Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2006. March 19. - 08:13
Posted 2006. March 19. - 03:44
A kitben kapható fékek ugyanúgy szétszedhetõk, ugye?
Posted 2006. March 18. - 16:50
dignek ugyanigy ment tönkre a louise fr.
vehetett fékkart õ is....
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. March 18. - 16:20
én nem szarakodnék magura fékkarral, mert +pénz és nagy valószínûséggel megint el fog baszódni
shimano kar 7-8e talán ebikeon (persze +posta)
ha magurám lenne, én ezt csinálnám
Posted 2006. March 18. - 15:02
Posted 2006. March 18. - 14:58
mindneképpen hívd fel õket, így a legtisztább a dolog, és tudod is mire kell számítanod, ha a boltosoddal megrendeled a szükséges alkatrészt.
shimano fékkar azt hiszem egy 10-esbõl kijön, de erre nem vennék mérget.
Posted 2006. March 18. - 14:52
Posted 2006. March 18. - 14:47
Posted 2006. March 18. - 14:35
mellesleg megoldásként csak azt tudom ajánlani, hogy hívd fel a forgalmazót hétfõn, nekik rögtön tudniuk kell, meg is mondják kapható e, ha igen, akkor rendeltesd meg a bolttal, ha nem, akkor sajnos marad a fékkarcsere
www.mali.hu
Posted 2006. March 18. - 14:20
Az a problémám,hogy a szervizesek szerint azért fog trágya módon a fékem (Magura Louise FR) mert a fékkarban valami tömítés átereszt. Ök csak nagyon sokára tudják kideríteni lehet e szerezni hozzá újjat, vagy az egész kart cserélni kell. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Szerintetek lehet külön kapni tömítéseket, vagy kénytelen a szerencsétlen lúzer az egész fékkart cserélni egy ilyen miatt?
Posted 2006. March 16. - 21:06
de komolyan. csak annyi hogy letakarítsd a régi ráégett mocskot.
mondjuk a bullit sem épp merev, szal ez sem lehet gond...
beállítás, légtelenítés, letakarítás, és jó lesz.
Posted 2006. March 16. - 21:01
hát remélem sikerül
vázmervséggel lehet gond mert az ac segge nem tul merev
nem tom egy oylan triálos fékmerevítõ segítene-e rajta,meret ezen ugye még van vfék csonk.
teló csak nem csavarodik,elgé massziv darab
szal csak beállításra gondolok
ööö
nem lenne jobb ha forgásirányal merõlegesen csiszolnám,dörzsolném a tárcsát!?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. March 16. - 20:41
ezzel ugye lényegében leszedsz mindent róla, majd az új pofával rendesen összekopik. amúgy villán, vázon is múlik a fékerõ, a tárcsán is, és még rengeteg dolgon.
ileltve most vettem nemrég egy garnitúra "majdnem" új hayest, minimálisan jobban fog mint a régi, pedig abban is új pofa van.
Posted 2006. March 16. - 20:34
hát pedig igy csináltam én is...
tárcsa középen van,legalábbis abbol gonolom,hogy nem mozdul meg a tárcsa a fékkart behúzom.
levegõ mentes,persze addig meg sem kérdeztem volna,most is csak azért mert már nincs több ötletem hogy mi lehet a gebasz
ja és mien irányba dörzsoljem a tárcsaát!?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2006. March 16. - 20:31
párhuzamos legyen a pofa a tárcsától, egyenlõ távolságra mind2 odlalon, és levegõmentes fék.
ja és dörzspapírral a tárcsát durván csiszold meg, ezzel minden mocskot leszedve róla, mielött berakod az új pofát.
Posted 2006. March 16. - 20:12
gyári már van ebc meg még úton van,csak azért hogy hogy pakoljam be õket
így látatlanban,hogy kell beállítani a féket hogy kb maximális fékereje legyen!?
amig ki nem próbáltam kölök gépét,azt hittem hogy fog a fékem....
abban zöld ebc elöl,de még nem volt bekopva(bár azt GuMi szervizelte)
szal mire figyeljek beállítás közben!?
Posted 2006. March 16. - 20:05
(hátul zöld ebc van elöl pedig a gyári pofa)
mind2-t csak ajánlani tudom, de az ebc olcsóbb.
Posted 2006. March 16. - 12:25
elõre hátra meiket?!
Posted 2006. March 16. - 10:07
Nemtom mikor valósul meg, mert villát is kéne cserélni...ehh viszi a pénzt ez a drótszamár...
Posted 2006. March 16. - 09:33
40 grammal..../avid mbr ben mérve, deore bike-ban/A Sh!mano bmr525 mennyivel nehezebb az Avid bb7-hez képest? (komplett rendszer érdekelne, bovdennel, olajjal együtt)
Az avid szimpatikusabb (cc), de nemtom megfog e (85kg) ha kicsit leejtõzöm is néha...
de ahol az avid nem fog meg ott a deore sem....ha meg kevés tegyél elõre 7"-os tárcsát
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való