Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem jó ötet a wd40, vagy bármi más, mondjuk csavarlazitó spray. biztos s ok állás alatt kicsit összeszorult.
a fékpofákat mindenképpen tedd el messzire, és mielõtt visszarakod, a féknyerget takaritsd meg szárazra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Tegnap érkezett meg az Avid BB7em, a gáz az vele, h. a fix oldal állító csavarja, az a nagy piros tekerentyû nem akar megmozdulni, pedig jó irányba akarnám tekerni. Mi a teendõ? Fékpofákat kiszedtem, hátha látni az okot, de nem lettem okosabb. Egy 5letet már hallottam, h. pofa kiszed, és fújjam be WD-40-nel az egészet... Ez nem hangzik túl jól, biztos van valami elegánsabb módszer is, vagy nem???:confused:

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

nem hiszem, hogy egy xtr fék 160-as tárcsával kinyírna egy teleszkópot. ha xtr féket veszel, azt nem egy suntour telóre fogod feltenni, hanem egy minõségi telóra.
1. a teleszkóp tervezésénél biztosan belekalkulálták ezt is, ugyhogy szerintem nem lehet vele probléma
2. az egyértelmû hogy a tárcsafék más erõhatásnak teszi ki a telót mint egy v-fék, de szerintem elõbb fogod lecserélni a teleszkópot, minthogy a tárcsafék következtében bármi rendellenesség fellépjen.

Jaja. Jelenleg DUKE van benne, nem a leggyengébb ugyebár, nem spórolták ki az anyagot... És majd még talán idén jön bele új, de az így is ugy is csak Reba lesz, ami azért szintén tekintélyes kidolgozás szerintem... Kösz az infót, megnyugtattatok! :D

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Szerintem a mai vázaknak és villáknak meg sem kottyan a tárcsafék, legfeljebb a 8"-os állat módjára használva, de gondolom te nem olyat akarsz mert írtad XTR lesz.
Szerintem ezen nem kell parázni. Tárcsafék rlz!!!!

nem hiszem, hogy egy xtr fék 160-as tárcsával kinyírna egy teleszkópot. ha xtr féket veszel, azt nem egy suntour telóre fogod feltenni, hanem egy minõségi telóra.
1. a teleszkóp tervezésénél biztosan belekalkulálták ezt is, ugyhogy szerintem nem lehet vele probléma
2. az egyértelmû hogy a tárcsafék más erõhatásnak teszi ki a telót mint egy v-fék, de szerintem elõbb fogod lecserélni a teleszkópot, minthogy a tárcsafék következtében bármi rendellenesség fellépjen.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Szerintem a mai vázaknak és villáknak meg sem kottyan a tárcsafék Tárcsafék rlz!!!!

Hát nem tudom, azért nekem a 160-as tárcsával a Juicy rendesen csavargatja a 28-as becsuszokat, ugyhogy szerintem a tárcsához azért minima javallot 1 30-as becsuszó. Én is ha lesz pénzem cserélem a telot (Pilot) és megy rá a nagyobb (185-ös) tárcsa.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Halihó!

lenne egy kérdésem. mióta biciklizek, mindig v-féket használtam. most lehetõség adódott tárcsafék-vételre. kerékpárosboltban is dolgozok néha, ugyhogy miért jó - miért nem jó vonalon tájékozott vagyok... A kérdésem arra vonatkozna, hogy a vázra illetve a villára gyakorolt hatása után érdeklõdnék! Lehetõleg tapasztalatokat mondjatok, az általános igazsággal; hogy valamilyen szinten kinyírja, azzal tisztában vagyok. Tehát tapasztalatokat várnék... Elõre is köszi! (amugy xtr-rõl van/lenne szó, és xc/maraton - versenyfelhasználás mellett, +edzés is...)

Szerintem a mai vázaknak és villáknak meg sem kottyan a tárcsafék, legfeljebb a 8"-os állat módjára használva, de gondolom te nem olyat akarsz mert írtad XTR lesz.
Szerintem ezen nem kell parázni. Tárcsafék rlz!!!!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Halihó!

lenne egy kérdésem. mióta biciklizek, mindig v-féket használtam. most lehetõség adódott tárcsafék-vételre. kerékpárosboltban is dolgozok néha, ugyhogy miért jó - miért nem jó vonalon tájékozott vagyok... A kérdésem arra vonatkozna, hogy a vázra illetve a villára gyakorolt hatása után érdeklõdnék! Lehetõleg tapasztalatokat mondjatok, az általános igazsággal; hogy valamilyen szinten kinyírja, azzal tisztában vagyok. Tehát tapasztalatokat várnék... Elõre is köszi! (amugy xtr-rõl van/lenne szó, és xc/maraton - versenyfelhasználás mellett, +edzés is...)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, shimano xt 4 dugattyús tárcsaféknél az egyik oldalon jobban kint vannak a dugattyúk, mint a másikon. Próbáltam vissza tolni, de mindíg azt az oldalt nyomja ki jobban. Kinek van ötlete?

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

OFF
_Brezo_ szép a Pitbullod...nem ezt hirdetted aprón?
ON

Hát igen.. volt.. elkelt, most a KTM lett helyette. Kipróbálok más stílust is.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Bocs.

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Állítsd be a féknyereg helyzetét :) ...
Vagy ha gyorsszárat használsz, akkor állítgathatod naponta -akkor is hozzá fog érni.
Elsõ körben próbáld meg aztat h meglazítod a gyorsszárat, megigazgatod a kereket, aztán visszazárod.
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

hermit

hermit

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hali,

Magura Julie-val van valakinek tapasztalata? Az elsõ évben még semmi bajom nem volt vele, mostanában pedig egyfolytában hozzáér a fékbetét a tárcsához. Van -e megoldás?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha még megvan a számla, vidd vissza. ha nincsen, akkor is érdemes megpróbálni, hisz ez inkább gyártási hiba. mint felhasználásból eredõ gond.
valószinüleg a dugattyút tömítõ karmantyú adta meg magát valamely oknál fogva.

vtecracer

vtecracer

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok.
Az a helyzet hogy tavaly nyáron vettem egy zsír új Shimano BR-M525 ös fekete deore féket. Feltettem, miután bekopott fogott is mint az állat. de most kb 3 hónapja az van hogy folyamatosan elmegy belõle a fékerõ. miután megtisztítom a tárcsát és a betéteket fog viszonylag jól egypár napig, utána megint elmegy a fékerõ. Nem tudtam elképzelni mi lehet a gáz, azonban egyik nap észrevettem hogy olajos az egyik betét hátulja. Pedig szinte zsir uj fék, kb 500km-t mentem vele idáig. Mit lehet ezzel kezdeni? szétszedni és ujra összerakni? mi lehet vele a gáz? mindig tisztán tartottam, 2 maratont mentem vele összesen. Kezd elegem lenni ezekbõl az olajos fékekbõl. Elõtte volt egy Sram9,0-ám az annyira szar volt hogy eladtam, nem találtam hozzá egyszerûen alkatrészt.Aztán vettem ezt a szart abban bizva hogy idáig minden Shimano cucc bevált..

Kicsa

Kicsa

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Hát köszi szépen...megpróbálom akkor elõször barátságosabb megoldásokkal,de sajna lehet h csak a hajtogatás marad...köszi szépen mindenkinek...
OFF
_Brezo_ szép a Pitbullod...nem ezt hirdetted aprón?
ON

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Próbáld azért újra felfogatni a tárcsát is, ahoyg kell... szépen keresztbe finoman meghúzogatni, majd megint keresztbe rendesen meghúzni! És persze elõtte meg rendesen megtisztogatni! Aztán vasalgasd ésutoljárahajlítgasd! Nézdd meg hoyg az adapter és a féktest jól meg vannak-e húzva, mert trialban blokkol ugye akerék és azért hajlik a féktest rajta a hohyg fogja a tárcsát és elhajlítja. Menet közben ilyen baj nincs, de trialban elõfordulhat.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 posts
Okké kössz!!
hétfõn viszem szervizbe remélem ezt is megoldják az avidom is elköpte magát eccer és akkor is kicserélték v megcsinálták /ezt már nemtom/... nah mind1 a fékkaron egy karc sincs se esés se egyéb miatt uh sztem esésre nem nagyon tudják fogni ... meg sztem egy aszfalton való kicsuszástól nem kéne meghalnia fõleg nem egy ien nudlitól ahol lesem ért meg oda sem ütõdött...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
arra utalt rob, hogy ha a fékkar vagy féknyereg mellett tört meg a csõ, akkor csak ~ pár centit levágnak, új roppantógyûrût tesznek rá, becsavarják, és újra feltöltik olajjal.
ilyenre nem nagyon szokott lenni garancia. legalábbis egy csövön az sem látszik ha sérüléssel jött szét.
próbálkozz be a szervízben, de csak ésszel, hisz ezt nem kell elvállalnia senkinek. ha meg esés után történt akkor kérdés sincsen.
fékkarnál hol engedte el? mármint akkor láttad hogy hol, hisz írod. a légtelenítõlyukacskánál megvan még a kis pöcök? az is kikerülhetett, és akkor kinyomja ott is az olajat. nézd át a féket, és vidd el szervízbe.
(amúgy se bowden se bowdenház nincs egy olajos féken:))

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 posts
OKS kössz
de nem bowdennél hanem a fékkarnál engedte el! vagyis spriccolta el de távol volt a bowdentõl 1ébként nem lehhet h a tulfolyónál van vmi gond mert megtekeredett v kéccer de mondom a fék sem és a fékkar sem ért le szval azt nem mondhtaják h esésbõl mert egy karc sincs az egész rendszeren.... igy utés nem is érte nem is érhette szval arra gondolok ahogy megtekeredett a bowdenház vhogy ez az olajnak nem teccet és tlu folyt a tulfolyón és ezért kiköpte a fékkkarnál v ez hülyeség ebben nem vagyok vmi profi.....:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
eltört a fékcsõ valahol, nem?
esésre nincs garancia amugy... ha szerencséd van, kicsit vágnak a csõbõl, veszel egy uj roppantógyûrût, meg egy uj csavart a fékkarba, ujralégtelenitik és kész is van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.