Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. március 22. - 15:53
Írta 2006. március 22. - 15:38
Mert ha a regi akkor elkepzelheto hogy a tulfolyonal elszivargott az olaj.
Egyebkent nyomaspont valtozas terheles pontosabban a nagy ho hatasara, illetve utana a lehules miatt szokott elofordulni. Szerintem vagy 50 oldalon keresztul irtak itt mar rola.
Ha nem is fog visszajonni a nyomaspont akkor valszeg elveszett az olaj az eterben. Ha visszajon akkor meg lehet keves van benne es ugy van beallitva a kar.Szerintem ez lesz a te eseted. A manual miatt gondolok erre, mivel en is tapasztaltam nine-nal hogy a fekkar bizonyos allasszogenel megvaltozik a nyomaspont. (es etleg meg levegos is lehet, csak te nem hiszed bar azt talan erezni mennyire koppannak a betetek a tarcsan)
Írta 2006. március 22. - 13:46
Ma manuál gyakorlás közbe egyik percõl a másikra elment a hátsó fékem. (hayes nine) Ha tövig húzom, akkor se fog semmit, csak egy lehelletnyit. Olaj folyásnakl nem láttam jelét, ilyen gyorsan meg csak nem tud föl levegõsödni. A pofák is a helyén vannak. mi lehet??
Írta 2006. március 20. - 19:49
- Mire akarod hasznalni (style)
- Elettartam (karbantarthatosag, idotallosag)
- Milyen szempontok fontosak (Fekero, suly, allithatosag, design stb)
- Mennyibe kerul (one million dollar brake;) )
Es a vegen jon a nehez resz, a kompromisszum, hogy melyiket adod fel a masikert:) Az egyenlet eredmenyekent pedig megkapod hogy melyik feket kell megvenned. Tenyleg, kene csinalni egy ilyen webes kerekpar/kerekparalkatresz osszerako/vasarlot, mint a pc-khez van a gepboltban
Írta 2006. március 19. - 22:41
tárcsa: Hayes V6 7.120
szóval ja.
csak még adapter. (meg piros kosár :-/)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. március 19. - 22:41
volt mindkettõ, és ha kihagyom, hogy az enyém eresztette az olajat, akkor is, a fékkar végén a visszahajlás nem elég nagy, lecsúszott az ujjam róla. mondjuk nekem nem is tetszik a böszme nagy fékkar.
nem lehet amugy nagy különbség se fékerõben, se adagolhatóságban, semmiben, szóval egyéni izlés dönt.
és thez, minden hibás juicy5-re tudok ugyanannyi hfx9 hibásat, szóval ezzel felesleges mindekit paráztatnod.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. március 19. - 22:37
tárcsa is bene van 27-ért ?a Hfx9-et ebike-al számolva 27 + adapter ~30e
az vonzóbbnak hangzik mint a 40 :-/ bár igaz, piros kosaras.
még alszok rá jó sokat
meg várom a további segítségeket
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. március 19. - 22:33
az vonzóbbnak hangzik mint a 40 :-/ bár igaz, piros kosaras.
még alszok rá jó sokat
meg várom a további segítségeket
Írta 2006. március 19. - 22:29
listában van a
HFX9
Juicy 5/7 ?
meg mondjuk a saint, mondjuk deore karral.
1hónapon belül bringán szeretném tudni a dolgot /márha nem jön közbe semmi/
azt jól érzem amúgy hogy csak az avidnak van 180as tárcsája, a többinek csak 160?
Hali L_L
Had javasoljam neked a Saint-et. Én már kb 2 éve használom és nagyon szeretem.
Elõnyei: Irgalmatlan fékerõ.
Nagyon jól adagolható.
Könnyen beállítható.
Könnyen beszerezhetõ hozzá mindenféle pótalkatrész.
Hátránya az szvsz nincs, és kb 40-bõl, még bolti árakon is kihozható.
Jó válogatást.
Bár a fenti listán szereplõk közül egyikkel sem jársz rosszul.
Ja fentebb irtad h. nem nagyon bízol meg a hidraulikus cuccokban.
Nos ezzel én is így VOLTAM. Ha meglesz a féked neked is biztos megváltozik a véleményed.
Holla
Írta 2006. március 19. - 22:22
nekem viszont a hayesra csak a saint az alternatíva, idõvel lesz egy garnitúra, és majd eldõl melyiket szeretem jobban.
veló már nem árul féket tárcsával, se adapterrel.
fék van összeépítve, alkatrészenként, de egyik szettben sincs benne a tárcsa.
ezeket utólag kell megvenni, mellette, pont ilyen indokból
választható mekkora tárcsával legyen, mindig van is készleten, így csak rá kell bökni egyre, és rögtön akkora lesz amekkora a kivánt méret.
Írta 2006. március 19. - 22:22
azt jól érzem amúgy hogy csak az avidnak van 180as tárcsája, a többinek csak 160?
már mindenkinek van mindegyik, más kérdés hogy 7"-os hayest egyelõre max akkor kapsz ha pl konárol leesik, és nem tom a velo hozott e már 7"os shimanot
Írta 2006. március 19. - 22:20
Egy ismi gépén hátul 160as BB5öt meghúzkodtam és hát (számomra) adagolhatatlanul harapott. besûtni hátsót meg csak nem..
öszinte leszek. ha a "pofát" nézem, akkor a juicy bejövös.
/egyelõre csak a kinézetet és az árat tudom nézni, mert szerencsém egyikhez se volt még, de majd körbenézek ismerõsi körben kiét lehet meghúzkoni ;)/
Írta 2006. március 19. - 22:12
saint is nagyon jó! és jó áron ki lehet hozni a bringára.
errõl kérdezd zollét, õ használ ilyet.
Írta 2006. március 19. - 22:10
LL,igazábol jól fogsz járni bármivel,de a helyedben vagy ugyanolyan féket tennék elõre mint hátra,vagy ha ragaszkodsz ahoz,akkor ne vedd meg az elsõ fékem,csak a hátsót!
Igen én is egyformát szeretnék, /halálom az asszimetria/ de valahogy annyira asszem nem vált be a BBDB. (legalábbis nemtudom mihez viszonyítani, tehát most ezért probálnék mást. /hogy mi is az az olajos feeling./
ha ez a másik beválik, akkor majd az kerül elõre is.
használtba valahogy továbbra se gondolkodnék, ez amolyan megmagyarázhatatlan dolog de nem. Az ilyen "finom" dolgoknál, mint fék, villa.. ezeknél szeretem ha "új-szagos" a cucc. /azért nincs még elvetve teljesen a féked./
listában van a
HFX9
Juicy 5/7 ?
meg mondjuk a saint, mondjuk deore karral.
1hónapon belül bringán szeretném tudni a dolgot /márha nem jön közbe semmi/
Írta 2006. március 19. - 21:51
mag nyergem van hátul, hfx 9 karral, és azonos fékerõvel rendelkezik mint az elsõ nine.
na de ebbõl elég:)
Írta 2006. március 19. - 21:50
+mintha eccer azt olvastam volna hogy a mag nem is ugyanott készül, és kisebb tûréshatárokkal /magyarul precízebben/akkor nem tudom miért kéne a mag-ot rakni a listába:) hisz fékerõ azonos, fékkar kicsit különözik, 1 csavarban, meg elvileg anyagában.
1 ébként nehezebb/a mag/ ...../legalábbis ha a hfx9-et jól mérték/
Írta 2006. március 19. - 21:47
Írta 2006. március 19. - 21:46
fékkar más csak, az emg nem számít
csak a súlyban jelentkezik
Írta 2006. március 19. - 21:39
Írta 2006. március 19. - 21:37
de az tuti, h nem döntenék ez alapján
meg akkor miért nem már mag, ha hayes... azt lenne ildomos a gustav ellen küldeni
ll: végy magot, jó fék, drága, de ha néha törõdni is kell vele, hosszútávú barátod lesz és talán 2 éve vettem az elsõ magomat, azóta is megvan, pedig minden más lecserélõdött, nem is egyszer..