Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Formula RX (2011es) féket használok, szinte teljesen új, kb 500km van benne, elöl 180as hátul 160as tárcsával. Az utóbbi idõben olyan jelenséget tapasztalok vele, hogy ha dinamikusabban fékezek, vagy folyamatosan nagyobb erõvel kell lefelé fékezni, az egész fékrendszer beremeg és pont olyan brutális hangot ad az egész, mint amikor egy szénnel megrakott tehervonat vészfékez és még zúg is hozzá egy kicsit az egész. Totál olyan érzés, mint amikor az autó fékbetétje elkopik és vas a vason fékez. Elöl és hátul is csinálja, elõl a villát is berázza, hátul valószínûleg nem tud berázni semmit, csak hangot ad. Akkor jelentkezik, ha a fékkart jobban behúzom, kisebb erõhatással járó lassítófékezésnél nem. A fék gyárilag rajta volt a bringán (Cube), a jelenség ellenére fékerõ van, nem érzem levegõsnek, a tárcsa nem görbe. A vicc az, hogy a bringavétel elõtt kipróbáltam egy ilyen tesztgépet és teljesen ugyanezt produkálta, de nem foglalkoztam vele, mert az gondoltam, hogy azon már erõsen elhasználták a féket. Ezek szerint nem. Olvastam weben azt is, hogy a Formula RX nem egy csendes fék és nehéz beállítani, de ez már egy kicsit több annál szerintem. Tudnátok segíteni, tapasztaltatok már ilyet? Mivel kezdjem a próbálgatást? Tárcsa, vagy betétcsere? Beállításokkal már próbálkoztam, a tárcsa jól fut, nem nyomja el egyik oldalra sem, a felülete jól kopik, több ötletem nincs. Elõre is köszi a segítséget!
Hali
Barátomnak is ugyan ez a problémája.
Eddig adapter cserével tudtuk mérsékelni a jelenséget, de nem sokat nyertünk vele. Pont most írta barátom h megint ugyan olyan lett :S
Most azon vagyunk h teljesen szétszedjük kitakarítjuk, és majd reméljük lesz vmi.
Mi elsõnek próbálkoztunk betét, tárcsa cserével is, de semmi nem használt. Ha esetleg rájövünk a megoldásra kiírom ide.
Kitartás!