Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. augusztus 16. - 22:47

Írta 2011. augusztus 16. - 17:47

Másik, ugyanaz a fék, ugyanazon vázon új korában nem rezonált, kb egy év után fogott bele...
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. augusztus 16. - 15:02

Írta 2011. augusztus 16. - 14:59

ez igaz lehet. nekem a PM felfogatásos SLX sosem rezgett vagy nyikorgott csak a mostani IS-es XT....
Ebben csak annyi a logikátlan, hogy a PM-es fékek 99%-a is egy IS-es rögzítésre megy fel, mivel csak néhány gyártó (és azok is csak a legújabb vázakon) használnak hátul PM felfogatást.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2011. augusztus 16. - 12:27

Nekem a válasz a BB7 volt. Minden mással rezonált.en is ettol félek... .S megoldás?
kisebb tárcsa?
forgáspontok rendben vannak. pofacserével szkeptikus vagyok mert már három párat probáltam...
Írta 2011. augusztus 16. - 10:58

Írta 2011. augusztus 16. - 10:08

Írta 2011. augusztus 16. - 09:42

Írta 2011. augusztus 16. - 09:16

Írta 2011. augusztus 16. - 09:08

Atom is megmondta, lepuhul a váz, én pont így jártam a Trance X géppel.
en is ettol félek... .S megoldás?
kisebb tárcsa?
forgáspontok rendben vannak. pofacserével szkeptikus vagyok mert már három párat probáltam...
Írta 2011. augusztus 15. - 20:33

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...
Én voltam aki felhozta ezt korábban de,egy olajcserével megoldódott ez a probléma.Nekem is azt csinálta, hogy eltömítette a rendszerbõl visszaáramló olaj útját, így a rendszerben csak több lett az olaj ami nem tudott távozni ami kint tartotta a fékpofákat.(Ez Kassa maratonon kellemetlen téma volt

Azért érdekelne hogy mi okozza.
Írta 2011. augusztus 15. - 20:06

Írta 2011. augusztus 15. - 19:24

Laikusként csodálkozom csak, amúgy nem értek hozzá, de akkor nálad ezek szerint a pofák rezonáltak?
mindig az egesz rezonal, csak ezzel eltolja rezonanciafrekvenciat. ami vagy bejon, vagy nem

Rezonancia - Wikipédia
Írta 2011. augusztus 15. - 19:16

hello
nekem is rezonált. sokat probalkoztam, de a megoldas kozelebb van mint gondolnád: Swissstop pofák oldották meg. SwissStop Worldwide Homepage Elejen meg nyikkant eggyet kettõt de a befékezés óta jó. Más kérdés, hogy hirtelen miért lett ilyen elotte meg miert nem volt...
Laikusként csodálkozom csak, amúgy nem értek hozzá, de akkor nálad ezek szerint a pofák rezonáltak?
Most csak hangosan gondolkodok. A tárcsa az ami rezonálhat és azért mert:
- kilazult
- adott sebesség adott frekvenciát kelt (ez olyan 30 km/h körül)
- és ami nálam is van: a gumi mintázata váltja ki az egészet. Szóval nekem csak és kizárólag aszfalton és döntött kanyarokban rezonál be a G2 Cleansweep, de csak alig halahatóan és csak a kanyarodás erejéig (Scwhalbe Smart Sam a gumim)
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. augusztus 15. - 19:09

ezerrel rezonal a hatsofekem.
xt, 203as tarcsa, giant reign x vaz, nova 300g-os agy
eloszor lecsereltem a noname szinteres pofat koolstop rotor friendlyre. semmi valtozas. kiprobaltam m06tal. ugyanaz. bereszeltem 45 fokban. nem segitett. megcsereltem az elso hatso tarcsat. valtozatlan. valtofulet pucoltam, kazettat meghuztam, agy porvedoit meghuztam, adaptert pucoltam. gyorszarat csereltem. semmi nem segit. korabban hibatlanul mukodott...
felpuhult a tarcsafekszem a vazon, vagy mi? :s
szerintem nezd at a forgaspontokat - mas nem valtozhatott a bringan.
Írta 2011. augusztus 15. - 17:36

nekem is rezonált. sokat probalkoztam, de a megoldas kozelebb van mint gondolnád: Swissstop pofák oldották meg. http://www.swissstop.ch/ Elejen meg nyikkant eggyet kettõt de a befékezés óta jó. Más kérdés, hogy hirtelen miért lett ilyen elotte meg miert nem volt...
Írta 2011. augusztus 15. - 17:32

xt, 203as tarcsa, giant reign x vaz, nova 300g-os agy
eloszor lecsereltem a noname szinteres pofat koolstop rotor friendlyre. semmi valtozas. kiprobaltam m06tal. ugyanaz. bereszeltem 45 fokban. nem segitett. megcsereltem az elso hatso tarcsat. valtozatlan. valtofulet pucoltam, kazettat meghuztam, agy porvedoit meghuztam, adaptert pucoltam. gyorszarat csereltem. semmi nem segit. korabban hibatlanul mukodott...
felpuhult a tarcsafekszem a vazon, vagy mi? :s
Írta 2011. augusztus 15. - 13:53

Tárcsaféket még annyira sem kell macerálni...
Rendicsek

Olvastam, hogy a Roundegon tárcsák jók voltak, csak hajlamosak voltak a túlhevülésre. Ez mit jelent? Csökkent a fékerõ, megégette a fékpofát, vetemedett a tárcsa?
Írta 2011. augusztus 15. - 11:03

Írta 2011. augusztus 15. - 10:55

BB7-es tárcsa fékem van (e:185 h:160) G2 Cleansweep tárcsákkal. Kell-e a tárcsákat tisztítnai valamivel, és ha igen, akkor milyen idõközönként. Legtöbször ha tehetem terepen megyek. Sár nem igazán, de por az mehet rá. Vagy tisztítja az magát fékezéskor?
Korábban V fékem volt, azt különösebben nem maceráltam (mármint a felnit) tisztogatással.
Ha esetleg láma kérdés, még ne lincseljetek meg.