csodák nincsenek, ez alap szintû fizika. Igaz, ez még nem kopott be. Majd beszámolok róla, hogyan szuperál éles körülmények között.

igen... be kell kopnia. a dugattyu utjanak semmi koze sincs a fekerohoz - az uj slxnel is messzebb vannak a fekpofak, es egy juicy attol sehol nincs. amugy hasznald egy ideig, aztan utana probald megint a juicyt3at :) rajossz, hogy mekkora kulonbseg.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Nnna lecseréltem az Avid Juicy 3-at az XT-re. Még épp csak hazagurultam vele, de az már látszik, hogy ez nem súrlódik, mint az Avid tette, amivel õrületbe kergetett. Az is biztos, hogy azonos fékhatás eléréséhez az XT-t erõsebben kell húzni, mint a Juicy-t - de hát valószínû a két dolog összefügg. Az Avidnál közelebb van a pofa a tárcsához, elég ha kisebb a dugattyú útja -> nagyobb lehet a dugattyú átmérõje -> nagyobb a fékerõ. Csodák nincsenek, ez alap szintû fizika. Igaz, ez még nem kopott be. Majd beszámolok róla, hogyan szuperál éles körülmények között.