Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy Avid Juicy 5 tárcsaféket,de a féktestet a villához rögzítõ csavart nem kaptam meg.PM felfogatás.Milyen csavart kell vennem hozzá?
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
itt 666 slx, g3 tárcsákkal, kitûnõ.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Shimano tárcsafék (mondjuk SLX) a saját betétjével mennyire kedveli az Avid (clean sweep G2) tárcsákat?
Nagyon kacsingatok arra, hogy lecseréljem a Juicy 7-et, de ha nem muszáj, akkor tárcsákat nem bántanám.

785-ös XT van fémes Shimano betéttel és CleanSweep G3 tárcsával, nincs vele semmi baj.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Shimano tárcsafék (mondjuk SLX) a saját betétjével mennyire kedveli az Avid (clean sweep G2) tárcsákat?
Nagyon kacsingatok arra, hogy lecseréljem a Juicy 7-et, de ha nem muszáj, akkor tárcsákat nem bántanám.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Abszolult nem ér annyit. Nem ismerek senkit aki azt mondta volna hogy ezért vett volna xt-t
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
sziasztok!

mi a különbség az XT (m875) és az SLX (m675) fékkarok között. konkrétan magára a karra gondolok (6-os;7-es alkatrészek). a shimano oldalán lévõ robbantott ábrák alapján tök más a kettõ. van valamiféle különbség érzésben/mûködésben a kettõ között?

valamelyiket muszáj lesz megvennem, csak kérdés, hogy ér-e kb 15-18ezer ft-ot a nyomáspont állítás és a kisebb nüansznyi különbség?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mof for President!!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Márió.. vegyél már slx-et, vagy xt-t és felejtsd el a többi szart:)

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
Köszönöm!!
Utolsó...magura új fékei milyenek?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
bolti áron tuti nem vennék. elixirbõl R-t használtam, végülis nem volt rossz, de nem is volt különösebben jó. a gagyi gyári rögzítõcsavarok nagyon olcsó érzést keltettek, ami úgy tûnik, avid sajátosság.

ha komplett rendszer kell, inkább ezt:
Shimano Deore Disc Center Lock v+h Set Scheibenbremse BR-M596 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE
/a tárcsákat meg jól eladod, ha nem jó a CL rögzítés./

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
ez az elixir 3 nagyon lóbádzsit fék? mármint hogy gagyi is ?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ez nincs így, tárcsafüggõ, mindig rá rá van írva (ami a kezemben megfordult, volt rajta egy apró gravírozás), az Icetek-es XTR-ek esetében azt hiszem 1.85 mm, mivel utána már az alumíniumon fékezel. :)

Rosszul hiszed, 1.5mm a minimum. Shimano Bremsscheibe SM-RT98 Center Lock fr XTR - BIKE-COMPONENTS.DE

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A tárcsa vastagságát mérd le 1.3mm körül általában csere, a futott km nem releváns.

Ez nincs így, tárcsafüggõ, mindig rá rá van írva (ami a kezemben megfordult, volt rajta egy apró gravírozás), az Icetek-es XTR-ek esetében azt hiszem 1.85 mm, mivel utána már az alumíniumon fékezel. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hali! honnan tudom h a féktárcsa cserés már? jelenleg 2 db 160-as Hayes V6 tárcsám van. észrevettem h a fékfelület alsó részén szivárvány színû a tárcsa. Láttam már elégett tárcsát de az inkább barnás volt. Olaj nem lehet mert mechanikus fékem van. Bár cserét tervezek, mennyire valószínû h ez a tárcsa jó lesz egy új fékhez?? Ebbe fémes betét volt, mûködni fog esetleg mûgyantással is? Olyan 5000 km lehet benne....

A tárcsa vastagságát mérd le 1.3mm körül általában csere, a futott km nem releváns.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Melyik üzlet ez úgyis megyek hamarosan Ttb-ra megnézem magamnak azt az üzletet.
Netalán ez?
NADE BIKE?

Na-De Bike Bt., azaz. :)
Tatabánya, Béla király körtér 4.

Ha tényleg voltál/mész majd, számolj be a tapasztalataidról. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
merd le a vastagsagat. shimanonal 1.5mm a hatar, de asszem ra szoktak irni a tarcsara, hogy mennyi valojaban.

Blaster

Blaster

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hali! honnan tudom h a féktárcsa cserés már? jelenleg 2 db 160-as Hayes V6 tárcsám van. észrevettem h a fékfelület alsó részén szivárvány színû a tárcsa. Láttam már elégett tárcsát de az inkább barnás volt. Olaj nem lehet mert mechanikus fékem van. Bár cserét tervezek, mennyire valószínû h ez a tárcsa jó lesz egy új fékhez?? Ebbe fémes betét volt, mûködni fog esetleg mûgyantással is? Olyan 5000 km lehet benne....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Melyik üzlet ez úgyis megyek hamarosan Ttb-ra megnézem magamnak azt az üzletet.
Netalán ez?
NADE BIKE?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A boltosod egy barom. Az agya még mindig a kontrás parasztbringák és a patkófék szintjén áll, ott is fog maradni. Kerüld el messzire azt az embert ha tudod. Csak van egy normálisabb boltos ott Tatabányán !
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Promax DSK-907 hidraulikus tárcsafékkel kapcsolatban tud valaki egyértelmû választ adni a következõ a kérdésre? A biciklis váltig állítja, hogy azért lett levegõs a fékem, mert az meg lett cserélve. Lehetséges ez? Bal oldalt volt az elsõ, jobb oldalt a hátsó fék, gyárilag. A fékkarok egy az egyben meg lettek cserélve, a kábelekhez nem nyúltunk. Mellékesen megjegyezem, hogy szembõl nézve a kábelek most tûnnek rendezettnek.