Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Említette, hogy a hátsó tárcsa sem feltétlenül úgy kopik, ahogy kellene, szóval én azért megnézném közelebbről azt a szerelést.
Fórumra néhány kép jól jöhet, mielőtt kerékpárbolt szakért/javít :)
Nekem most lett olajos tárcsám, de szinte azonnal harap a műgyanta, szépen kopnak a tárcsák. Utóbbiból direkt kértem, hogy szintereshez is jó legyen, ha esetleg váltanék.

Pont ezt szerettem volna írni. Kiegészítésként még annyit hogy sokan beleesnek a volt avid tulajdonosok abba a hibába hogy a shimano nyereg alatt hagyják az alátétezést.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

jó eséllyel a 445-ös szetthez olyan tárcsát adnak amihez csak gyantás betét a jó. de ha normálisan be van állítva a rendszer akkor tökéletesen kell működnie. bekopni meg kb egy fincsibb lejtmenet alatt kopik be, és teljesen jó a gyári betét.

Említette, hogy a hátsó tárcsa sem feltétlenül úgy kopik, ahogy kellene, szóval én azért megnézném közelebbről azt a szerelést.
Fórumra néhány kép jól jöhet, mielőtt kerékpárbolt szakért/javít :)
Nekem most lett olajos tárcsám, de szinte azonnal harap a műgyanta, szépen kopnak a tárcsák. Utóbbiból direkt kértem, hogy szintereshez is jó legyen, ha esetleg váltanék.
  • Wolfman8 likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Sziasztok!

Régebben is voltam már itt a problémával, de továbbra is fennáll.

Szóval adott egy Shimano M445-ös tárcsafékszett, Shimano gyantás pofákkal, aminek az első fékpofája nagyon gyatrán fog és halk remegő hangot hallat, a hátsó pedig jól fog, de nyikorog és a tárcsából ítélve csak a fele fékfelületet használja.

Elvittem már kerékpár szervízbe, ott először is "segítség képpen" kijjebb tekerték a fékkaromat, hogy jobban be tudjam húzni, majd közölték, hogy ezeknek a Shimano pofáknak több hét is kellhet, hogy bekopjanak. Már sejtettem akkor is, de most, hogy több mint fél év van a pofákban és ugyan olyan gusztustalanul szarul fog a fékem, körvonalazódott számomra, hogy (hidraulikus) tárcsaféket eddig max elméletben szereltek, tapasztalatuk meg 0 (azaz NULLA).

Kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi lehet a hiba forrása? Gondolom a fékpofa, de milyet érdemes venni a brutális, de legalábbis használható fékerőért? Hallottam valami olyasmit, hogy a BBB pofák jól fognak. Fémes vagy gyantás? Azért vettem ezt a gyantásat is mert halkabb, erre sípol itt nekem meg rezeg.

Meg még emellé másik kérdésem is lesz, de egyelőre ennyi.

jó eséllyel a 445-ös szetthez olyan tárcsát adnak amihez csak gyantás betét a jó. de ha normálisan be van állítva a rendszer akkor tökéletesen kell működnie. bekopni meg kb egy fincsibb lejtmenet alatt kopik be, és teljesen jó a gyári betét.

Edited by Bikertigger, 2014. March 31. - 12:53.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts

Sziasztok!

Régebben is voltam már itt a problémával, de továbbra is fennáll.

Szóval adott egy Shimano M445-ös tárcsafékszett, Shimano gyantás pofákkal, aminek az első fékpofája nagyon gyatrán fog és halk remegő hangot hallat, a hátsó pedig jól fog, de nyikorog és a tárcsából ítélve csak a fele fékfelületet használja.

Elvittem már kerékpár szervízbe, ott először is "segítség képpen" kijjebb tekerték a fékkaromat, hogy jobban be tudjam húzni, majd közölték, hogy ezeknek a Shimano pofáknak több hét is kellhet, hogy bekopjanak. Már sejtettem akkor is, de most, hogy több mint fél év van a pofákban és ugyan olyan gusztustalanul szarul fog a fékem, körvonalazódott számomra, hogy (hidraulikus) tárcsaféket eddig max elméletben szereltek, tapasztalatuk meg 0 (azaz NULLA).

Kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi lehet a hiba forrása? Gondolom a fékpofa, de milyet érdemes venni a brutális, de legalábbis használható fékerőért? Hallottam valami olyasmit, hogy a BBB pofák jól fognak. Fémes vagy gyantás? Azért vettem ezt a gyantásat is mert halkabb, erre sípol itt nekem meg rezeg.

Meg még emellé másik kérdésem is lesz, de egyelőre ennyi.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Plusz nyilván szükségetek lesz a tárcsamérettől függő adapterre is.

OK, köszönöm. Akkor ez csak a telótól függ, ugye?

tidr

tidr

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Bármilyen méretű tárcsát rárakhattok. (már amennyit a telógyártó enged) De gondolom 180ast terveztek, azt nyugodtan.

OK, köszönöm. Akkor ez csak a telótól függ, ugye?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

Bármilyen méretű tárcsát rárakhattok. (már amennyit a telógyártó enged) De gondolom 180ast terveztek, azt nyugodtan.

Marci

tidr

tidr

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Barátom Kross Level A3-asán (http://www.kross.pl/...26quot/level-a3) tervezünk

fékcserét, de nem vagyunk technikailag a magaslaton. (Nem egyedül cserélnénk majd.)

Következő a kérdésem és bocs ha túl nagy hülyeség, de:

Avid BB7-es kerülne rá és nem tudjuk hogy csak 160-as vagy nagyobb tárcsa is jó-e?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Nem kaptam még meg, annyira nem járok a belvárosban, ahol átvehetném.

De közben kitaláltam, hogy veszek inkább egy másik garnitúra tárcsát, sort. Ha kereket kell cserélni, nem hobbiból, hanem vészhelyzetben teszem, akkor meg nem állok neki szerszámkodni. Nyilván az meg CL tárcsa lesz... Milyen jó, hogy három hónapja pisikakiért adtam a zsírúj xtr tárcsákat... :F

Nem gáz, elfér a sok apró bizbasz között.

Off:

Minden ok a CL adapterrel? :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Nyugi urak, fogom bírni kezelni a helyzetet... :)

Off:

Minden ok a CL adapterrel? :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Nyugi urak, fogom bírni kezelni a helyzetet... :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

(picsán leszünk rúgva, hogy adok-veszeket csinálunk a topicból...)

Max ha belinkelem a hirdetés  vagy rásózom, de nem ez volt a célom. Csak egy megjegyzés volt, hogy használtam HS1-et.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Haver bringájára keresek a tartalék olcsó féktárcsákat, valami alap Shimano fékhez mennének.

Láttam az apróban Avid HS1-et, meg CS G3-at. Nem ismerem őket, max esztétikai szempontból tudnék közülük választani. Van esetleg más, lényegi különbség is? Jobb egyik, mint a másik?

Én meg két Shimano RT75-ös XT tárcsát hirdetek. :D
(picsán leszünk rúgva, hogy adok-veszeket csinálunk a topicból...)
Csak a G3-at ismerem az Avidok közül, teljesen tisztességes az is, átlag felhasználó boldogan el van vele.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Haver bringájára keresek a tartalék olcsó féktárcsákat, valami alap Shimano fékhez mennének.

Láttam az apróban Avid HS1-et, meg CS G3-at. Nem ismerem őket, max esztétikai szempontból tudnék közülük választani. Van esetleg más, lényegi különbség is? Jobb egyik, mint a másik?

HS1-et árulok az aprón. Sokkal merevebbnek túnik mint a gs3-2, fékerő nálam tökéletes volt és nem volt hangja. A shimanokat most koptatom be, de eddig nem vettem észre nagy különbséget a kettő közt.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Ha lenne ilyen 6 csavarosban, azonnal rendelném. Nem értem miért csak centerlock változata van.

Talán mert a Shimano gyártja, és akkor már a saját rögzítési rendszerére csinálja?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Ha lenne ilyen 6 csavarosban, azonnal rendelném. Nem értem miért csak centerlock változata van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Ha elfogadsz egy tanácsot Superstar Components, fémes. Valami eszetlen jól fog, és nagyon olcsó.

• mof and zeezoltano like this

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A hűtőborda nélküli fémes és a hűtőbordás gyantás hűlési képessége hogyan viszonyul egymáshoz? Már, ha értelmes a kérdés... :-) Eddig bordás betétjeim voltak, de a felár miatt borda nélkülit fémest tervezek beszerezni.

Fémest vegyél, bordásat vagy a nélkülit.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

A betétekről.

1. Egyik 3x annyiba kerül :)

2. A g01 gyantás, gyorsabban kopik (sáros körülmények közt brutálisan), halkabb,

3. A g03 szinteres-fémes sokkal keményebb ergó nehezebben kopik, zajosabb tudd lenni, egy bolhafasznyival később fog bár szerintem ezt az emberek 97%-a nem veszi észre, kb 50%-al jobb a hűtése.

A hűtőborda nélküli fémes és a hűtőbordás gyantás hűlési képessége hogyan viszonyul egymáshoz? Már, ha értelmes a kérdés... :-) Eddig bordás betétjeim voltak, de a felár miatt borda nélkülit fémest tervezek beszerezni.