Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ez igaz lehet. nekem a PM felfogatásos SLX sosem rezgett vagy nyikorgott csak a mostani IS-es XT....

Ebben csak annyi a logikátlan, hogy a PM-es fékek 99%-a is egy IS-es rögzítésre megy fel, mivel csak néhány gyártó (és azok is csak a legújabb vázakon) használnak hátul PM felfogatást.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

en is ettol félek... .S megoldás?
kisebb tárcsa?

forgáspontok rendben vannak. pofacserével szkeptikus vagyok mert már három párat probáltam...

Nekem a válasz a BB7 volt. Minden mással rezonált.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
okej, koszi. megkerdem fonokot tud e rendelni...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
ez igaz lehet. nekem a PM felfogatásos SLX sosem rezgett vagy nyikorgott csak a mostani IS-es XT....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert tegyuk hozza, hogy vannak olyan fekek, amik felfogatasukbol adodoan hajlamosabbak a rezgesre (pl avid).

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
nekem volt koolstop (rezgett), volt afuma (rezgett) most swissstop van nem rezeg. probaltam én is mindent, adaptercserétõl az alátétezésik mindent... a pofacsere segített. ez az én tapasztalatom.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Atom is megmondta, lepuhul a váz, én pont így jártam a Trance X géppel.

en is ettol félek... .S megoldás?
kisebb tárcsa?

forgáspontok rendben vannak. pofacserével szkeptikus vagyok mert már három párat probáltam...

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...

Én voltam aki felhozta ezt korábban de,egy olajcserével megoldódott ez a probléma.Nekem is azt csinálta, hogy eltömítette a rendszerbõl visszaáramló olaj útját, így a rendszerben csak több lett az olaj ami nem tudott távozni ami kint tartotta a fékpofákat.(Ez Kassa maratonon kellemetlen téma volt :D )
Azért érdekelne hogy mi okozza.
Neha osszeszavakat a keverem

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Atom is megmondta, lepuhul a váz, én pont így jártam a Trance X géppel.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Laikusként csodálkozom csak, amúgy nem értek hozzá, de akkor nálad ezek szerint a pofák rezonáltak?

mindig az egesz rezonal, csak ezzel eltolja rezonanciafrekvenciat. ami vagy bejon, vagy nem :)
Rezonancia - Wikipédia

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

hello :)

nekem is rezonált. sokat probalkoztam, de a megoldas kozelebb van mint gondolnád: Swissstop pofák oldották meg. SwissStop Worldwide Homepage Elejen meg nyikkant eggyet kettõt de a befékezés óta jó. Más kérdés, hogy hirtelen miért lett ilyen elotte meg miert nem volt...

Laikusként csodálkozom csak, amúgy nem értek hozzá, de akkor nálad ezek szerint a pofák rezonáltak?

Most csak hangosan gondolkodok. A tárcsa az ami rezonálhat és azért mert:
- kilazult
- adott sebesség adott frekvenciát kelt (ez olyan 30 km/h körül)
- és ami nálam is van: a gumi mintázata váltja ki az egészet. Szóval nekem csak és kizárólag aszfalton és döntött kanyarokban rezonál be a G2 Cleansweep, de csak alig halahatóan és csak a kanyarodás erejéig (Scwhalbe Smart Sam a gumim)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ezerrel rezonal a hatsofekem.
xt, 203as tarcsa, giant reign x vaz, nova 300g-os agy
eloszor lecsereltem a noname szinteres pofat koolstop rotor friendlyre. semmi valtozas. kiprobaltam m06tal. ugyanaz. bereszeltem 45 fokban. nem segitett. megcsereltem az elso hatso tarcsat. valtozatlan. valtofulet pucoltam, kazettat meghuztam, agy porvedoit meghuztam, adaptert pucoltam. gyorszarat csereltem. semmi nem segit. korabban hibatlanul mukodott...
felpuhult a tarcsafekszem a vazon, vagy mi? :s

szerintem nezd at a forgaspontokat - mas nem valtozhatott a bringan.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
hello :)

nekem is rezonált. sokat probalkoztam, de a megoldas kozelebb van mint gondolnád: Swissstop pofák oldották meg. http://www.swissstop.ch/ Elejen meg nyikkant eggyet kettõt de a befékezés óta jó. Más kérdés, hogy hirtelen miért lett ilyen elotte meg miert nem volt...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ezerrel rezonal a hatsofekem.
xt, 203as tarcsa, giant reign x vaz, nova 300g-os agy
eloszor lecsereltem a noname szinteres pofat koolstop rotor friendlyre. semmi valtozas. kiprobaltam m06tal. ugyanaz. bereszeltem 45 fokban. nem segitett. megcsereltem az elso hatso tarcsat. valtozatlan. valtofulet pucoltam, kazettat meghuztam, agy porvedoit meghuztam, adaptert pucoltam. gyorszarat csereltem. semmi nem segit. korabban hibatlanul mukodott...
felpuhult a tarcsafekszem a vazon, vagy mi? :s

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Tárcsaféket még annyira sem kell macerálni...:)

Rendicsek :)

Olvastam, hogy a Roundegon tárcsák jók voltak, csak hajlamosak voltak a túlhevülésre. Ez mit jelent? Csökkent a fékerõ, megégette a fékpofát, vetemedett a tárcsa?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tárcsaféket még annyira sem kell macerálni...:)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Sziasztok,

BB7-es tárcsa fékem van (e:185 h:160) G2 Cleansweep tárcsákkal. Kell-e a tárcsákat tisztítnai valamivel, és ha igen, akkor milyen idõközönként. Legtöbször ha tehetem terepen megyek. Sár nem igazán, de por az mehet rá. Vagy tisztítja az magát fékezéskor?

Korábban V fékem volt, azt különösebben nem maceráltam (mármint a felnit) tisztogatással.

Ha esetleg láma kérdés, még ne lincseljetek meg.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Amit a teleszkópoknál használnak (izopropilalkohol), az valószínûleg jó lenne, mert a glikolos rendszer tömítéseit nem bántja.
A DOT-os fékfolyadékokkal elegyedik, könnyen kimosható lesz vele. Persze ha az a trutymák valamilyen szilikonzsír, akkor sokkal jobb a szétszedés és takarítás, mert azt nem olyan egyszerû kimosni (sok oldószer kell hozzá)...szétszedés nélkül, meg amit bringavarázs is írt, gyakori csere, aztán csak elfogy.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem széria volt.
2 éve eladott bringák szép sorban jönnek ezzel a hibával...olajat eltettem, tisztán látszódnak benne kis túrószerû darabok.
Olyan szinten bele van állva, hogy ha megtolom alul fecsivel izombó, se moccan felül semmi.

es mit csinalsz vele? nem lenne erdemes atmosni vmi zsiroldoval? aztan utana bele az olajat...
amugy nem vmi kulon kenes? pl zsir vagy ilyesmi? ami eltero viszkozitasu, es ennyi ido alatt "elfaradt".

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

ha esetleg sram valtokarod van, akkor rogzitheted a formula fekkar bilincsere direktbe oket

Majdnem. ;-) SLX.
;) breeze :mad: