Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. május 27. - 10:23
most van a nagykerben úgytudom, pár napja láttam is bent.
Írta 2006. május 27. - 09:58
Írta 2006. május 27. - 09:57
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 27. - 01:46
Szal maradjak Juicy 5-nál.
Az a baj azt hallottam nincs a negykerekben.
Legalábbis itt a boltban nemrég azt mondták.
Ilyen kelendõ?Ilyen jó?
Vagy akkor már vegyek Seven-t?
Az más sok.
Írta 2006. május 26. - 23:37
tul sokat kellett huzni a karon, hogy fogjon, ha meg kintebb állítottam a kart, nem értem el az ujjammal...
tultölteni kellett volna, de otthon egyáltalán nem szervizelhetõ, mert speciálalkatrész kell hozzá. (pedig nem ijjedek meg egy fék szétszedésétõl)
louise freeride: olyan, ahogy mondják - ha kifogod, tökéletes, ha nem, akkor csak a sz*pás van vele, ereszti az olajat a fékkarnál, vándorol a nyomáspont, blabla.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 26. - 22:49
avidban kellemesen csalódtam, remélem problémamentes lesz.
Írta 2006. május 26. - 22:45
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 26. - 22:37
m,ost tesztelek egy juicy 5öt, elején nem fogott semmit, de már harap, meglepõen.
a kis csavar pedig a fékkartávolságállító. semmire sincs hatással csak a fékkar távolságára a markolattól.
Írta 2006. május 26. - 21:51
Tárcsaféket cserélek.
Tud vki véleményt mondani ezekrõl:
-Avid Juicy 5
-Magura Louise Fr
-Formula Extreme?
Köszi
Írta 2006. május 26. - 21:15
_daci_ karbantartastol milyen szinten felsz? Mondjuk eves szinten 1x?
Mert akkor vehetsz hidrosat. Persze ha nagyon tolod, es sokat esel akkor erdemes gondolkodni
mivel kezdõ vagyok és mostanában állandóan esek, ezért félek h hamar megsérül.
a bowdenházam a mostani v féknél is elég sérült már.
ezért akarok egyszerû strapabíró cuccokat, majdha már feljutottam arra a szintre h nem esek annyit, akkor jöhetnek az igényes cuccok.
igazából nekem a sérült bowdenházzal sincs gondom, azért azt lehet használni egy ideig. meg az is számít h a bowdeneset magam is meg tudom csinálni, az olajosat meg még nem.
Írta 2006. május 26. - 18:28
Elsõ fék. Beállítom, ahogy nekem tökéletes, jó helyen fog a fékkar, minden klafa. Lerakom a bringát, 3 napig hozzá se nyúlok, mert nem vagyok itthon, hazajövök, próbaképpen behúzom a fékkart, majdnem markolatig bejön. Megfogom a túlfolyó elejét, ahol a légtelenítõszelep van: kicsit olajos. Keresek további olajnyomokat a bringán és alatta - semmi. Ez hogy lehet? Az a pár csepp olaj nem okozhat ekkora nyomáspont különbséget, bár azt se látom tisztán, hogy egyáltalán ott hogyan ereszthet a rendszer. SOMEBODY HELP!!!
Írta 2006. május 26. - 16:42
csak félek a hidróstól h sok a macera, ha elesek, nagy kár keletkezhet.
sosem lendülünk túl ezen a "mi van ha elszakad a hidrócsõ" szövegen ? ha elesel, és akkorát burulsz, hogy elszakad a csõ, szerintem a bowdenes féknél ha maga a bowden nem is, de a bowdenház biztos, hogy megsérül. És akkor porosodik, stb... Szóval csere. Nem tartom valószínûnek, hogy sokkal bonyolultabb lenne kicserélni egy hidrócsövet, mint egy bowdent bowdenházastól. Továbbá a fékolaj ( DOT-ra gondolok ), szerintem olcsóbb arányaiban mint egy bowden. És ha sikerült kivernünk a fejünkbõl ezeket a sztereotípiákat, és figyelembe vesszük a hidraulikus fékek elõnyét, akkor nincs mirõl beszélni. Azonkívül a beállítás is egyszerûbb, stb.
Karbantartás ? Fékolajcsere évenként ? Vagy esetleg egy légtelenítés? Ez azért talán még neked is belefér, de bármelyik szervízben megcsinálják neked.
Írta 2006. május 26. - 16:04
helló
az lenne a kérdésem h van egy juicy 5 -om és a fékkaron van egy pici csavarható inbuszkulcs fejû izé ami nem tudom h pontosan mire való...azt észrevettem h ha beljebb tekerem,akkor mintha a fékkar(mármint maga a kar) jobban eltávolodik...csak ennyirõl van szó,vagy azzal megnõ-e a nyomás a fékcsõben->erõsebb lesz a fék?
Az a kartávolság-állitó csavar, 1 kattintás (2es imbusszal) -> 2mm-t mozdul a kar (ki v be). természetesen a nyomáspont is ennek megfelelõen vándorol, de erõsebb nem lesz, legfeljebb jobban tudod húzni Benne van a manualban.
Írta 2006. május 26. - 15:46
A rendszer belso terfogatat csokkentened vele, de mivel a folyadek osszenyomhatatlan oda terjed ahova tud es kijjebb nyomja a fekkart , ha jol tudom igy van.
_daci_ karbantartastol milyen szinten felsz? Mondjuk eves szinten 1x?
Mert akkor vehetsz hidrosat. Persze ha nagyon tolod, es sokat esel akkor erdemes gondolkodni
Írta 2006. május 26. - 15:40
az lenne a kérdésem h van egy juicy 5 -om és a fékkaron van egy pici csavarható inbuszkulcs fejû izé ami nem tudom h pontosan mire való...azt észrevettem h ha beljebb tekerem,akkor mintha a fékkar(mármint maga a kar) jobban eltávolodik...csak ennyirõl van szó,vagy azzal megnõ-e a nyomás a fékcsõben->erõsebb lesz a fék?
Írta 2006. május 26. - 14:47
csak félek a hidróstól h sok a macera, ha elesek, nagy kár keletkezhet, stb
valami igéyntelenebb strapabíróbb fék kell, a karbantartás nem az erõsségem.
mondjuk egy 15-16ezerbõl ki szeretnék jönni.
Írta 2006. május 26. - 09:13
Írta 2006. május 25. - 23:49
kapok egy tesztbringát és azon az lessz...
majd beszámolok,mert asszem azon az 5ös van
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. május 25. - 23:42
Írta 2006. május 25. - 20:18
eredetileg bb7-et akartam venni, de sokan azt mondták gyak semmiben nem jobb a bb5-nél.
esetleg van még másfajta igénytelen tárcsafék, ami azért fog is valamit használtan 10-15 ezerért?