Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én szerintem a gyári tárcsával használom és tökéletesen fog
most van a nagykerben úgytudom, pár napja láttam is bent.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
csak normális (cleansweep) tárcsával kell használni
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a juicy5 tényleg elég jó az árához képest.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Thanks!

Szal maradjak Juicy 5-nál.
Az a baj azt hallottam nincs a negykerekben.
Legalábbis itt a boltban nemrég azt mondták.
Ilyen kelendõ?Ilyen jó?
Vagy akkor már vegyek Seven-t?:)
Az más sok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
volt formulám, érdekes volt.
tul sokat kellett huzni a karon, hogy fogjon, ha meg kintebb állítottam a kart, nem értem el az ujjammal...
tultölteni kellett volna, de otthon egyáltalán nem szervizelhetõ, mert speciálalkatrész kell hozzá. (pedig nem ijjedek meg egy fék szétszedésétõl)
louise freeride: olyan, ahogy mondják - ha kifogod, tökéletes, ha nem, akkor csak a sz*pás van vele, ereszti az olajat a fékkarnál, vándorol a nyomáspont, blabla.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és kukkázhatod a legkisebb karmantyú tönkremenése esetén is.

avidban kellemesen csalódtam, remélem problémamentes lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
a lujza fr amúgy atom kurva jó fék, csak ki kell fogni szerencsével, -nekem pl nem sikerült, de ismerek olyat aki ikinek igen - mert ha nem sikerül akkor 7ente légtelenítheted, meg töltögetheted utána az olajat...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
az elsõ. a többi problémásabb, és alkatrészellátása 0, azaz nulla

m,ost tesztelek egy juicy 5öt, elején nem fogott semmit, de már harap, meglepõen.

a kis csavar pedig a fékkartávolságállító. semmire sincs hatással csak a fékkar távolságára a markolattól.

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Sziasztok!

Tárcsaféket cserélek.
Tud vki véleményt mondani ezekrõl:
-Avid Juicy 5
-Magura Louise Fr
-Formula Extreme?
Köszi

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

_daci_ karbantartastol milyen szinten felsz? Mondjuk eves szinten 1x?
Mert akkor vehetsz hidrosat. Persze ha nagyon tolod, es sokat esel akkor erdemes gondolkodni :)

mivel kezdõ vagyok és mostanában állandóan esek, ezért félek h hamar megsérül.
a bowdenházam a mostani v féknél is elég sérült már.
ezért akarok egyszerû strapabíró cuccokat, majdha már feljutottam arra a szintre h nem esek annyit, akkor jöhetnek az igényes cuccok.
igazából nekem a sérült bowdenházzal sincs gondom, azért azt lehet használni egy ideig. meg az is számít h a bowdeneset magam is meg tudom csinálni, az olajosat meg még nem.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Hayes Sole.
Elsõ fék. Beállítom, ahogy nekem tökéletes, jó helyen fog a fékkar, minden klafa. Lerakom a bringát, 3 napig hozzá se nyúlok, mert nem vagyok itthon, hazajövök, próbaképpen behúzom a fékkart, majdnem markolatig bejön. Megfogom a túlfolyó elejét, ahol a légtelenítõszelep van: kicsit olajos. Keresek további olajnyomokat a bringán és alatta - semmi. Ez hogy lehet? Az a pár csepp olaj nem okozhat ekkora nyomáspont különbséget, bár azt se látom tisztán, hogy egyáltalán ott hogyan ereszthet a rendszer. SOMEBODY HELP!!!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

csak félek a hidróstól h sok a macera, ha elesek, nagy kár keletkezhet.

sosem lendülünk túl ezen a "mi van ha elszakad a hidrócsõ" szövegen ? ha elesel, és akkorát burulsz, hogy elszakad a csõ, szerintem a bowdenes féknél ha maga a bowden nem is, de a bowdenház biztos, hogy megsérül. És akkor porosodik, stb... Szóval csere. Nem tartom valószínûnek, hogy sokkal bonyolultabb lenne kicserélni egy hidrócsövet, mint egy bowdent bowdenházastól. Továbbá a fékolaj ( DOT-ra gondolok ), szerintem olcsóbb arányaiban mint egy bowden. És ha sikerült kivernünk a fejünkbõl ezeket a sztereotípiákat, és figyelembe vesszük a hidraulikus fékek elõnyét, akkor nincs mirõl beszélni. Azonkívül a beállítás is egyszerûbb, stb.
Karbantartás ? Fékolajcsere évenként ? Vagy esetleg egy légtelenítés? Ez azért talán még neked is belefér, de bármelyik szervízben megcsinálják neked.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

helló
az lenne a kérdésem h van egy juicy 5 -om és a fékkaron van egy pici csavarható inbuszkulcs fejû izé ami nem tudom h pontosan mire való...azt észrevettem h ha beljebb tekerem,akkor mintha a fékkar(mármint maga a kar) jobban eltávolodik...csak ennyirõl van szó,vagy azzal megnõ-e a nyomás a fékcsõben->erõsebb lesz a fék?

Az a kartávolság-állitó csavar, 1 kattintás (2es imbusszal) -> 2mm-t mozdul a kar (ki v be). természetesen a nyomáspont is ennek megfelelõen vándorol, de erõsebb nem lesz, legfeljebb jobban tudod húzni :) Benne van a manualban.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
szerintem az a nyomaspont allito csavar.
A rendszer belso terfogatat csokkentened vele, de mivel a folyadek osszenyomhatatlan oda terjed ahova tud es kijjebb nyomja a fekkart , ha jol tudom igy van.

_daci_ karbantartastol milyen szinten felsz? Mondjuk eves szinten 1x?
Mert akkor vehetsz hidrosat. Persze ha nagyon tolod, es sokat esel akkor erdemes gondolkodni :)

keszthelz2

keszthelz2

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
helló
az lenne a kérdésem h van egy juicy 5 -om és a fékkaron van egy pici csavarható inbuszkulcs fejû izé ami nem tudom h pontosan mire való...azt észrevettem h ha beljebb tekerem,akkor mintha a fékkar(mármint maga a kar) jobban eltávolodik...csak ennyirõl van szó,vagy azzal megnõ-e a nyomás a fékcsõben->erõsebb lesz a fék?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jó, akkor bb7-re gyûjtök, bár ha olcsóbb a hfx9 akkor talán megkockáztatom azt is..
csak félek a hidróstól h sok a macera, ha elesek, nagy kár keletkezhet, stb
valami igéyntelenebb strapabíróbb fék kell, a karbantartás nem az erõsségem.
mondjuk egy 15-16ezerbõl ki szeretnék jönni.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Nekem van/volt mind2. Elöl volt a 7es 185ös tárcsával, nekem mindenhova elég volt, csak aztán valami miatt nem fogott jól, nem szaroztam vele inkább hidrósat vettem. Hátul van az 5ös bármikor blokkol, még akkor is amikor nem kéne, szerintem nem jól adagolható, hamar megsür, szarakodni kell mire jól be tudod állítani. Ha már féket veszel akkor csak is a 7est, vagy más hidrósat. 20-25ért néha ki tudsz fogni egy magot, ami meg ...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ha esetleg nem sürgõs hétfõn tudok majd véleméynt mondani a bovdenes avidrol
kapok egy tesztbringát és azon az lessz...
majd beszámolok,mert asszem azon az 5ös van

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
vacakabb a tárcsa, nem állítható a pofa, gyengébb fékerõ. nem hiába kerül többe, aki ilyeneket mond arra meg ne hallgass, gondolom csak hallomásból ismeri a féket.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
avid bb5 és bb7 közt mekkora különbség van?
eredetileg bb7-et akartam venni, de sokan azt mondták gyak semmiben nem jobb a bb5-nél.
esetleg van még másfajta igénytelen tárcsafék, ami azért fog is valamit használtan 10-15 ezerért?