Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
És ezen kívül mi köztük a különbség?
A képek azt tükrözik, amit eladásra szánnak? Csak mert akkor még kevésbé értem, a kép szerint mindegyikhez adják az esetleges fékcsõ rövidítés esetén szükséges fémtüskét, meg tömítõgyûrût, de az olcsóbbnál ezt mintha nem írnák.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
ugyanez, bordás pofával olcsóbb: Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - Werkstattverpackung - BIKE-COMPONENTS.DE
én is ilyet rendeltem, innen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
ez elég jó, szvsz
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

785-ös XT van fémes Shimano betéttel és CleanSweep G3 tárcsával, nincs vele semmi baj.

itt 666 slx, g3 tárcsákkal, kitûnõ.

Köszi fiúk, akkor már csak keresnem kell egy jóárasított szettet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy Avid Juicy 5 tárcsaféket,de a féktestet a villához rögzítõ csavart nem kaptam meg.PM felfogatás.Milyen csavart kell vennem hozzá?
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
itt 666 slx, g3 tárcsákkal, kitûnõ.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Shimano tárcsafék (mondjuk SLX) a saját betétjével mennyire kedveli az Avid (clean sweep G2) tárcsákat?
Nagyon kacsingatok arra, hogy lecseréljem a Juicy 7-et, de ha nem muszáj, akkor tárcsákat nem bántanám.

785-ös XT van fémes Shimano betéttel és CleanSweep G3 tárcsával, nincs vele semmi baj.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Shimano tárcsafék (mondjuk SLX) a saját betétjével mennyire kedveli az Avid (clean sweep G2) tárcsákat?
Nagyon kacsingatok arra, hogy lecseréljem a Juicy 7-et, de ha nem muszáj, akkor tárcsákat nem bántanám.

Trance

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Abszolult nem ér annyit. Nem ismerek senkit aki azt mondta volna hogy ezért vett volna xt-t
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
sziasztok!

mi a különbség az XT (m875) és az SLX (m675) fékkarok között. konkrétan magára a karra gondolok (6-os;7-es alkatrészek). a shimano oldalán lévõ robbantott ábrák alapján tök más a kettõ. van valamiféle különbség érzésben/mûködésben a kettõ között?

valamelyiket muszáj lesz megvennem, csak kérdés, hogy ér-e kb 15-18ezer ft-ot a nyomáspont állítás és a kisebb nüansznyi különbség?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mof for President!!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Márió.. vegyél már slx-et, vagy xt-t és felejtsd el a többi szart:)

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
Köszönöm!!
Utolsó...magura új fékei milyenek?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
bolti áron tuti nem vennék. elixirbõl R-t használtam, végülis nem volt rossz, de nem is volt különösebben jó. a gagyi gyári rögzítõcsavarok nagyon olcsó érzést keltettek, ami úgy tûnik, avid sajátosság.

ha komplett rendszer kell, inkább ezt:
Shimano Deore Disc Center Lock v+h Set Scheibenbremse BR-M596 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE
/a tárcsákat meg jól eladod, ha nem jó a CL rögzítés./

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
ez az elixir 3 nagyon lóbádzsit fék? mármint hogy gagyi is ?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ez nincs így, tárcsafüggõ, mindig rá rá van írva (ami a kezemben megfordult, volt rajta egy apró gravírozás), az Icetek-es XTR-ek esetében azt hiszem 1.85 mm, mivel utána már az alumíniumon fékezel. :)

Rosszul hiszed, 1.5mm a minimum. Shimano Bremsscheibe SM-RT98 Center Lock fr XTR - BIKE-COMPONENTS.DE

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A tárcsa vastagságát mérd le 1.3mm körül általában csere, a futott km nem releváns.

Ez nincs így, tárcsafüggõ, mindig rá rá van írva (ami a kezemben megfordult, volt rajta egy apró gravírozás), az Icetek-es XTR-ek esetében azt hiszem 1.85 mm, mivel utána már az alumíniumon fékezel. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hali! honnan tudom h a féktárcsa cserés már? jelenleg 2 db 160-as Hayes V6 tárcsám van. észrevettem h a fékfelület alsó részén szivárvány színû a tárcsa. Láttam már elégett tárcsát de az inkább barnás volt. Olaj nem lehet mert mechanikus fékem van. Bár cserét tervezek, mennyire valószínû h ez a tárcsa jó lesz egy új fékhez?? Ebbe fémes betét volt, mûködni fog esetleg mûgyantással is? Olyan 5000 km lehet benne....

A tárcsa vastagságát mérd le 1.3mm körül általában csere, a futott km nem releváns.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Melyik üzlet ez úgyis megyek hamarosan Ttb-ra megnézem magamnak azt az üzletet.
Netalán ez?
NADE BIKE?

Na-De Bike Bt., azaz. :)
Tatabánya, Béla király körtér 4.

Ha tényleg voltál/mész majd, számolj be a tapasztalataidról. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
merd le a vastagsagat. shimanonal 1.5mm a hatar, de asszem ra szoktak irni a tarcsara, hogy mennyi valojaban.