Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. május 30. - 18:55
Valaki akinek van tapasztalata a témában beírhatná hogy melyik a legjobb választás a következõk közül fékerõ szempontjából:
-XTR(2003-as széria) kb: 55 ezer (sima karral Titán csavarokkal Hope Floating rotorral)
-Avid Juicy Carbon 59 ezer(karbon fékkar titán csavarok)
-Magura Márti SL 54 ezer(karbon fékkar)
Most az újfajta HFX 9 van az egyik bringámon és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ehhez képest milyenek a fentiek?
-XTR(2003-as széria) kb: 55 ezer (sima karral Titán csavarokkal Hope Floating rotorral)
-Avid Juicy Carbon 59 ezer(karbon fékkar titán csavarok)
-Magura Márti SL 54 ezer(karbon fékkar)
Most az újfajta HFX 9 van az egyik bringámon és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ehhez képest milyenek a fentiek?
Írta 2006. május 30. - 18:07
mondj alternatívákat mert ha mi mondunk abból jó nem sül ki:)
avid juicy 5-7, hayes hfx9-mag, shimano saint-lx-xt-hone, bowdenesek kizárva:)
válassz:D
avid juicy 5-7, hayes hfx9-mag, shimano saint-lx-xt-hone, bowdenesek kizárva:)
válassz:D
Írta 2006. május 30. - 17:00
Kérdezem az itt tartózkodó okosabbaktól (mint én.. ) hogy milyen tárcsaféket ajánlanak nekem elõre is hátra is. Nem kell szettnek lennie, csak most hátul egy BB5 van, elöl meg semmi (egyenlõre nem olyan az agyam...) és nem harap igazán, mondjuk lehet hogy beállítási probléma...
Írta 2006. május 30. - 14:47
csak kiváncsiságból, tud valaki súlyadatot saintre, normál karral, 160-as pizzával vagy tárcsa nélkül....én béna vok, nem találtam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 30. - 13:24
a hayes tárcsa benne van a top3 tárcsában, amit kapni.
a saint féknyereg pedig király. nekem volt, nagyon szerettem. sokkal jobb pölö mint a 4 dugattyús xt.
a saint féknyereg pedig király. nekem volt, nagyon szerettem. sokkal jobb pölö mint a 4 dugattyús xt.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 30. - 12:45
a fékváltókaros megoldása miatt már semmiképpen sem szerettük volna meg, de a fék sem volt valami nagy szám.
dual-controllra gondolsz? nekem special bejön a dual control, jobb mint az idáigi fékkar+váltókar páros . de ez természetesen szubjektív. én még anno magura julie-ról váltottam, ahhoz képest anno nagyon jó volt az LX. aztán jött egy-két "durvább" túra, értem ez alatt azt, hogy (számomra) kemény lejtõkön véletlenszerûen bedõlt fenyõfák elõtt kellett megállni . és akkor éreztem, hogy ez is kevés, hamar megsült, stb... lett xt tárcsa, kicsit javult, nem hevült fel olyan hamar, de még mindig kevés volt, most lettek új ebc betétek, sajnos a vizsgaidõszak miatt még nem tudtam igazán kipróbálni, de egy-két kisebb tekerés alkalmával már éreztem a különbséget. xc-re nekem így szerintem jó lesz, ennél keményebb felhasználásra én sem ajánlanám. aztán ha még mindig nem lesz elég, akkor jön az xt féktest.
Írta 2006. május 30. - 12:06
a Saint fórumos berkekben épp a Tökéletes Tárcsafék címet viseli...
Hone-hoz volt szerencsénk nemrég, és... Mondjuk mentségére legyen mondva, amúgy is rosszul kezdett, mert a fékváltókaros megoldása miatt már semmiképpen sem szerettük volna meg, de a fék sem volt valami nagy szám.
Hone-hoz volt szerencsénk nemrég, és... Mondjuk mentségére legyen mondva, amúgy is rosszul kezdett, mert a fékváltókaros megoldása miatt már semmiképpen sem szerettük volna meg, de a fék sem volt valami nagy szám.
Írta 2006. május 30. - 09:48
Próbálta már vki a Shimano Saintet vagy Hone-t?
Nem saját tárcsájukkal ,hanem egy Hayes tárcsával mennyire mûködnének jól?
a hone (ahogy elnéztem) ugyanaz, mint az LX, hátul bõven elég, elöl kicsit kevés volt, de ezt egy fébetétcserével megoldottam, azóta ott is elegendõ a fékerõ: xc-re.
Saintot nem próbáltam, nem az én felhasználási területem, de itt a fórumot olvasva általában dícsérik.
Úgy tudom, Hayes tárcsával is mûködnek a shimano fékek( néha még jobban is )
Írta 2006. május 30. - 09:01
Próbálta már vki a Shimano Saintet vagy Hone-t?
Írta 2006. május 29. - 21:48
jah.. a hussefeltek is EDDIG:D
nemtom mi van velem. felnit és vázat se török.. ez valami beteges dolog lehet. vagy csak mindig midnen törik és letagadom:D
amúgy teljes határozatlanság. avid v hayes. utóbbi problémamentesebb. de az avid is meglepõen fog, és szebb is a színe.
nemtom mi van velem. felnit és vázat se török.. ez valami beteges dolog lehet. vagy csak mindig midnen törik és letagadom:D
amúgy teljes határozatlanság. avid v hayes. utóbbi problémamentesebb. de az avid is meglepõen fog, és szebb is a színe.
Írta 2006. május 29. - 21:37
thez nálad a hfx9 is jól teljesit, te kivételezett vagy
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 29. - 21:12
csak ne legyen vele ami sokaknak hogy el kezdi engedni az olajat... nem szeretném megvárni:D
meglátjuk.
meglátjuk.
Írta 2006. május 29. - 17:48
akkor most az a hibája, hogy hibátlan?
ne bántsd már szegény Avidot mindig, amikor olyan rendesen mûködõ kerékpáralkatrész volt/van a piacon...
ne bántsd már szegény Avidot mindig, amikor olyan rendesen mûködõ kerékpáralkatrész volt/van a piacon...
Írta 2006. május 29. - 17:37
márka hehe név haha ellen:D
mér, jóez. nekem nem sülöget megfelé. perpill hibátlan a fékezet.
mér, jóez. nekem nem sülöget megfelé. perpill hibátlan a fékezet.
Írta 2006. május 29. - 12:35
Jaj ezt a tárcsát nem szeressük
merénylet volt az Avid márkanév ellen
merénylet volt az Avid márkanév ellen
Írta 2006. május 27. - 22:55
jah ez a poligon hillámos pizza
egy a lényeg, tudsz biciklizni:D
egy a lényeg, tudsz biciklizni:D
Autist Team:)
Írta 2006. május 27. - 22:53
nekem ezzel van és a beigért lejtõ sem sütötte meg. lehet továbbra sem fékezek sokat azért van, de ki tudja
Írta 2006. május 27. - 15:14
A Juicy 5 nálam is teljesen jól muzsikál, viszont a gyári tárcsa tényleg nem valammi nagy durranás, a hosszabb erösebb fékezésekkor tényleg elég hamar megsül, amit nem igazán értek,mert elméletileg jobbnak kéne lenni a Poligon-nak, mint a Cleenswepp-nek, mert ugyo az a drágább, tehát fejletteb tárcsája, de hát mégse. Az meg ugye elég dühitõ, hogy az ember vesz majd 30-ért egy féket, és utánna még költhet 1 5-öst új tárcsára, ha azt akarja, hogy a maxot hozza ki a fékjébõl.
De mindent összevetve egy jó fék én teljesen meg vok elégedve vele most is ezt venném, ha megint féket keresnék ebben az árkategoriában.
De mindent összevetve egy jó fék én teljesen meg vok elégedve vele most is ezt venném, ha megint féket keresnék ebben az árkategoriában.
Írta 2006. május 27. - 10:33
még nem sikerült nagyon komolyan letesztelni, talán most hétvégén.
meglátjuk:)
meglátjuk:)
Írta 2006. május 27. - 10:25
próbáld majd ki hosszabb lejtõn, nekem elment az ereje(gyári, hullámos, 203-as poligon pizza)
cleansweep tárcsával jobb, majd próbáld ki;)
cleansweep tárcsával jobb, majd próbáld ki;)
Autist Team:)