Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

nem, neked a forditottja kellene, mert a villa pm-es és a fék is-es.
amugy ha van pm villára való is adapter, akkor talán hayesben, és 3700/db áron.

a képen látható fék anélkül a fekete adapter nélkül menne fel a manitou villára.

ez egy hayes adapter.
ilyenre gondolsz?

Feltöltött kép

bár lehet hogy ez is fordított

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem, neked a forditottja kellene, mert a villa pm-es és a fék is-es.
amugy ha van pm villára való is adapter, akkor talán hayesben, és 3700/db áron.

a képen látható fék anélkül a fekete adapter nélkül menne fel a manitou villára.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

ez a fék csak nagyobb tárcsával menne fel manitou villára. de csak a tárcsa többe lenne mint egy jó bowdenes 160as tárcsával....

ez tuti?
most akkor vehetek új féket????

wááá Feltöltött kép

ami ezen a féken van adapter az elvileg jó lenne nekem nem?
biztos lehet ilyet - vagy ehhez hasonlót - külön is kapni...
Feltöltött kép

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez a fék csak nagyobb tárcsával menne fel manitou villára. de csak a tárcsa többe lenne mint egy jó bowdenes 160as tárcsával....

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

thez: a pm nem 51mm, az 74mm, az is van 51-re

igazság. megint ittvan elöttem és nem mértem le:):) pedig a vonalzó is megvan még:o

Esélytelen történet. IS to PM adapter nincs 160asban forgalomban itthon. és majdnem annyiba kerülne az adapter ha tudnál hozatni, mint egy használt bowdenes deore, vagy hasonló kaliberü egész jól fogó tárcsafék.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
szal így néz ki a dolog

Feltöltött kép

Feltöltött kép

és a tárcsa 160-as

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

igazság szerint ez egy gagyi bowdenes asses nevû cucc, alapfelszereltség volt a bringához és nem akarom lecserélni mert amire nekem kell a bicó arra teljesen jó.

szal mérjem meg a tárcsaszélességet az már elég info ahhoz hogy jó "PM" adaptert vegyek?

szélességet felesleges mérni, inkább átmérõt, de az meg 99.99% hogy 160/165 mm szóval bemész egy boltba, kérsz is-pm adaptert (is mint international standard, az van a fékeden remélhetõleg, pm meg postmount, az meg a villádon van) és viszed magaddal a féknyerget, és már ott a boltban megpróbálod, hogy egyáltalán felmegy-e magára a nyeregre. (a villára passzolni fog, az biztos)
mielõtt azt mondod a boltosnak, hogy is-pm adapter kellene, megmondod, hogy manitou villára kell, igy tudja majd, hogy a pm a villán van, az is meg a fékeden. legalábbis remélem hogy tudja, ha nem, akkor ne menj oda többet....

thez: a pm nem 51mm, az 74mm, az is van 51-re

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha PM-es a fék(kétlem) azaz a tengelyre merõleges csavarok rögzítik a féktestet a villára a csavarok, és 51 mm ezek távolsága egymástól, és 160as a tárcsa, akko nem kell adapter.
de túl sok midnennek kell egyeznie:)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Semmi többet nemtok elmondani, valszeg 160as a tárcsa. Kérdés mekkora support van hozzá, de ahogy belegondolok nem lesz egyszerû. :(

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
igazság szerint ez egy gagyi bowdenes asses nevû cucc, alapfelszereltség volt a bringához és nem akarom lecserélni mert amire nekem kell a bicó arra teljesen jó.

szal mérjem meg a tárcsaszélességet az már elég info ahhoz hogy jó "PM" adaptert vegyek?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Hahó

az lenne a problem hogy vettem egy manitou six telót
és van egy mech tárcsafékem hozzá.

milyen adaptert kéne vennem és hol és kb mennyibe fog kerülni?

PLS HELP ME!

A fék típusának megfelelõ adaptert lehet/kell venni PM (post mount - Manitou) típusút figyelembe véve a tárcsa méretét. PM fékekkel (avid; hayes) rögtön kompatibilis.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
milyen fék?
ha bowdenes deore, vagy alivio, akkor nem fog felmenni egyszerüen. amúgy egy adapter 2-5 ezer ft.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
Hahó

az lenne a problem hogy vettem egy manitou six telót
és van egy mech tárcsafékem hozzá.

milyen adaptert kéne vennem és hol és kb mennyibe fog kerülni?

PLS HELP ME!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Mivel lehet leszedni a menetrögzítõt? Bekentem a csavart, de juthatott máshova is, mert nem jön vissza a fékkar rendesen (Hayes Sole). Mit csináljak vele?

Neked is belassult a fékkar visszajöveteli ideje?

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Mivel lehet leszedni a menetrögzítõt? Bekentem a csavart, de juthatott máshova is, mert nem jön vissza a fékkar rendesen (Hayes Sole). Mit csináljak vele?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szerintetek egy Avid BB5-öt megéri lecserélni egy Hayes Sole-ra?

nem éri meg. maximum ugyanolyan teljesitménye lehet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

peter22

peter22

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
simán a shimano roppantúgyürüjével kell összeroppantani a rendszert, és fel is került a shimano kar. bevált szokás, bármelyik magura féknél, fõleg triálbringákon láttam eddig.