Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Sziasztok.Organikus fékpofa?Olyanokat irtok hogy csak lesek.Ammeg milyen?Ennyire én nem vágom ezeket a dolgokat istenem jó pap is holttig tanul:-)
Az enyém milyen arról fogalmam sincs de gyári csomagban volt BB7-es mindennel együtt.Továbbra is süvit de majd biztos bekopik egyszer és elmúlik a lényeg hogy fogjon.
Köszi a segitséget!

Én is kapkodtam a fejem, mikor 3rd party pofákat kerestem
organikus (műgyanta, organic, resin)
fél-fémes (semi metallic)
szinterezett (sintered)
kevlár
ebike-hoz való

Hirtelen ezek jutnak eszembe
Persze, gondolom gyártónként más a szóhasználat, az összetételről nem is beszélve.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
- bocs, tárgytalan -

Edited by SokadikX, 2014. July 30. - 22:08.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

:D :D :D

NEM

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Lehet tudni amúgy hogy ez milyen kerékpár?

Elküldtem privátban.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Sziasztok.Organikus fékpofa?Olyanokat irtok hogy csak lesek.Ammeg milyen?Ennyire én nem vágom ezeket a dolgokat istenem jó pap is holttig tanul:-)
Az enyém milyen arról fogalmam sincs de gyári csomagban volt BB7-es mindennel együtt.Továbbra is süvit de majd biztos bekopik egyszer és elmúlik a lényeg hogy fogjon.
Köszi a segitséget!

Őszintén szólva két héttel ezelőttig én sem hallottam ilyenről.
Avid Elixir esetében futottam bele, hogy kétféle fékbetétet lehet kapni a fékjeimbe: van fémes és organikus. Előbbinek valami fém alapanyaga van. Ez kicsit gyengébb fékhatás mellett lassabban kopik, ellenben hangos.
Az organikus, ha igaz, akkor műgyanta(????) alapú, csendesebb, erősebben fékez, viszont jóval gyorsabban kopik.
Ennyit sikerült összeszednem róla, mióta elkezdtem foglalkozni a témával.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

NEM

kisskarex

kisskarex

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Köszi a segitséget!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Nekem meg egyre olyan érzésem van, hogy csúnyán át lettem ....va ezzel a géppel.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Organikus fékpofáim vannak. Takarítás után vizes lett a tácsa, na, mondom lekoptatom róla.
Hát olyan sírást, amit a még nedves tárcsa csinált, már rég nem hallottam O_O Persze, mire kiszáradt, teljesen hangmentes lett.

:)
Az enyém ezt szárazon is tudja :D

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Ha fékezés közben nyikorgó hangot hallasz, az mondhatni természetes velejárója a fémes betétnek.
(organikust nem próbáltam, de azt mondják, az jóval csendesebb, viszont gyorsabban kopik)

Organikus fékpofáim vannak. Takarítás után vizes lett a tácsa, na, mondom lekoptatom róla.
Hát olyan sírást, amit a még nedves tárcsa csinált, már rég nem hallottam O_O Persze, mire kiszáradt, teljesen hangmentes lett.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Na ez egyre izgalmasabb.
Otthagytam a szervizben a gépet, de a szervizes és a fék forgalmazója is elég tanácstalan.
Nekem meg egyre olyan érzésem van, hogy csúnyán át lettem ....va ezzel a géppel.
Kb másfél év aktív, városi használat mellett nagyjából tíz-tizenkét alkalommal kellett rajta ezt-azt javítani. (Első villa, váltók, most a fékek, a hátsó villát rögzítő egyik csavar, újabban kissé hangos hajtás stb. - hogy a szállításkor vagy még a gyárban lepattogott festéket és az életveszélyes XLC pedálokat ne is említsem)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Annyit még megkérdeznék tőletek hogy ennek a tárcsaféknek mindig ilyen hangosnak kell lennie vagy a használat során bekopik és elmúlik?Fékezéskor olyan hangja van mint egy vasuti szerlvénynek 100-ról lassitva ez narmális?

Ha fékezés közben nyikorgó hangot hallasz, az mondhatni természetes velejárója a fémes betétnek.
(organikust nem próbáltam, de azt mondják, az jóval csendesebb, viszont gyorsabban kopik)

kisskarex

kisskarex

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Sziasztok.

köszi a segitséget sokat segitett igaz hogy angol de a lényeget értettem!

Annyit még megkérdeznék tőletek hogy ennek a tárcsaféknek mindig ilyen hangosnak kell lennie vagy a használat során bekopik és elmúlik?Fékezéskor olyan hangja van mint egy vasuti szerlvénynek 100-ról lassitva ez narmális?

Valamint a hozzá kapott AVID tárcsa nekem elég pilickának tűnik nem fog ez nekem szétesni eltörni stb stb??Brutálisabb tárcsákat képzeltem de ezek vékonyak mint a staniol papir.

Előre is köszönöm!

Üdv.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
http://ebike.hu/gyik...gy-dot-fekolaj/ Találtam még egy ilyet, ami szintén alátámasztja, hogy egy fékfolyadék csere akár több gondot okozhat, mintha nem cseréli az ember. (gondolok itt a nyitva felejtett, felvizesedő DOT folyadékokra)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,148 posts

saw-a-commercial-for-myspace-today-5305.

Edited by Kisherceg, 2014. July 29. - 14:15.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

nyugodtan fejezd be a gondolatod!

amúgy többen, többféleképp is leírták/tuk már, hogy mit lehetne tenni, csak te épp nem voltál képes fölfogni. node ne keseredj el ezen, nem vagyunk birtokában egyforma értelmi képességeknek és ez így van jól.

Többen is magyaráztátok, hogy essek neki magam, holott többször leírtam, hogy nem megy.
De egy trollnak ezt úgyis hiába magyarázom.
Na, goodbye, mentél vissza a trollistára.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Köszi neked is, freddykének is!
(Kb azt vártam, amit freddyke írt, nem baszogatást, pláne nem olyanoktól akik...)

nyugodtan fejezd be a gondolatod!

amúgy többen, többféleképp is leírták/tuk már, hogy mit lehetne tenni, csak te épp nem voltál képes fölfogni. node ne keseredj el ezen, nem vagyunk birtokában egyforma értelmi képességeknek és ez így van jól.

Edited by mof, 2014. July 29. - 12:30.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,148 posts

egy ???

gondolom úgy értette, hogy a többivel simán csak sok probléma van. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Akkor kezdj el magad szerelni. Itt egy nagyon jó videó Elixir légtelenítésről. Megveszed a szettet, amit ajánlottak a többek és nekiállsz. Ha nem jó, újrakezded és max a fékolaj fogy, de bármelyik jobb benzinkúton kaphatsz DOT-os olajat.
http://www.pinkbike....rakes-2010.html

Köszi neked is, freddykének is!
(Kb azt vártam, amit freddyke írt, nem baszogatást, pláne nem olyanoktól akik...)

Sajnos a bringám - ezt sokszor leírtam - komolyabb darab annál, aminek még neki mernék esni.
Marad a szerviz.
Különösen azután, hogy tegnap felhívtam egy másik szervizt is, hogy legyen biztonsági tartalék, ha itt nem jön össze és a srác nem volt túl boldog amikor elmondtam, hogy milyen fékről van szó.
Bár ő egyéb gondokat említett (nem mindegy, hogy kopott vagy új betétek vannak benne az olajcsere során - amit ugyan nem értek, de mindegy)

Edited by SokadikX, 2014. July 29. - 12:00.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Van az Avid-nak egy szériája, amivel nagyon sok a probléma,

egy ???

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való