Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem most hátul szinteres Clarks van, nincs azzal sem baj, fog jól. Van is még egy tartalék garnitúrám a pincében.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én mindig szinter betéttel megyek, az egyik legjobb betét a shimano réz hátlapos szinteres betétje, nagyon sokat elmegy és nagyon jól fog.

Szintén zenész, elõl Shimano M06 szinter, hátul M07 félfémes, nem is szoktam érteni mikor írják, nem fog a fémes betétjük csak amikor bemelegszik.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Én mindig szinter betéttel megyek, az egyik legjobb betét a shimano réz hátlapos szinteres betétje, nagyon sokat elmegy és nagyon jól fog.

Mióta láttam, milyen hamar elhasználódnak a nem szinteres fékbetétek hosszabb távú esõs versenyeken (100+ km), elõre én is csak és kizárólag szintereset teszek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a femes-bordas amiknal sem olcsobb sajna (30-40 dollcsi), akkor gondolom, hogy nalunk mi lesz az ara...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob mikortól várható az M666-hoz fékbetét?

namost eddig kétféle betétünk volt:
1) mûgyantás acél hátlapos, ezzel jött ki idén az XTR, elvileg van belõle készletünk, a neve G01A, ez lesz a deore/slx/xt-ben is
2) szinteres titán hátlapos, XTR-be való, neve G03Ti
ezekhez társul a jövõ évi deore/slx/xt miatt a G03S ami acél hátlapos és szinteres
illetve vannak az F01A és F03C hûtõbordás betétek elmebeteg áron
szóval elméletileg kell, hogy legyen hozzá betétünk, de ha nincs legkésõbb jövõ héten lesz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nekem a Királyerdõ Maratonon az alíg használt XT fémes pofám ~40km-t bírt elõl, hátul valamivel többet. :(
Most vettem bele két pár Alligatort (Semi metalic) összesen 3200Ft-ért. Ma a városban gurultam vele, eddig teljesen jónak tünik.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Felraktam az új M666 SLX féket az eddigi legjobb fékem (ha hosszabb volna a fékkar garantáltan állandóan fejre állnának) eddig volt az eggyel régebbi SLX, XT, XTR.

Menjetek már! Ebben a hónapban határoztam el, hogy semmit nem cserélek már a bringámon, a kopó alkatrészeken kívül. Erre tessék. Mindenki ecsetelgeti, hogy mennyire jó az új SLX fék. És elkezdtem osztani-szorozni. Szemetek! :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nálunk nincs rajta ajtó Gyáli paraszt vagyok:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Igen láttam az ára viszont lehütötte a kedélyem a komplett fék 44%-a. Nem eszem ily gyorsan csak azért jó ha van tartalék, jön a Trans Hungária + két-három sarazás viszont megeheti:( igen fémes, a gyantásat nem is szeretem.

A fékkar nem budiajtó, hogy állandóan abba kapaszkodj;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Igen láttam az ára viszont lehütötte a kedélyem a komplett fék 44%-a. Nem eszem ily gyorsan csak azért jó ha van tartalék, jön a Trans Hungária + két-három sarazás viszont megeheti:( igen fémes, a gyantásat nem is szeretem.

nekem baromi sokaig eleg lesz a femes, ha a korabbiakbol indulok ki (shimano szerint a borda amugy is noveli az elettartamot - majd most kiderul) :) szerintem lesz ez joval olcsobb is, mert a resin az 15 euroba kerul (a masik 22be). borda nelkulit kapsz 9ert.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

kint lehet venni (asszem xtrhez valo pofakent) - ilyen gyorsan eszed? :D a tied is femes?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Üdv!

Októberben vásárolt Kona Dawg gyári féke egy Shimano M575, én sose voltam a fékerejével megelégedve, eleinte vártam rá h majd bekopik stb, de egyre rosszabb lett, mostmár a hátsó egyáltláan nem fog, légtelenítés után másnapra semmi, beesik a fékkar! Elsõbe KoolStop betétet tettünk, jobb lett mint volt, de még így is gyengének találom azt is. A héten megy vissza gariba az egész szett, de ha ki is cserélik vmi komolyabbat tennék vissza a gépre inkább! 95kg körül vagyok, szeretek földutazni, de ha úgy alakul akkor komolyabb lejtõkön is megkínálom.
ár érték arányban valami jó és szép féket keresek! Avid Elixir5 re gondoltam, illetve Hayes Stroker Trail esetleg!
Elixirt 50 körül lehet kapni akcióban, ez alatt az összeg alá jó lenne beférni.

Köszönöm a segítséget

én a stroker trailt bírtam, de az 575-höz képest sehol nincs .
s fékerõben sztem az elixir sem tud többet, csak kevésbé adagolható
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mongy ez a biztositoszeges dolog ubergagyi megoldas - en at is tettem a korabbi xt fekrol a csavart az slxre.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

nem tett bele biztositoszeget (csavart)?

eltort a biztositoszeg basszus

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Köszi, akkor ebbõl asszem az XT lesz. Még attól félek kicsit, hogy külföldi fórumokon olvastam, hogy az XT régebbi évjáratai (2010 elõttiek?) nem szeretik a hideget. Márpedig én idõnként a hóba is kimegyek. Hogyan lehet felismerni egy XT fékrõl az évjáratát? Ugyanis azt hiszem valami elfekvõ készlet utolsó darabja lehet, amit nekem felkínáltak.

az szerintem csak a legelso szeria lehetett (2008as amugy) - en 2010 elejen vettem az enyemet, siman jo volt -5 fokban.

kint lehet venni (asszem xtrhez valo pofakent) - ilyen gyorsan eszed? :D a tied is femes?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszi, akkor ebbõl asszem az XT lesz. Még attól félek kicsit, hogy külföldi fórumokon olvastam, hogy az XT régebbi évjáratai (2010 elõttiek?) nem szeretik a hideget. Márpedig én idõnként a hóba is kimegyek. Hogyan lehet felismerni egy XT fékrõl az évjáratát? Ugyanis azt hiszem valami elfekvõ készlet utolsó darabja lehet, amit nekem felkínáltak.

Új M666 SLX-t jól fogsz járni vele hidd el :)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás
az xt jól fog az avid (g3) tárcsákon. a tárcsa kényelmesen el fog a betétek között férni, mert az xt-nél a betétek a tárcsától távol vannak az avidhoz képest.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"