Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. május 14. - 22:32
milyen fék?
ha bowdenes deore, vagy alivio, akkor nem fog felmenni egyszerüen. amúgy egy adapter 2-5 ezer ft.
ha bowdenes deore, vagy alivio, akkor nem fog felmenni egyszerüen. amúgy egy adapter 2-5 ezer ft.
Írta 2006. május 14. - 22:30
Hahó
az lenne a problem hogy vettem egy manitou six telót
és van egy mech tárcsafékem hozzá.
milyen adaptert kéne vennem és hol és kb mennyibe fog kerülni?
PLS HELP ME!
az lenne a problem hogy vettem egy manitou six telót
és van egy mech tárcsafékem hozzá.
milyen adaptert kéne vennem és hol és kb mennyibe fog kerülni?
PLS HELP ME!
Írta 2006. május 14. - 21:34
Mivel lehet leszedni a menetrögzítõt? Bekentem a csavart, de juthatott máshova is, mert nem jön vissza a fékkar rendesen (Hayes Sole). Mit csináljak vele?
Neked is belassult a fékkar visszajöveteli ideje?
Írta 2006. május 14. - 21:03
Mivel lehet leszedni a menetrögzítõt? Bekentem a csavart, de juthatott máshova is, mert nem jön vissza a fékkar rendesen (Hayes Sole). Mit csináljak vele?
Írta 2006. május 14. - 17:05
nem éri meg. maximum ugyanolyan teljesitménye lehet.Szerintetek egy Avid BB5-öt megéri lecserélni egy Hayes Sole-ra?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 14. - 13:31
nemSzerintetek egy Avid BB5-öt megéri lecserélni egy Hayes Sole-ra?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 14. - 13:30
Írta 2006. május 13. - 23:15
simán a shimano roppantúgyürüjével kell összeroppantani a rendszert, és fel is került a shimano kar. bevált szokás, bármelyik magura féknél, fõleg triálbringákon láttam eddig.
Írta 2006. május 13. - 23:11
Thx a jótanácsokat, de az este lusta voltam 1000hozzászólást elolvasni, de a magura oldalán találtam leírást kb 6mp alatt meg shimanohoz 10mp alatt:)
Amúgy olvastam olyat, hogy Magura Julie tféknek a karját és csövét shimanora cserélték és elég jó fékhatást értek el vele(mivel köztudottan a julie fékkarja recseg-ropog, könnyen törik-mûanyag meg stb...) mert a shimanonak kisebb is a munkahengerje a karban(elvileg), így nagyobb erõvel tudja a fékpofákat préselni és a csõcsere, mert ez sima csõbeütéses rögzítés és ha melegszik, nem a legszerencsésebb. Amúgy én is azt vettem észre, hogy fog ez azért, csak nem elég 1 újjal húzni :S
Amúgy olvastam olyat, hogy Magura Julie tféknek a karját és csövét shimanora cserélték és elég jó fékhatást értek el vele(mivel köztudottan a julie fékkarja recseg-ropog, könnyen törik-mûanyag meg stb...) mert a shimanonak kisebb is a munkahengerje a karban(elvileg), így nagyobb erõvel tudja a fékpofákat préselni és a csõcsere, mert ez sima csõbeütéses rögzítés és ha melegszik, nem a legszerencsésebb. Amúgy én is azt vettem észre, hogy fog ez azért, csak nem elég 1 újjal húzni :S
Írta 2006. május 13. - 14:50
keresõ is egy jó megoldás ám, rákeresel pár lehetséges szóra pl: légtelenítés + hayes + buborék oszt kiad egy rakás postot, mivel ezt a viszonyt legalább 8szor írtam már le ide az elmúlt 1 évben:) és nem csak én:)
érdemesebb, hisz lehet most nincs netközelben aki épp szívesen legépelné újra a menetet.
érdemesebb, hisz lehet most nincs netközelben aki épp szívesen legépelné újra a menetet.
Írta 2006. május 13. - 13:34
nemtom szerintem a fórum arra való h vissza lehessen olvasni ha nem tud az ember valamit
pl én is egy adott topicot elolvasok és csak utána szólok hozzá
on
pl én is egy adott topicot elolvasok és csak utána szólok hozzá
on
Írta 2006. május 13. - 11:44
Köszi! Csak nem akartam xxxxxxx oldalt visszaolvasni feleslegesen, nem volt rá idõm!
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 13. - 09:01
Ajánlom a gyártó weblapját, vagy olvass vissza pont egy hetet! Egy hete kérdeztem én is és thez nagyon kedvesen elmagyarázta a hayes-emhez!
#831-es hsz-emben kérdeztem...
#831-es hsz-emben kérdeztem...
Írta 2006. május 13. - 08:36
Bikemagban is vót mán hogy köll csinálni.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2006. május 13. - 06:58
Írta 2006. május 13. - 02:10
Egy tárcsaféket olajjal feltölteni és légteleníteni hogy kell? Egy alapvetõ leírást találhatok valahol, vagy valami linket? Hasonló mint a Magura HS33-hoz(olajos felnifék, mert ilyet már csináltam párszor, de a tárcsafék nem tudom hogy hogy van)?
Írta 2006. május 12. - 20:49
változó állag, és vastagság.
RMC: az m7 alatt átmenõ úton van, Tams meg tudja adni a címet, mert járatos a mellette levõ KTM-ben.
RMC: az m7 alatt átmenõ úton van, Tams meg tudja adni a címet, mert járatos a mellette levõ KTM-ben.
Írta 2006. május 12. - 20:39
normális, h a gúgli ill. a különféle szaknévsorok összes linkje Herr Róna Tamáshoz vezet? (és rajta kívül nem van más )
akkor már leírhatod a törökbálinti címét is, az sincs sokkal messzebb, meg nem adtam fel a reményt, h a BBB katalógusában szereplõ betét KAPHATÓ felénk és hiába tér el a képen lévõ az enyémtõl, jó lesz a sínbe.
noch was
ferodoloztatás címen csak egyféle bevonatot kaphatok, ami kb. a "fémes" pofának felel meg a kerós betétek között?
akkor már leírhatod a törökbálinti címét is, az sincs sokkal messzebb, meg nem adtam fel a reményt, h a BBB katalógusában szereplõ betét KAPHATÓ felénk és hiába tér el a képen lévõ az enyémtõl, jó lesz a sínbe.
noch was
ferodoloztatás címen csak egyféle bevonatot kaphatok, ami kb. a "fémes" pofának felel meg a kerós betétek között?
Írta 2006. május 12. - 19:42
google, ferodoloztatás:)
van törökbálinton is egy cím(RMC), de inkább maradj a gyárinál, az a biztos.
van törökbálinton is egy cím(RMC), de inkább maradj a gyárinál, az a biztos.