Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. augusztus 19. - 15:07

A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 19. - 14:50

Hát nem tudom... Lehet megpróbálom, de nem nagyon merem erõltetni.
képek 3,3 mm a rés, és 5,4 a csõ átmérõje. Nem tudom mennyire megy össze.Csak én cserélek ilyen bicón féket. Jah, és köszönöm a segítséget !
Nahát, de furcsa. Fõleg egy "német" márkánál, valahogy csak belenyomták azon a résen, tömeggyártásnál nincs idõ olyan pepecs melókra mint a légtelenítés. Amúgy a hayes fékvezeték kicsit nagyobb keresztmetszetû mint pl az avidod , de azért ki kell annak jönni.
Írta 2011. augusztus 19. - 14:37

Írta 2011. augusztus 19. - 10:48

Írta 2011. augusztus 19. - 10:47

Írta 2011. augusztus 19. - 10:43

Sziasztok !
Segítségetek kérném. Szeretném lecserélni a Hayes Stroker Ryde féket egy Cube Acid 2009-es bringán, egy Elixir 5-re.
A gondom az, hogy az olajcsõ a vázon (a felsõ csövön), a gyárilag kialakított csõelvezetõbe van befûzve, ahonnan nem lehet kipattintani, csak kifûzni (sztm).
Na most a cseréhez szét kell szedni mindkét hátsófék csõrendszerét. Boldog vagyok, hogy gyárilag beállított Avidot szét kell szedni...
Vagy esetleg ez megoldás lehet: Noname hidr. kábelvezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop
És akkor csak a fent lévõ Hayes-t kéne szétszedni.? Lehet kicsit csúnyán elfog állni a váztól.?
Elõre is köszönöm !
Szerintem ki lehet pattintani. Erõsen húzd meg, kijön.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. augusztus 19. - 10:40

Akkor neked kábelvezetõ kell.
Itt van néhány típus: Karbantartás | Kábelvezetõ | Kerékpár Webshop
De ennél jobb és olcsóbb, ha fogsz egy kötegelõt, meg egy o gyûrût, athurkolod egymáson, a kötegelõ két végét a vázon alul összezárod, az o gyõrõ két felfelé álló hurkán meg áthúzod a hidraulika csövet...nyilván akkorra o gyûrû kell, hogy ha ketté van hajtva, a csõ épphogy beleférjen.
Írta 2011. augusztus 18. - 23:46

Segítségetek kérném. Szeretném lecserélni a Hayes Stroker Ryde féket egy Cube Acid 2009-es bringán, egy Elixir 5-re.
A gondom az, hogy az olajcsõ a vázon (a felsõ csövön), a gyárilag kialakított csõelvezetõbe van befûzve, ahonnan nem lehet kipattintani, csak kifûzni (sztm).
Na most a cseréhez szét kell szedni mindkét hátsófék csõrendszerét. Boldog vagyok, hogy gyárilag beállított Avidot szét kell szedni...
Vagy esetleg ez megoldás lehet: Noname hidr. kábelvezetõ (Karbantartás | Kábelvezetõ) | Kerékpár Webshop
És akkor csak a fent lévõ Hayes-t kéne szétszedni.? Lehet kicsit csúnyán elfog állni a váztól.?
Elõre is köszönöm !
Írta 2011. augusztus 18. - 15:31

Üdv!
Milyen megoldást tudtok ajánlani arra az esetre, ha a vázamon (hitec dual) csak bowdenház megakasztó szemek vannak, tehát gyárilag nem megoldott a fékcsõ rögzítése, de olajosra szeretném cserélni a hátsófékemet, lehetõleg túl nagy gányolás nélkül?
Létezik többféle megoldás. Van öntapadós vezetõ szem, átalakítós szem és a legegyszerûbb a gyorskötözõ.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 18. - 14:55

Milyen megoldást tudtok ajánlani arra az esetre, ha a vázamon (hitec dual) csak bowdenház megakasztó szemek vannak, tehát gyárilag nem megoldott a fékcsõ rögzítése, de olajosra szeretném cserélni a hátsófékemet, lehetõleg túl nagy gányolás nélkül?
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Írta 2011. augusztus 17. - 19:31

Melyik része érdekel?
A hátsó papucs. MEG A FÉK RAJTA. Nem mondom, hogy ismerem a Bergamontot, de össztelós esetében nekem a drabális dolgok jutnak róla eszembe...
Írta 2011. augusztus 17. - 19:07

Melyik része érdekel?
amelyik becsusszan a nagylábujjad mellé: )
egyébként nekem sem volt ilyen problémám sem a canyonon, sem a slayeren, de a tomac sem mutat hajlandóságot. monnyuk az is hozzátartozik, hogy egyik sem kapott annyit, hogy ilyesmi elõjöjjön..
Írta 2011. augusztus 17. - 18:12

Írta 2011. augusztus 16. - 22:48

Írta 2011. augusztus 16. - 22:47

Írta 2011. augusztus 16. - 17:47

Másik, ugyanaz a fék, ugyanazon vázon új korában nem rezonált, kb egy év után fogott bele...
Írta 2011. augusztus 16. - 15:02