Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Na az a xar hátsó hayes fékem megint csõdbe ment. megint tövig húzom, és alig fog... a vezeték nem törött meg sehol. olaj se távozott, és a csavar se tekeredett ki. akkor most mi is van?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem is van házi tárcsám, nem is egy.
nem fog rajta a fék.
és nem lehet sikköszörülni, mert ha rozsdamentesbõl vágod, akkor nem fogja a mágnesasztal, ha nem rozsdamentesbõl, akkor meg lágy az acél mint állat, és melegedésre chips lesz belõle.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nem érdemes házilag tárcsát csinálni, csak dísznek jó

nem fog fogni rajta a fék, sokan próbálkoztak már itt a fórumosok közül is
Autist Team:)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Sztem se. Viszont a jobb tárcsák kovácsoltak és gondolom meg is vannak edzve.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudjátok-e, hogy milyen anyagból vannak a féktárcsák? Sima rozsdamentes acél, vagy valami extra? köszi

Nem rozsdamentes.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tudjátok-e, hogy milyen anyagból vannak a féktárcsák? Sima rozsdamentes acél, vagy valami extra? köszi

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Én addig tekertem be, amíg a kulcsal bírtam. És akkor elvileg rendesen felfekszik a takaró csõ is.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Új tárcsafék összerakásakor (XT) mennyire kell a csõcsavart a karba beletekerni? A menetes részbõl mennyi látszódhat? Vagy koppra bele kell hajtani? Már elég nehezen megy, de ha rátolom a takaró gumicsövet, az még nem fekszik fel teljesen a fékkaron.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nem könnyebb a v fék? én eddig úgy tudtam, de lehet h tévedek.

nem feltétlen szignifikáns a különbség...pl egy hope mono mini az emlitett 140 es tárcsával hátra, alig több 700 g-nál, a magura marta sl 660 /szett/ vmik formula még könyebb......egy átlag vfék karokkal bovdennel is +van 600 /xt pl még több is ha jól emléxem/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

avidbol nemvolt iylen pici tárcsa?
Aprót nem nézted?

Én nem emlékszem. Mondjuk ez semmit nem jelent. Elvileg a Formulának és a Hopenak van 140-ese.
Persze hogy néztem...itt az új bringa, és nem tudok menni vele, mert szívok a fékkel...ha holnap nem találok itthon, megrendelem németbõl/angolból.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
avidbol nemvolt iylen pici tárcsa?
Aprót nem nézted?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

gyakorlatban itthon nem elérhetõ.

A 140-es tárcsa sem...:cry:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mintha a magurának lenne ilyenje, Lor nagy spíler ebben, mintha talált volna ilyet. szóval létezik papiron, gyakorlatban itthon nem elérhetõ.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

de a 4ik pontban szereplõ adapter itthon nincs is, így marad a 140. tökéletes lesz.

Miért, külföldön létezik? Egyébként szerintem is bõven elég lesz...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de a 4ik pontban szereplõ adapter itthon nincs is, így marad a 140. tökéletes lesz.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

140es tárcsának mi értelme? annál már egy jó vfék is erõsebb, nem?

:no:
1.) Nincs V-fék tüske a vázon.
2.)Annó megfogadtam, hogy ha lesz össztelósom, akkor csak a tárcsa játszik.
3.) 60 kg vagyok, XC-maraton felhasználásra bõven elég hátra a 140-es.
4.) Bagóért jutottam hozzá 2 db régi XT tárcsafékhez (újonnan), de mind a kettõ elsõ féktest...hátra az csak 140-eshez jó.
De ha valaki csinál nekem IS-IS 160-180-as adaptert, akkor felraknék 160-ast hátra is...és megköszönném jól...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és ha nem csak a súly számít? nem mindig 1 véglet van csak. problémamentesebb mint egy V. idõjárás, etc.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nem könnyebb a v fék? én eddig úgy tudtam, de lehet h tévedek.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
cc-re szokták volt alkalmazni. könnyû, és pont jól fog.
amúgy HOPE.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
140es tárcsának mi értelme? annál már egy jó vfék is erõsebb, nem?